De meest bijzondere garages uit Nederland

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De meest bijzondere garages uit Nederland

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Woonvilla Blaricum:  Garage/schuur door Kabaz
Loading admin actions …

In de garage parkeren we onze auto's, maar een garage is nog veel meer dan dat. We slaan er onze rommel op, we kunnen er feestjes geven, of we kunnen er ons terugtrekken en onze hobby's uitoefenen. Vandaag nemen we een aantal bijzondere en spectaculaire garages uit Nederland door. Kosten noch moeite zijn gespaard bij het ontwerpen en bouwen van deze garages. De garages op deze foto's zijn kunststukjes op zichzelf maar sluiten vaak ook op bijzondere wijze aan bij de overige bouwvolumes. 

Eenheid

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding:  Garage/schuur door Florian Eckardt - architectinamsterdam
Florian Eckardt – architectinamsterdam

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding

Florian Eckardt - architectinamsterdam

Deze garage annex schuur is bedekt met hetzelfde materiaal als het hoofdgebouw. De kleine verticale latjes van red-cedar-hout zorgen ervoor dat de garage en het hoofdgebouw een eenheid vormen. In tegenstelling tot het hoofdgebouw op de achtergrond heeft de garage geen ramen, het volume oogt daardoor robuust en gesloten. Ideaal natuurlijk om de auto in op te slaan of om te gebruiken als opslagruimte.

007

Porsche 911 Turbo :  Garage/schuur door Kabaz
Kabaz

Porsche 911 Turbo

Kabaz

Gebouwen zoals deze komen we wel vaker tegen in Nederland, met zijn rieten dak en typische vorm. Wanneer de deuren gesloten zijn, en men geen besef heeft wat er zich binnen bevindt, dan zou men eerder denken dat het hier gaat om een klassieke boerderij. Niets is echter minder waar. Een prachtige sportauto siert deze ruimte die dienst doet als garage. Het doet ons denken aan de wereld van James Bond, waar de meest hypermoderne bolides en inventieve ruimtes vaak een belangrijke rol spelen. 

Sereen

Knokke :  Garage/schuur door ligne V
ligne V

Knokke

ligne V

De garage op deze foto mag met recht luxe genoemd worden. De bewoners van deze woning moeten wel autoliefhebbers zijn. De gigantische ruime biedt plaats aan verschillende oldtimers. Grote, witte oppervlakken bepalen de sfeer in de garage, die sereen en minimaal aandoet. Alsof we in de auto-hemel zijn beland. Dit effect wordt nog eens versterkt door de grote lichtcirkels die we op het plafond kunnen zien. Nog meer van dit soort bijzondere garages kunt u terugvinden in ons magazine.

Klassiek

Garage Loft:  Garage/schuur door BRICKS Studio
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Iets heel anders dan. Deze garage is onderdeel van een bijzondere loft met een industriële en eclectische inrichting. Dat zien we in deze garage gelijk terug. De muren zijn deels onafgewerkt gehouden en een grote vlag van de Verenigde Staten siert de ruimte die naast een auto, ook fietsen en motoren herbergt. De garage is letterlijk onderdeel van de woning, en door de glazen panelen op de achtergrond is de garage ook vanaf de keuken, en andersom, te zien. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!