Voor en Na: de juiste keuken dankzij de juiste expert | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de juiste keuken dankzij de juiste expert

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Boss Custom Kitchens (PTY)LTD
Loading admin actions …

Het slagen van een project valt of staat met de juiste expert. In het geval van de keuken waar we nu gaan kijken, waren de Zuid-Afrikaanse kastenbouwers van Bosskitchens uit Johannesburg de aangewezen professionals om een verouderde en onpraktische keuken om te toveren in een inspirerend geheel. En het leuke is dat we je niet alleen de foto’s van de oude situatie en de nieuwe situatie kunnen laten zien, maar ook de (digitale) tekeningen die zijn gemaakt voor het ontwerp kunnen we bekijken. Een completer overzicht is bijna niet mogelijk! Kijk daarom met ons mee.

Voor: smal en onpraktisch

We zien hier een keuken die misschien niet de meest verouderde is die je ooit hebt gezien, maar onpraktisch is die wel! Dat komt vooral doordat het een smalle ruimte is. Als je wat uit de koelkast wilt pakken dan moet je uitkijken dat niet anders de keuken binnen komt lopen. Een klap van een deur heb je namelijk zo te pakken… Deugdelijke verlichting ontbreekt ook op deze plek en de werkruimte is ook niet efficiënt ingedeeld. Dat moet beter kunnen.

Voor: meer ongemakken

Niet alleen de hoek waar het fornuis zich bevond was alles behalve praktisch. Wat heb je namelijk aan een dubbele gootsteen als de wasmachine in de weg staat? Deze plek zou juist handig moeten zijn om te gebruiken, maar reken maar dat koken op deze manier geen pretje is, om maar te zwijgen over het doen van de afwas…

De plannen: gebruik maken van de hoeken

Je ziet hier de eerste tekening die voor de verbouwplannen is gemaakt. Hier wordt juist op efficiënte wijze gebruik gemaakt van de hoeken. En daarbij is de koelkast nu wel logisch geplaatst ten opzichte van de toegangsdeur! Verder is er veel ruimte voor kastjes en hoe je naast het fornuis ook nog de nodige ruimte over om spullen neer te kunnen zetten of om even iets te snijden.

De plannen: efficiënte spoelhoek

De plek waar de gootsteen was blijft daarvoor ook de locatie. Alleen ontstaat op deze manier een efficiënte spoelhoek. De wasmachine is nu wel praktisch geplaatste en zelfs voor een vaatwasser was nog ruimte over! Zo werkt het toch een stuk aangenamer!

De plannen: totaalbeeld

Voor we gaan zien hoe de keuken in het echt geworden is, bekijken we het totaalbeeld. Wat een ruimte keuken kun je hier zo zien! Er is zelfs een plekje gevonden voor een behoorlijke voorraadkast en een extra aanrecht zorgt dat je hier met meerdere mensen tegelijk aan de slag kunt gaan. We kunnen niet wachten om de praktijk te bekijken.

Na: charmante sfeer

Wat je op de tekeningen niet zo goed kon zien, was de charmante sfeer die de ontwerpers voor ogen hebben gehad. Leuke frisse kasten en prachtige witte tegeltjes zorgen voor een sfeervol geheel. En zo’n brooddoos is ook zo’n praktische accessoire die het helemaal compleet maakt. Zet de pannen maar vast op de kookplaat, want wij komen hier graag om ons lekker culinair uit te leven.

Na: ruimte

Vanuit dit perspectief zie je nog beter hoe de ruimte in de keuken nu is. En dat is toch een grote verbetering als je het vergelijkt met de oude situatie. De moderne en bijna industriële sfeer geeft ook een heel specifiek karakter aan het geheel. Zoals gezegd zouden wij hier graag een lekkere maaltijd komen bereiden. Geldt dat ook voor jou?

Aan de slag gaan met de keuken kan hele mooie resultaten opleveren, dat zie je hier wel! Wil je meer weten over keukenverbouwingen en bovendien meer mooie plaatjes zien? Dit overzicht moet je dan ook zeker gaan bekijken.

Sta jij ook op het punt om je keuken te gaan verbouwen? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!