De 9 trendkleuren voor je muren in 2018!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify Scandinavische woonkamers
Loading admin actions …

Je wilt de ruimtes in je huis graag een frisse nieuwe look geven, maar twijfelt over de kleur? Wacht dan niet langer en kijk even mee naar de prachtige muurverf kleuren voor 2018. En we zetten deze kleuren niet alleen maar even op een rij, we laten je gelijk ook een aantal voorbeelden zien waardoor je direct kunt genieten van het effect in een woon- of slaapkamer! Elk jaar zijn er natuurlijk weer nieuwe modekleuren en zo ook voor 2018. Dit jaar zijn de kleuren muurverf wel erg fraai! 

Laat je dus alvast inspireren en kijk even mee…

1. ​Lila en violet: elegantie voor elke ruimte

Интерьер в белом, NDubchenko NDubchenko Scandinavische woonkamers

Tinten die variëren van lila tot donkerpaars zijn de onbetwiste hoofdrolspelers in 2018. Als 2017 het jaar was van blauw en roze, dan is violet er nu in alle nuances om dit verloren terrein terug te winnen. Mooi in combinatie met grijstinten en hout!

2. Pastelcombi: groen en grijs

homify Scandinavische woonkamers

Pastels met een vleugje grijs zijn de meest belangrijke trend voor 2018 wanneer het gaat om de nieuwe muurverf kleuren. Deze tint tussen munt- en khaki-groen wordt gemengd met een zacht vleugje grijs. We love it!

3. Tijdloos wit

Wit blijft nog altijd favoriet voor een levendige en heldere sfeer en zien we het vooral in combinatie met andere kleuren. Hier zien we wit in combinatie met wat koelere blauw- en groentinten; een prachtige combinatie en zeer van dit moment!

4. Parelgrijs voor een uitnodigend effect

Obra Mendoza - Diseño Integral depto. 2 ambientes, Bhavana Bhavana Scandinavische woonkamers

Parelgrijs of lichtgrijs kun je mooi naar voren laten komen in combinatie met de juiste verlichting en kan de ruimte tegelijkertijd wat koeler maken. Het is een prachtige neutrale tint die je heel goed kunt combineren met vrijwel alle andere tinten en ook met vele decoratieve stijlen. Dit voorbeeld geeft ons een idee van de sereniteit die deze kleur kan overbrengen. Voeg bij voorkeur wel wat warmte toe door middel van wat houtaccenten of warmere accentkleuren.

5. Warme elegantie met roze

Roze onderscheidt zich van alle andere kleuren en zet een geheel eigen toon neer. Het zet een sfeer neer van de ondergaande zon in je huis. Dit jaar is er wat warmte toegevoegd aan deze tint die van warmroze kan variëren tot koraal. Mooi in combinatie met lever- en taupe tinten en hout.

6. Legergroen met een geeltint

Deze kleur zorgde in 2017 al voor veel opschudding waarbij we deze kleur veel in keukens zagen, maar in 2017 verovert militair groen ook andere ruimtes en zien we dat deze tint eigenlijk voor alle ruimtes prima geschikt is. We zien het ook vaak in combinatie met okergeel en vintage meubels.

7. Vrolijk geel

Om het jaar te beginnen met een gevoel van optimisme kunnen we ook eens kiezen voor een andere kleuren muurverf zoals de nieuwe trendkleur voor volgend jaar: geel – met variaties van okergeel tot helder felgeel. We zijn deze kleur een beetje vergeten in de afgelopen jaren, maar deze kleur is bij uitstek geschikt om een vleugje zon en vrolijkheid toe te voegen aan je interieur.

8. Donkergrijs: de kleur van 2018

Concord High - Thomas Pedersen, Stouby Stouby Scandinavische woonkamers

Deze kleur zal de komende maanden leidend zijn, alhoewel dit wat uitdagingen oplevert omdat hij niet in elke ruimte kan worden gebruikt. Breng deze kleuren muurverf bij voorkeur aan op een enkele muur zolang de woonkamer maar ruim daglicht heeft en voldoende breed is, dan is het prima mogelijk. Dit omdat een donkere tint de neiging heeft om een ruimte visueel kleiner te laten lijken. Gebruik deze kleur bij voorkeur niet in kleine of te donkere ruimtes.

9. Maritiemblauw

Diep donkerblauw als de zee is een prachtige kleur om dat vernieuwende accent mee toe te voegen aan je interieur. Een mysterieuze en luxueuze tint. Daarbij geldt hetzelfde als donkergrijs: breng deze kleur bij voorkeur aan op een enkele muur en zorg voor de juiste verlichting en kleuraccenten. Wil je ook graag de meubel- en interieurtrends even bekijken? Je vindt ze in dit artikel.

Warmroze, diepblauw, saliegroen, vrolijk geel... het is lastig kiezen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine