Zo doe je het: buiten naar binnen brengen in je keuken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo doe je het: buiten naar binnen brengen in je keuken

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Voorburg:   door Exclusive Steel
Loading admin actions …

Wat is er nou fijner dan genieten van een open (woon)keuken? Dit is op verschillende manieren te realiseren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je woon en/of eetkamer bij je keuken te betrekken voor een fijne, ruimtelijke leefomgeving. Maar heb je ook wel eens nagedacht over het betrekken van je tuin, balkon of veranda bij je keuken? Vooral met lekker weer creëer je dan in een handomdraai een luchtige, frisse open leefomgeving. 

Hoe ga je hierin precies te werk? In dit Ideabook delen we een aantal handige opties, tips en voorbeelden. Er staan ook een aantal ideeën waarbij je misschien wat extra hulp nodig hebt, het inschakelen van een professional is in dat geval een goed idee. Laat je voor nu eerst inspireren door onderstaande ideeën! Kijk je mee? 

Schuifdeuren

Stalen deuren:  Ramen & deuren door Exclusive Steel
Exclusive Steel

Stalen deuren

Exclusive Steel

Op deze foto zie je dat de stalen schuifdeuren een afscheiding vormen tussen de keuken en een werk- en eetruimte. Dit idee kun je natuurlijk ook prima toe passen als afscheiding naar je buitenruimte. Kies voor deuren bestaande uit een combinatie van glas met hout of staal. Veel last van tocht? Kies dan voor kozijnen van kunststof! 

Patio deuren

Herenpand met originele uitstraling:  Keuken door Kodde Architecten bna
Kodde Architecten bna

Herenpand met originele uitstraling

Kodde Architecten bna

Grote ramen (of deuren) die vanaf het plafond tot aan de grond lopen zijn natuurlijk de meest perfecte manier om je tuin bij je keuken te betrekken. Niet alleen geniet je op deze manier van het uitzicht, grote ramen of deuren zorgen ook voor een enorme inval van natuurlijk daglicht! Het voordeel van ramen en deuren als deze op bovenstaande foto is dat je ze bij lekker weer open kunt zetten. Creëer een mooi terras en je betrekt je buitenruimte in een handomdraai bij je keuken. Beter kan bijna niet toch?

Wil je meer inspirerende voorbeelden zien van ramen en deuren die van het plafond tot aan de grond lopen? We publiceerden eerder dit Ideabook vol interessante foto's. Wie weet vind jij hier het perfecte idee om thuis toe te passen. 

Vouwdeuren

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui:  Terras door Joep van Os Architectenbureau
Joep van Os Architectenbureau

Aanbouw en renovatie van 2-onder-1-kapper met ruime woonkeuken met kookeiland, gietvloer en luxe aluminium vouwschuifpui

Joep van Os Architectenbureau

Naast de veel voorkomende openslaande terrasdeuren en schuifdeuren kun je ook kiezen voor vouwdeuren. Het toch wel grote verschil met de reguliere patio deuren is dat je vouwdeuren helemaal open kunt vouwen en daarnaast ook nog eens naar de zijkant kunt verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je pui in een paar minuten helemaal open gegooid kan worden alsof het lijkt alsof er nooit een muur, deur of raampartij heeft gezeten. Dit is toch wel hét ultieme gevoel van een open keuken, toch? 

Ramen en deuren in Franse stijl

Ramen en deuren in Franse stijl geven ons altijd een ietwat klassiek en landelijk gevoel. Deze stijl doet het dus prima wanneer je buiten naar binnen wilt halen. Ga voor mooie terrasdeuren of kies voor een schattig raam als op bovenstaande foto. 

Ook leuk: laat deze stijl ook terugkomen in je keukenkastjes om het geheel helemaal af te maken! Je kunt er ook nog voor kiezen om verlichting in de kastjes te plaatsen. 

Slimme meubelstukken

Wanneer je je buitenruimte bij de keuken wilt betrekken, spelen de juiste meubels een grote rol. Een samenhangend geheel is in dit geval gewenst. Kies er daarom voor om zowel buiten als binnen dezelfde stijl te hanteren. Ga bijvoorbeeld voor mooie, industriële barkrukken of stoelen of een robuuste houten eettafel. Het handige voordeel van meubels als deze is dat je ze ook buiten kunt gebruiken. Let er wel op dat je ze niet buiten laat staan want niet alle materialen zijn weerbestendig! 

Op bovenstaand voorbeeld zie je ook dat de keuken zelf een grote invloed kan hebben op de uitstraling. Kies voor een mooie, stoere gril, een granieten aanrechtblad en maak het geheel af met stoere materialen die je eventueel ook buiten terug kunt laten komen. 

De keuze voor de juiste vloer

 Ramen door Grand Design London Ltd
Grand Design London Ltd

St Mary's Crescent, London – Kitchen Extension

Grand Design London Ltd

De keuze voor de te gebruiken vloeren is erg belangrijk wanneer je wilt zorgen dat twee verschillende leefruimtes in elkaar lopen. Op bovenstaande foto zien we bijvoorbeeld dat er gekozen is voor natuurlijke vloeren die qua kleurtinten redelijk dicht bij elkaar liggen. Als je de schuifpui open zet zorg je er in een handomdraai voor dat beide ruimtes moeiteloos samen vloeien. Toch zie je dat er duidelijk verschil is tussen de binnen en buiten vloer. 

Dit resultaat is te behalen met verschillende materialen. Zo kun je zowel binnen als buiten kiezen voor strakke, moderne tegels. Ze zijn te verkrijgen in veel soorten, kleuren en maten waardoor je vast en zeker een combinatie vindt die perfect past bij jouw smaak. Hout is ook een goede optie wanneer je zowel buiten als binnen dezelfde materiaalsoort wilt gaan gebruiken. In tegenstelling tot een tegel of gietvloer zorgt hout voor een wat warmere sfeer. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

Kies voor het toevoegen van planten

Wanneer de basis van je keuken gezet is, maak je het geheel natuurlijk af met de juiste decoratie en accessoires. Wat we vaak vergeten is het toevoegen van mooie planten, dit terwijl planten een grote toegevoegde waarde zijn in iedere woning! Planten zorgen niet alleen voor een frisse look, maar dragen ook bij aan de kwaliteit van de lucht in je huis. Bovendien zijn planten natuurlijk het perfecte element om buiten naar binnen te brengen. Kies voor grote kamerplanten in mooie bloembakken of potten of kies eens voor kleinere kruidenplantjes op het aanrecht. Sfeervol en functioneel tegelijk! Je kunt kamerplanten ook prima gebruiken om een afscheiding tussen je keuken en de eet of woonkamer te creëren. Geen fan van planten? Bloemen zijn dan een goed alternatief!  

Met deze laatste tip eindigen we dan ook dit inspirerende Ideabook. We hopen dat je genoeg ideeën hebt opgedaan om ook in jouw woning de buitenruimte en de keuken met elkaar te betrekken. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor mooie keukens? Bekijk dan ook nog even deze foto's

Wat vond jij van dit Ideabook? Heb je nog aanvullende tips of ideeën? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!