Na deze tips zul je nooit meer opruimen zoals voorheen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Na deze tips zul je nooit meer opruimen zoals voorheen

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van 株式会社スタイル工房
Loading admin actions …

Ons leven is vol deadlines, afspraken en talloze dingen die we elke dag moeten doen. Daardoor wordt het steeds lastiger om tijd te vinden om je eigen huis sprankelend schoon en opgeruimd te houden. Maar wanneer je je aan een vast programma houdt dat je dagelijks uitvoert, dan zul je zien dat deze ordening en netheid als vanzelf ontstaat. Je zult verrast zijn over onze tips van experts hoe je je huis snel en duurzaam ordelijk en netjes houdt. Je zult zien: het is veel makkelijker dan je denkt!

1. Ordenen volgens een systeem

Veel spullen die we in huis hebben vervullen een bepaald doel. Zoals bijvoorbeeld sleutels en je portemonnee die we vaak op de keukentafel of andere willekeurige plek leggen en ons later afvragen waar deze toch gebleven zijn. Dus waarom niet een vaste plek bedenken waar je deze spullen altijd neerlegt? Zo grijp je nooit meer mis. Bovendien wordt het een gewoonte om je spullen op deze plekken op te bergen.

2. Het werk niet vooruit schuiven

Zoals bij zoveel dingen in het leven is het vaak het beste om ze direct uit te voeren. Ook wanneer we onszelf met allerlei argumenten overtuigen dat we vandaag echt niks aan het huishouden kunnen doen omdat we zo enorm druk zijn, hebben we aan het eind van de dag een slecht gevoel en de volgende dag nog meer werk.

3. Je badkamer dagelijks reinigen

Een goede schoonmaakbeurt van je badkamer doe je in een paar minuten. Wanneer je elke dag in de ochtend na het douchen even wat schoonmaakt, hoef je niet aan het eind van de week die langdurige poetsbeurt uit te voeren. Tip: plaats je schoonmaakspullen in de badkamerkast; zo kun je direct aan de slag!

4. De slaapkamer luchten

Wanneer je eenmaal wakker bent, zet dan het raam altijd even wijd open zodat de kamer wordt gevuld met schone frisse lucht en natuurlijk licht. En sla dan ook je dekbed even open. Dat werkt positief door op de lucht in de ruimte en helpt ons gezond te blijven. Nadat je hebt ontbeten, kun je het raam weer sluiten en je zult verrast zijn hoe fris en aangenaam het aanvoelt in je slaapkamer. Wil je graag meer slimme schoonmaaktips? Lees dan ook even: 10 schoonmaakfouten die ook jij waarschijnlijk maakt.

5. Etensresten opruimen

Zelfs wanneer je niet veel tijd hebt, dan nog is het belangrijk om de etensresten uit je keuken en van de borden te verwijderen voordat je ze in de vaatwasser plaatst. Zo voorkom je dat deze resten in je vaatwasser blijven zitten. En wanneer we de etensresten in de afvalbak gooien dan zouden we ook deze dagelijks even moeten verwisselen zodat er zich geen ziektekiemen of bacteriën in je huis verspreiden.

6. Een praktisch hulpmiddel: de wasmand

Een mooie wasmand is een must have voor elke badkamer. Zorg ervoor dat je je vuile kleding niet in je slaapkamer op het bed of onder een stoel gooit maar verzamel het elke dag even en plaats het direct in de wasmand. Dat ziet er zoveel opgeruimder uit!

7. Vier opruimmomenten

Volgens de experts zijn er vier verschillende momenten voor de perfecte reiniging. Een voor de dagelijkse werkzaamheden, eenmaal voor de tweewekelijkse klusjes en eenmaal voor de wekelijkse en maandelijkse activiteiten. Dagelijks zul je bijvoorbeeld de kamer luchten, stofzuigen en spullen opruimen. Elke twee weken verwissel je je beddengoed en een keer per week reinig je je vloer grondig. De ramen zemen, stof verwijderen en kasten schoonmaken zijn taken die je eenmaal per maand kunt uitvoeren.

Alles opruimen met een systeem en nooit meer wat kwijt... heerlijk!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!