Moderne woning op een oud boerenerf | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne woning op een oud boerenerf

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis Stramproy Landelijke huizen van BenW architecten Landelijk
Loading admin actions …

Het platteland werd vroeger gedomineerd door vele boerderijen. Nog steeds zijn er heel veel boerderijen in Nederland te vinden. Wel is het zo dat steeds minder boerderijen als zodanig dienst doen. Een optie is om een verlaten boerderij om te bouwen tot een prachtige woonboerderij. In het geval van dit project van BenW architecten is de oorspronkelijke varkenshouderij verdwenen en is daarvoor in de plek een schitterend woonhuis verrezen. Midden tussen de landerijen van het Noord-Limburgse landschap. Een bijzonder project om eens nader te gaan bekijken. De architecten hebben hier namelijk heerlijk op de ruimte kunnen inspelen en dat geeft een fantastisch effect.

Bakstenen baken

Achtergevel Landelijke huizen van BenW architecten Landelijk Hout Hout
BenW architecten

Achtergevel

BenW architecten

Zoals een schip is in de zee, zo is dit huis als een prachtig bakstenen baken in het mooie landschap. De prachtige blauwe lucht vormt op deze foto een mooi contrast met het robuuste maar ook zo elegante bouwwerk. Je kunt je voorstellen dat ook op een wat somberder dag dit huis een prachtig element in de omgeving vormt. Bijzonder is ook het zinken dak. Juist dit geeft het huis extra karakter en onderscheidt het van vele andere woningen. De ruimte om het huis is ook fantastisch, kinderen kunnen hier in de zomer onbezorgd spelen en ’s avonds is er meer dan voldoende ruimte om met (veel) gasten van een heerlijke barbecue te genieten.

Contrast tussen hout en baksteen

Houten garagedeur Landelijke garage van BenW architecten Landelijk Hout Hout
BenW architecten

Houten garagedeur

BenW architecten

De houten garage wijkt af van de bakstenen bouw van het huis zelf en geeft daardoor een extra speels element aan de woning. De garage kan met gemak een paar auto’s kwijt, ideaal dus voor liefhebbers van bijvoorbeeld oude auto’s. De klinkers vormen een mooi harmonieus geheel met de bakstenen van het huis en onderscheiden zich duidelijk van het grasland rond de woning.

Koken met uitzicht

Een blik op de keuken en de eettafel geeft prachtig weer hoe schitterend het uitzicht is vanuit het huis. De ruimte is modern ingericht, maar heeft toch een klein landelijk tintje. Dat kan haast ook niet anders met zo’n omgeving! Inbouwspotjes zorgen ervoor dat ook als het donker wordt de ruimte goed verlicht blijft. Het keukeneiland biedt rondom meer dan voldoende gelegenheid om lekker culinair aan de slag te kunnen gaan. De sobere natuurstenen vloer is een extra toevoeging op het interieur omdat deze voor een elegant tintje zorgt. En als het eten bereid is dan kun je met gemak met acht mensen aan deze mooie eettafel plaats gaan nemen.

Landelijke woonkamer

Ondanks de vrij moderne inrichting heeft deze woonkamer ook een landelijk tintje. Komt het door de omgeving of toch door de open haard? De open haard zelf is alles behalve landelijk, maar door het uitzicht dat er vanuit de woonkamer is krijg je toch een landelijk gevoel. Comfortabele en solide meubels zorgen ervoor dat deze woonkamer de ultieme plek voor ontspanning is. De houten tafels geven versterken het landelijke effect zonder dat er daardoor een te landelijke uitstraling ontstaat. De schuifpui vormt een mooie schakel met de tuin, met mooi weer kan daarom de woonkamer als het ware naar buiten worden gehaald.

Overloop met panoramaraam

Zodra je in dit huis naar boven loopt wordt je bijna overdonderd door het schitterende uitzicht. Een levend schilderij dat elk seizoen weer een heel ander portret laat zien. Maar niet alleen op de plek van dit grote raam is voldoende daglicht aanwezig, ook de dakramen zorgen op de rest van de overloop voor een prachtig licht effect. Boven treffen we geen natuurstenen vloer aan. Laminaat dat zonder drempels doorloopt over de gehele verdieping geeft hier een huiselijk en warm effect zonder dat de ruimte daardoor kleiner lijkt.

Wil je nog zo’n bijzonder huis op het platteland bekijken? Kijk dan zeker even hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!