12 tips om van je huis een supergezellig thuis te maken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

12 tips om van je huis een supergezellig thuis te maken!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne woonkamers van homify Modern
Loading admin actions …

Hoe wordt een huis een thuis? De term 'thuis' is zeer persoonlijk en is een proces van het transformeren van een praktisch huis naar een warm, gezellig en persoonlijk huis. Daarvoor heb je elementen nodig die je niet altijd even makkelijk kunt benoemen. Oftewel, alles bij elkaar is deze vraag lastig te beantwoorden! Dat gezegd hebbende zijn er wel een paar slimme trucs die je kunt inzetten om een huis meer als een warm, knus gezellig thuis te laten voelen en die gaan we vandaag even met je doornemen. En wanneer je die verwelkomende, warme, persoonlijke sfeer hebt neergezet in je huis dan zul je je in no time thuis voelen! Laten we beginnen… .

1. Maak het tot jouw unieke plek!

Moderne woonkamers van homify Modern

Dit is meer een algemeen advies dan een specifieke actie, maar probeer door de tijd heen om je eigen stijl in huis neer te zetten door verschillende elementen en ontwerpen door elkaar heen te mixen in plaats van het strak aanhouden van een bepaald thema. 

2. Verse bloemen

Een paar takken met verse bloemen in een mooie vaas vullen een huis met leven en zorgen voor een vrolijke atmosfeer vol schoonheid. Wil je niet elke week bloemen kopen? Pluk dan wat takken uit je tuin die je in ranke vazen plaatst.

3. Zorg voor voldoende licht

Verlichting heeft een doorslaggevende impact op hoe een ruimte aanvoelt dus maximaliseer het natuurlijke licht voor een helder uitnodigend huis en voeg ook wat sfeerverlichting toe voor de knusse momenten. En doe vooral eens wat anders met je verlichting zoals in dit voorbeeld!

4. Zorg voor koele drankjes binnen handbereik

Maak van je huis een uitnodigende plek voor bezoekers door diverse koele drankjes binnen handbereik te hebben. Een goed gevulde koelkast of een kan met drank op een mooi plateau zorgen ervoor dat je je meer thuis voelt.

5. Muziek

Vintage 1950s HMV Wooden Valve Radio Model 1122 & 1940s Stentorian Bristol Extension Wooden Speaker Eclectische woonkamers van Retro Bazaar Ltd Eclectisch
Retro Bazaar Ltd

Vintage 1950s HMV Wooden Valve Radio Model 1122 & 1940s Stentorian Bristol Extension Wooden Speaker

Retro Bazaar Ltd

Een huis gaat niet alleen maar over wat je kunt zien, maar heeft betrekking op alle zintuigen dus ook wat je kunt ruiken en horen. De juiste sfeermuziek zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt en ontspant.

6. Prettige geuren

Scented Tea Lights van homify Klassiek
homify

Scented Tea Lights

homify

En we gaan nog even door op ons vorige onderwerp: een aangenaam geurend huis is eveneens belangrijk; het gaat niet alleen maar om schoon en opgeruimd maar ook over huiselijkheid en comfort. En nee, plaats geen kaarsen met heftige kunstmatige geuren, maar hou het bij lichte natuurlijke aroma's zoals wat citroenolie in een brander.

7. Foto's

Vul je huis met foto's van vrienden, je gezin en familie en het voelt al snel veel meer aan als een thuis.

8. Kaarsen

Large Three Wick Vanilla Scented Candle In Glass van homify Klassiek
homify

Large Three Wick Vanilla Scented Candle In Glass

homify

Kaarsen, we zien ze steeds minder vaak helaas, maar ze brengen een kalme en geruststellende sfeer met zich mee waardoor je huis een veel warmer en huiselijker gevoel uitstraalt.

9. Uniek meubilair

Koop niet al je meubilair van een grote meubelgigant want dan weet je zeker dat je huis erna onbezield zal aanvoelen. Verzamel in plaats daarvan verschillende meubelstukken door de tijd heen of nog beter: maak er zelf een of upcycle een oud meubelstuk!

10. Maak een knusse ruimte

En wanneer we het over knusse ruimtes hebben… wat dacht je van het inrichten van een super comfy knusse hoek waar je je even kunt terugtrekken en ontspannen? Een plek om te ontspannen is in elke woning belangrijk – of het nu in de woonkamer is of in een speciaal ingericht hoekje.

11. Gebruik alle ruimte optimaal

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Klassiek

Maak je huis helemaal eigen door alles optimaal te gebruiken. Gebruik maken van elke nis en lege ruimte betekent dat je je creativiteit inschakelt en persoonlijke elementen aanbrengt zoals hier deze prachtige stenentuin onder de trap. Dit maakt van je huis dat persoonlijke en unieke thuis.

12. Gooi alles weg wat je echt niet mooi vindt

Moderne woonkamers van homify Modern

En dat kan al zo simpel zijn als het verven van een kleine muur of het vervangen van een koffietafeltje dat je niet echt mooi vindt, maar het kunnen ook verbouwingen zijn waarbij je professionele hulp inschakelt. Een gouden regel daarbij is dat wanneer er iets is in je huis dat je echt niet mooi vindt, dat je daar dan beter afscheid van kunt nemen. Wil je meer huis inrichtingsadviezen? Lees dan ook even onze 45 allerbeste interieur adviezen ooit.

Een knusse hoek inrichten... we love it!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!