7 tips voor een betaalbare make-over van je huis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 tips voor een betaalbare make-over van je huis

Stoa. Stoa.
 Woonkamer door toki, Scandinavisch
Loading admin actions …

Er komt een moment dat je verveeld raak en de kleuren van je huis zat bent. Je kunt behoefte krijgen aan extra woonruimte. Dan is het de hoogste tijd voor een make-over! En het leukste is dat het nauwelijks iets hoeft te kosten!

Een renovatie van je huis heeft veel praktische voordelen en ook op het esthetische vlak heb je er veel baad bij. Hieronder laten we je 7 tips zien waarmee jij je woning een totaal nieuwe look kunt geven. Kijk snel met ons mee naar de voorbeelden!

1. Rommelig

  door toki, Scandinavisch

Als je een grote kamer hebt is het verleidelijk om er veel in te zetten. Het ontbreken van een vaste stijl maakt de kans groot dat het een ratjetoe wordt. Om dit probleem te verhelpen kunt je het beste de hele kamer leeghalen om daarna te kiezen voor een duidelijke stijl. Het voordeel van een herkenbare stijl is dat de meubels bij elkaar passen, dat zorgt direct voor meer rust en je inrichting oogt direct een stuk strakker.

Veranderd in een stijl volle kamer

 Woonkamer door toki, Scandinavisch

Kun jij de oude kamer nog in deze ruimte herkennen. Het is echt ongelooflijk wat er in deze woonkamer gebeurd is. Er hangt nu echt een gezellige sfeer! Er is voor een moderne stijl gekozen, dit werpt direct zijn vruchten af! Laat je inspireren!

2. Donker interieur licht maken

Een van de meest gewraakte dingen in huis is een te donker interieur. Hier op de foto zien we er een voorbeeld van. Deze ingang van het huis straalt niets uit, echt geen plek om je gasten te ontvangen. Hieronder laten we je zien hoe het ook kan.Tips en tricks krijg je van een expert.

Waanzinnig

De nieuwe look van de ingang naar de woonkamer is waanzinnig mooi in vergelijking met de oude donkere staat. De lichte tint en de rode kleur maken deze ruimte levendig. Ook het sprekende meubilair zorgt voor een mooie sfeer.

3. Koude look

Naast een te donker interieur is een koud interieur ook een vaak gehoorde ergernis. Iets dat heel eenvoudig opgelost kan worden met de juiste ideeën!

Wereld van verschil

Je kunt je toch niet voorstellen dat dit dezelfde kamer is die we hierboven zagen! Wat een verschil qua stijl. De bovenste lijkt wel een opstelling op een rommelmarkt, terwijl de onderste echt een superstrakke look heeft. Wij vinden de wandkasten erg mooi. Ook de grote bank en de kunstzinnige tafel spreken tot onze verbeelding.

4. Een keuken waar het allemaal niet matcht

Je hebt wel eens van die keukens waar het gewoon niet klopt. Dat is in deze ruimte ook het geval. Verschillende felle kleuren passen niet bij de houtkleur en de kasten van de keuken. Een modern design biedt uitkomst… ..

Harmonie

We zien in deze keuken wat we willen zien: harmonie en strak design. De fronten van de keukenkasten zijn nu mooi wit, dat past supergoed bij de zwarte wand. De blauwe kussens zijn vervangen door witte, nu is het kleurenpalet in orde!

5. Verspilde ruimte

Niet alle woonruimte wordt even goed gebruikt. Op deze foto zien we een terras dat niet gebruikt wordt als zitplek, omdat het als een opslagplek gebruikt wordt. Dat laatste is overigens ook niet verwonderlijk, want deze buiten ruimte ziet er ongelooflijk saai uit. We laten zien hoe het beter kan!

Hout en planten

Als je echt iets van je tuin wilt maken kies dan voor hout en planten. Je ziet hoeveel verschil het maakt!

6. Als je badkamer saai is

Jaren ’80 zien we nog vaak voorbijkomen. Het is lang niet altijd lelijk, maar andersom is ook waar. In het geval van deze badkamer was het vooral heel saai. De tijd heeft hier duidelijk stilgestaan. Tijd om dit lelijke interieur ter verandering in een sprookjesachtige badkamer.

De juiste kleuren

De juiste kleuren maken de badkamer als nieuw. De blauwe tint op het schuine dak doet wonderen voor deze ruimte. Nu kunnen de bewoners weer genieten van hun badkamer.

7. Als je huis klein en ouderwets is

  door ariasrecalde taller de arquitectura, Minimalistisch
ariasrecalde taller de arquitectura

C&C House_Self-construction manual.

ariasrecalde taller de arquitectura

Als je woning er zo uitziet is het tijd voor een make-over, want zo komt er natuurlijk niemand langs!

Mega make-over!

 Huizen door ariasrecalde taller de arquitectura, Minimalistisch
ariasrecalde taller de arquitectura

C&C House_Self-construction manual.

ariasrecalde taller de arquitectura

Als we het hebben over een make-over, dan is dit natuurlijk een mega make-over! Het oude huis is niet te herkennen. De woning kreeg een nieuwe gevel en een nieuwe woonlaag. Nu is dit huis een paleis geworden! 

We sluiten de tour langs de ideeën voor de betaalbare make-over af. Blijf ons volgen voor meer gave woontrends.  

Welke tip ga jij gebruiken? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!