Blom & Blom II: DIY-lampen in een nieuwe functie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Blom & Blom II: DIY-lampen in een nieuwe functie

Stoa. Stoa.
A Scoop of Our Lights van Blom & Blom Industrieel
Loading admin actions …

Blom & Blom vinden in oude DDR-fabrieken oude en afgedankte meubels en lampen die al vergeten zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze niet meer gebruikt kunnen worden. In tegendeel: met wat creatieve kracht en inzicht zijn ze juist heel goed  in een modern interieur te gebruiken! In het vorige artikel hebben we je laten zien waar ze deze objecten zoal vonden en wat de achtergrond van de fabrieken is. Nu gaan we kijken welke spullen er gevonden zijn en hoe ze, na enige creatieve bewerking, weer een nieuwe functie hebben gekregen. Kijk met ons mee!

Fabriekslamp

Flying Dragon van Blom & Blom Industrieel
Blom & Blom

Flying Dragon

Blom & Blom

Alles aan deze lamp straalt de DDR uit. De oude fabriek waar hij uit afkomstig is bleek een ware goudmijn te zijn. Vele prachtige lampen en objecten konden uit het stof van de tijd worden gered. Kijk eens naar de grauwheid van de lamp, ondanks het feit dat hij gereviseerd is blijft het patina goed zichtbaar. Dit laatste is precies de aantrekkingskracht die deze lamp zo bijzonder maakt. Echt iets voor in een industrieel interieur. 

Fabriekslamp strak

Osprey van Blom & Blom Industrieel

Deze lamp heeft een wat modernere uitstraling en ziet er ook wat netter uit. Als je dus van een modern strak design houdt past deze lamp precies bij jouw smaak. Ondanks zijn oude functie in de fabriek heeft hij toch een sierlijke vormgeving. Zelfs na al die jaren in de ruige omgeving van de fabriek glimt hij weer als nooit tevoren.

Kennis economie

What a Little Bit of Love Can Do... van Blom & Blom
Blom & Blom

What a Little Bit of Love Can Do…

Blom & Blom

De overgang van de zware industrie naar de kennis economie kan niet mooier aanschouwelijk worden gemaakt dan via  deze foto. Links zien we de oude context van de communistische DDR-fabriek, waar Blom & Blom dit juweeltje uit heeft gered. De fabrieken produceerden volgens een vijfjarenplan dat door de communistische overheid werd opgelegd, deze plannen horen bij de planeconomie die in de communistische landen werd gehanteerd, maar uiteindelijk toch niet het gewenste resultaat had. Rechts zien we de moderne context met zijn neo-kapitalistische kenniseconomie, waarin de oude lamp nu een nieuwe functie heeft. Een context waarin een geheel ander ideologie heerst, maar waarin we toch visuele sporen zien van wat we eerder bij een fabriek, dan bij een kantoor verwachten, zoals de zichtbare buizen.

Uit de as

What a Little Bit of Love Can Do... van Blom & Blom
Blom & Blom

What a Little Bit of Love Can Do…

Blom & Blom

Het verhaal van deze lamp heeft een analogie met het verhaal van de Phoenix die uit de as herrijst. De lamp stond letterlijk in een hoek van de fabriek bedolven onder het puin en stof. Maar Blom & Blom wisten met hun creatieve vermogens deze lamp op te laten reizen tot de prachtige lichtbron die hij nu is. Kijk even naar het verschil tussen links en rechts! Hoe mooi de lamp rechts ook is, stiekem krijgt hij zijn schoonheid deels door zijn geschiedenis. Kortom, het verhaal achter de lamp is deel van zijn esthetiek.

Ultiem contrast

What a Little Bit of Love Can Do... van Blom & Blom
Blom & Blom

What a Little Bit of Love Can Do…

Blom & Blom

We sluiten af met dit prachtige contrast. Wie had kunnen denken dat uit de berg rommel deze delicate lamp onttrokken kon worden? Dit is het ultieme voorbeeld van het feit dat het werk van Blom & Blom een grote verbeeldingskracht vereist en een creatieve kracht die prachtig design voort kan brengen! Het verleden is een schitterende schatkamer waarin we authentieke en bijzondere objecten kunnen vinden. Door ze te upcyclen en ze dus in een nieuwe context te plaatsten, krijgen we bijzondere creatieve resultaten. Het werk van de broers heeft een hoog DIY-karakter en sluit prachtig aan bij moderne interieurstijlen. Het is uniek in zijn soort, vanwege de bijzondere vindplaats, maar ook door de knappe wijze waarop het gereviseerd is. We zijn volledig onder de indruk : dit design is geweldig!

Tot zover dit artikel over Blom & Blom. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je tekens op de hoogte van het nieuwste design. 

Wil je het eerste artikel over Blom & Blom lezen? Klik dan hier!

Voor mooie huisideeën klik je hier!

Blikvanger is een bijzondere Nederlandse kunstenaar, die onder andere sculpturale lampen maakt. Zijn werk vind je hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!