Liefde voor decoratie: een zeer gezellige flat | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Liefde voor decoratie: een zeer gezellige flat

Laura ter Meer Laura ter Meer
Moderne huizen van degoma Modern
Loading admin actions …

Hoewel bij het inrichten van een ruimte materialen, meubilair en kleuren erg belangrijk zijn, maakt de manier waarop deze factoren gecombineerd worden werkelijk het verschil. Gemakkelijk gezegd, maar niet zo eenvoudig gedaan. Gelukkig dat interieurarchitecten deze taak graag van ons overnemen, zo ook het Catalaanse bedrijf Degoma. In dit Ideabook zien we een klein appartement dat Scandinavië lucht en waarvan een aantal antieke elementen behouden zijn. Laten we eens, stap voor stap, een kijkje nemen naar het resultaat van de architecten.

Een golf van lichten

Moderne eetkamers van degoma Modern

In dit huis is duidelijk te zien dat licht een onderdeel is van het interieur. Om de natuurlijke lichtinval te verzekeren is er gekozen voor glazen deuren die iedere hoek van de kamer verlichten. Bovendien is de keuze gevallen op een lichte houten vloer om het ruimtelijke gevoel kracht bij te zetten, en om een huiselijk gevoel te bewerkstelligen. Tevens hebben de interieurarchitecten besloten om de structurele elementen van het huis te bewaren, zoals het opvallende dak dat met trots en elegantie gedragen wordt door de houten balken. 

Pastelkleuren

Moderne woonkamers van degoma Modern

De inrichting kenmerkt zich door een Scandinavische stijl met strakke lijnen en pasteltinten, zoals deze hoekbank in het lichtblauw. Merk ook het gebruik van de Scandinavische meubels op, zoals de drie tafeltjes in het wit, blauw en geel. De bakstenen muur geeft de woonkamer een zeer stedelijk en kosmopolitisch gevoel. 

Een eetkamer omringd door boeken

Moderne eetkamers van degoma Modern

Kun je evenwicht in de asymmetrie bereiken? Volgens deze afbeelding wel; verschillende hoogtes van muurplanken, afwijkende stijlen en kleuren stoelen en de verscheidende lengtes van de lampen vormen een mooi samenhangend geheel. Het een verrassende mix die zorgt voor een aangename, warme en discrete kamer, waar alles op zijn plaats lijkt te zijn en niets overbodig is. Ja, zelfs de boeken lijken hier terecht opgesteld te zijn. 

Een goed verbonden keuken

Moderne eetkamers van degoma Modern

Ondanks dat de keuken niet is opgenomen in het woonverblijf, communiceert zij dankzij een open raam toch met de eet- en woonkamer. Bovendien wordt zo wederom de lichtinval verzekerd, ook in de keuken. Ook in de keuken wordt de Scandinavische stijl doorgevoerd; lichte houten meubels, witte tegels, retro decoratie – zoals de lampen – en de aanwezigheid van natuurlijke elementen als de planten stralen een Noord-Europees gevoel uit. 

Profiteren van de hoogte

Moderne huizen van degoma Modern

We brengen een bezoekje aan de slaapkamer, waar we blij verrast omringd worden door het typische Catalaanse architectuur van de vroege twintigste eeuw. In deze kamer ligt meer verborgen dan alleen een slaapkamer; een badkamer en suite én een studiekamer zijn ook nog aanwezig. Alsof dat nog niet voldoende is, is er in de hoogte met verschillende niveau's gewerkt waardoor nog een slaapgedeelte ontstaan is. Grote middelen voor kleine ruimtes! 

Een heel bijzonder bed

Moderne huizen van degoma Modern

Dit bed heeft wel een zeer bijzondere plek! Een soort houten kubus dat rust op een praktisch opbergmeubel. Claustrofobisch? Helemaal niet: de schuifdeur houd je gemakkelijk open.

Eenvoudig maar trendy

Moderne eetkamers van degoma Modern

We eindigen met een blik in de badkamer. Gecoat in microcemento, ontbreken ook hier de twee belangrijkste elementen van het project niet: licht en hout. De eerste valt door het raam naar binnen. De tweede is te zien in een serie wandplanken rondom twee fundamentele elementen van de badkamer: de spiegel en wastafel. 

Ben je in je sas van de Scandinavische inrichting? Laat ons dan in een reactie weten wat je van deze woning vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!