De 10 must haves voor elke slaapkamer in 2017 | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 10 must haves voor elke slaapkamer in 2017

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Truckee Residence Eclectische slaapkamers van Antonio Martins Interior Design Inc Eclectisch
Loading admin actions …

Nu 2017 goed is begonnen is de tijd misschien aangekomen om eens wat veranderingen aan te brengen in je slaapkamer. En wanneer je je afvraagt wat te doen met deze ruimte maak je dan geen zorgen; we zijn er om je te helpen. We hebben gekeken naar de belangrijkste actuele trends in slaapkamers en deze vertaald in een lijst met must haves voor 2017. Dus lees door wanneer ook jij je slaapkamer die vamp-look wilt geven in het komende jaar…

1. Een multifunctionele ruimte

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE Mediterrane slaapkamers van Bloomint design Mediterraan
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE

Bloomint design

De slaapkamer wordt meer en meer gebruikt als multifunctionele ruimte dus denk na over hoe je deze ruimte graag zou willen gebruiken dit jaar. Misschien wil je graag een grote loungehoek toevoegen zoals in ons bovenstaande voorbeeld en die heerlijke comfy knusse hoek maken waar je je even terug kunt trekken en ontspannen? Of wil je juist een werkplek toevoegen?

2. Ramen met wow-factor

Moderne slaapkamers van homify Modern

In de afgelopen jaren was het trendy om open ruimtes in huis te creëren die met elkaar en ook met de buitenwereld in verbinding staan en dus geldt voor slaapkamerramen: hoe groter hoe beter. Ruim gebruik van glas in het slaapkamer design zorgt voor een heerlijk, met licht gevulde ruimte die open en ruimtelijk voelt. En wie geniet er nu niet graag van een mooi uitzicht?

3. Een uniek kunstwerk

Hang een mooi uniek kunstwerk op in je slaapkamer. Dit maakt je slaapkamer tot een zeer persoonlijke ruimte waar je je echt verbonden mee voelt. Vermijd echter kunstwerken zoals prints omdat ze wat uit de mode raken en niet die echte wow-factor toevoegen aan je slaapkamer.

4. Een luxueus bed met hoofdbord

Een luxe comfortabel bed is onmisbaar in je slaapkamer en het hoofdbord biedt allerlei creatieve mogelijkheden qua decoratie. Wanneer het past binnen de stijl van je slaapkamer denk dan eens aan een gecapitonneerd hoofdbord zoals hier in het voorbeeld omdat dit zeer trendy zal worden in 2017!

5. Een vleugje Scandinavische stijl

Maak ruimte en begin met je slaapkamer door hier een vleugje minimalistische Scandinavische stijl aan toe te voegen. Helder en mooi leeg en ordelijk!

5. Een natuurlijk accent

Breng wat van de natuur in je slaapkamer door wat rustiek gerecycled hout toe te voegen aan de ruimte. Hout zorgt niet alleen maar voor een verbinding met de natuur maar is ook ecologisch en trendy (en ziet en natuurlijk geweldig uit)!

7. Een koel neutraal kleurenpalet

Een neutraal kleurenpalet wordt een populaire keuze in de slaapkamerdecoratie van dit jaar en wanneer we naar het mooie ontwerp met scherpe contrasten in ons voorbeeld kijken dan snappen we direct waarom!

8. Een schitterend behang

Een uniek en opvallend behangetje (zelfs op slechts een enkele muur) kan helpen om die echt unieke slaapkamer te creëren. 

9. Individualiteit

Tot nu toe gaan onze tips vooral over de huidige trends en wat we verwachten dat dit jaar populair zal worden maar het meest belangrijke element in elk creatief proces is de creativiteit zelf! Ontwerp je slaapkamer dus op een manier die bij jou past en geef op zo'n manier vorm aan de ruimte dat jij je er helemaal comfortabel in voelt. De sky is de limit!

10. Een vleugje groen

Oakland Bedroom Collection Landelijke slaapkamers van The Cotswold Company Landelijk Hout Hout
The Cotswold Company

Oakland Bedroom Collection

The Cotswold Company

En als laatste: adem wat leven in je slaapkamer door wat verse bloemen en planten toe te voegen. Wanneer je je afvraagt welke planten je moet kopen, bekijk dan welke dit jaar trendy zijn of voeg planten toe die zuurstof toevoegen en de lucht reinigen zoals de planten uit dit artikel: Reinig de lucht en leef gezond met deze planten!

En?? Komt jouw slaapkamer door de test?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!