25 leuke en originele erfafscheidingen

homify Moderne tuinen
Loading admin actions …

Heb je een nieuw huis en heb je een tuin? Dan ben je een enorme gelukzak. Toch is je huis en tuin niet compleet totdat je een hek of schutting geplaatst hebt in de tuin. Ga je een volledig nieuwe schutting in je voortuin zetten, of is de oude afscheiding dringend aan vervanging toe? Dan is dit artikel zeker iets voor je! Voordat je de hulp van een hovenier of een tuinarchitect inroept, moet je zeker eens deze lijst van 25 leuke en originele erfafscheidingen eens door te nemen. Of je nu graag een tuinafscheiding laag of hoog wilt plaatsen, deze erfafscheidingen zijn de perfecte inspiratie op vlak van materialen, groottes en vormen.

1. Persoonlijke schutting

Als je iets persoonlijks wilt, kies dan voor een oplossing als deze. Of laat je creativiteit zelf de vrije loop.

2. Hout

Hout is het meest voorkomende materiaal dat als schutting in de tuin wordt gebruikt. In zo’n omgeving ziet het enorm stijlvol uit!

3. Lekker natuurlijk

Je kan niet alleen voor geverfd hout gaan, maar ook voor de natuurlijke houtkleur. Denk wel even om een goede beschermende laag aan te leggen.

4. Een metalen hekwerk

Een hekwerk van metaal kan in sommige gevallen de beste oplossing zijn, zoals hier bij het zwembad. Op vlak van metaal zijn enorm veel mogelijkheden beschikbaar.

5. Textuur op de muur

Dit is een wel erg mooi plaatje om te zien en je wordt bijna jaloers op de bewoners van dit huis. De afscheidingsmuur met daarop een leuke textuur maakt dit geheel helemaal compleet.

6. Eclectische oplossing

Voor een fraaie combinatie tussen modern, landelijk en rustiek is deze schutting ideaal. Een prachtige eclectische oplossing!

7. Opgestapelde stenen

Natuurstenen opgestapeld in een metalen frame. Deze fraaie oplossing is ook erg leuk om als schutting te gebruiken.

8. Verticaal of horizontaal?

Bij een schutting is het altijd goed om je af te vragen wat ruimtelijk het beste effect geeft: de planken horizontaal of juist verticaal plaatsen.

9. Hout en steen

Een combinatie van hout en steen erfscheiding van de voortuin? Dat is ook een erg goed idee. Het zorgt vooral voor extra sfeer en stijl.

10. Nog een keer stenen

In deze situatie zie je nog een keer de opgestapelde stenen. Je wordt hier helemaal zen van!

11. Heerlijk rustiek

Een muur met echte grote natuurstenen? Het geeft een heerlijk rustiek effect en vormt hier een prachtige combinatie met een modern huis.

12. Houten toegangshek

Wat dacht je van zo’n prachtig handgemaakt houten toegangshek als dit? Wat een vakwerk!

13. Nog natuurlijker

Een aantal boomstammetjes als erfafscheiding maakt het gevoel nog natuurlijker. Dit is bovendien ook een goedkope oplossing!

14. Stoere oplossingen

Stoere oplossingen als deze passen heel goed bij moderne huizen.

15. Bamboe

Heb je het wel een beetje gehad met hout? Bamboe kan een prima alternatief zijn!

16. PVC

PVC en andere vormen van kunststof kunnen ook heel goed gebruikt worden. Dit is ook weer zo’n prima alternatief.

17. Varieer met kunststof

Je kan ook heel goed te variëren met kunststof. Daar is dit leuk ontwerp van deze schutting het perfecte voorbeeld van.

18. Een traditioneel hekwerk

Soms kan het oude en vertrouwde heel erg mooi zijn. Wat dacht je van dit mooie traditionele hekwerk?

19. Weer hout en steen

Een traditioneel houten hekwerk combineren met steen? Dit is ook een mooi gezicht!

20. Beton en hout

Je kunt, net zoals op dezelfde wijze als hierboven, ook beton en hout prima combineren.

21. Een gegolfde muur

Een muur hoeft niet altijd recht te zijn. Een golf of ene bocht zoals hier kan ook een speels effect geven.

22. Combinatie

De combinatie van hout, metaal en beplanting is ook een erg creatief idee!

23. Een kleurtje

Een kleurtje op de muur, zoals opvallend roze, kan ook voor een prachtig effect zorgen.

24. Sfeer

Alles valt of staat met sfeer: stem je schutting goed af op de tuin!

25. Artistiek

Je krijgt van ons nog dit artistiek voorbeeld. Verschillende soorten materialen, verschillende kleuren en verscheidene groottes. Ja, dit ontwerp van de erfscheiding past zeker en vast in een ultramoderne tuin. Wil je graag nog meer prachtige ontwerpen kunnen aanschouwen? Dan zijn deze 23 creaties iets voor je!

Nog meer tuintips

In dit artikel hebben geven we je niet alleen tips mee op vlak van de omheining van je tuin, maar ook op vlak van de inrichting van je tuin. Een prachtige tuin is namelijk iets waar je enorm van kan genieten en dat je gegarandeerd wilt afschermen van de buren. Er zijn verschillende manieren om je droomtuin te kunnen realiseren. Eentje daarvan is het plaatsen van een waterpartij. Een waterelement is iets dat eigenlijk in elke tuin moet staan aangezien het er niet alleen wondermooi uitziet, maar het geluid van het water zal de tuin nog meer rustgevender maken. Je kan ook bijvoorbeeld kiezen om het waterelement te combineren met het licht dat je ziet rondom het water. Zo'n verlichting geeft enorm veel sfeer aan je tuin en zorgt er ook voor dat je tijdens de donkere dagen in je tuin kan zitten en kan genieten van het water, het groen en de rust. Andere elementen waarmee je je tuin kan optimaliseren zijn bamboe, een pergola, een houten vloer of een openhaard. Wil je graag ook binnen van de mooie natuur genieten? Dan moet je zeker eens opteren om wat 'natuurlijk zonlicht' binnenhalen door het gebruik van lampen die je planten goed doen groeien.

Welke erfafscheiding vind je het mooist? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine