Een kubus met een geweldige woonkwaliteit! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een kubus met een geweldige woonkwaliteit!

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van RIVA Architectes Modern
Loading admin actions …

Het project dat wij vandaag aan je laten zien is ontworpen door architectenbureau Riva. Bij de realisering van de woning werd er voor gezorgd dat de helderheid van het interieur optimaal zou zijn. Daarbij waren de privacy en het woongenot van de bewoners eveneens belangrijke aandachtspunten. Dit project is niet alleen bijzonder door zijn strakke en minimalistische design, maar ook vanwege de technologie die er in verwerkt is, want deze is duurzaam en heeft een ecologische benadering. Het huis gebruikt maar weinig energie voor de opwarming van het interieur. We stellen voor om eens een wandeling door dit mooie huis te maken. Kijk snel met ons mee!

Gevel voorkant

De gevel presenteert zich in minimalistische en zuivere lijnen. Het huis heeft een plat dak en is modern-kubistisch geïnspireerd. Deze gevel zet direct de toon! De muren van de garage zijn bekleed met duurzaam eikenhout dat afkomstig is van lokale zagerijen: hout dat over is en nergens anders meer voor gebruikt werd. Dat is een economische en duurzame oplossing, daarbij ziet het er ook geweldig uit. De muren van de woning zijn uitstekend geïsoleerd waardoor de warmte binnen blijf en andersom de warmte en koude buiten blijven. Het warmte-regelsysteem compleet met condensketel is zowel modern als duurzaam. Laat je inspireren door een expert.

Achtergevel

De grote ramen zorgen voor veel daglicht in het interieur. Dat vinden de bewoners prettig, zo is de lichtsfeer en het woongenot optimaal! Daglicht werkt ook de nodige warmte op in huis, dat scheelt weer in de stookkosten. De dikke ramen zijn zo ontworpen dat ze de warmte goed binnenhouden. Veel ramen van het huis zien uit op de tuin, op die manier blijft de privacy gewaarborgd. Dezelfde ramen aan de voorkant maken zou voor te veel inkijk zorgen. De begane grond heeft een open verbinding na de tuin waardoor binnen en buiten in elkaar over lopen. Zo wordt er een bijzondere band tussen de leefruimte binnen en de tuin gecreëerd. Een interieurarchitect ontwerp samen met jou je droomhuis.

Interieur

Een blik op de inrichting geeft ons direct een goed beeld van de stijl van de bewoners. Die houden namelijk van antieke meubels geplaatst in een eigentijdse sfeer. Het behang van de kamer roept een traditionele sfeer op. De keuze voor de kleuren pastel of neutraal zorgen voor een gastvrije en rustgevende sfeer. Het detail dat direct onze aandacht trok was de oranje tint op de muur die gewoon perfect aansluit bij het patina van het massieve houten meubilair in de kamer. Zo creëer je een mooie continuïteit!

Eetzaal

In de eetzaal kijk je uit op de mooie tuin. We kunnen hier ook zien hoe mooi het minimalistische meubilair in de ruimte staat, een leuke combinatie met de massief houten kast die we ernaast zien staan. Eenvoud is hier een belangrijk element. Ook hier weer de wand met houten elementen. Erg mooi is de strakke vloer en de donkere kozijnen.

Elegantie, eenvoudige esthetiek

Binnen en buiten vinden we een elegante, eenvoudige esthetiek. Het maximale wordt uit het minimale gehaald! Overbodige franje wordt weggelaten en een visuele rust komt ervoor in de plaats. Het resultaat van het proces van ontwerpen en bouwen is een luchtige, open leefruimte met een harmonieus interieur waarin oud en nieuw design een eigen plaats hebben. Daarbij is de woning ecologisch en duurzaam als het gaat om de klimaatregeling in het huis. Dit is een mooi voorbeeld van architectuur die in perfecte harmonie met de tijdgeest is: esthetiek en techniek zijn hier in balans. We hopen dat je geïnspireerd bent door deze woning en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën! 

Deze woning heeft een bijzonder statige look!

Wat vind je de mooiste kamer van het huis? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!