Voor en Na: de inspirerende verbouwing van een oude boerderij | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de inspirerende verbouwing van een oude boerderij

Johan van Dijk Johan van Dijk
Cockermouth Farm, Flockton van Farrar Bamforth Associates Ltd
Loading admin actions …

Een oude en vervallen boerderij op het platteland ergens in het Verenigd Koninkrijk. Een pand als dit is niet uniek, je kunt ze daar genoeg tegenkomen. Maar de inspirerende verbouwing die hier heeft plaatsgevonden staat wel op zichzelf en geeft een schitterend beeld. En dat is misschien wel weer uniek! In dit geval hebben de architecten van Farrar Bamforth Accosiates alles uit de kast gehaald om een prachtig tweede leven aan dit geheel te geven. We hebben uit heel veel foto’s een leuke en interessante lijst voor je gemaakt van zowel de oude als de nieuwe situatie.

The existing cottage before conversion van Farrar Bamforth Associates Ltd
Farrar Bamforth Associates Ltd

The existing cottage before conversion

Farrar Bamforth Associates Ltd

Voor: oude deuren

The existing barn before conversion van Farrar Bamforth Associates Ltd
Farrar Bamforth Associates Ltd

The existing barn before conversion

Farrar Bamforth Associates Ltd

Als sfeerplaatje doet deze foto het natuurlijk ontzettend goed. Prachtige oude deuren zorgen voor een heerlijk authentiek en charmant beeld. Maar dan wel als we het over een oude boerderij hebben. Als woonhuis is het wel erg donker met zulke deuren en reken maar dat ongedierte zich een weg kan banen door alle kieren en gaten in de deur…

Voor: Het oude woonhuis

The existing farm before conversion van Farrar Bamforth Associates Ltd
Farrar Bamforth Associates Ltd

The existing farm before conversion

Farrar Bamforth Associates Ltd

Het oude woonhuis van de boerderij had al wel enige allure en was ook niet heel erg klein, maar als je dan toch aan het verbouwen gaat, dan is dit zeker een ruimte die ook wel even flink opgeknapt mag worden. Dat neemt echter niet weg dat dit wel een inspiratiebron kan zijn voor iets nieuws.

Voor: oude balken

The existing barn before conversion van Farrar Bamforth Associates Ltd
Farrar Bamforth Associates Ltd

The existing barn before conversion

Farrar Bamforth Associates Ltd

Om je nog even een beeld te geven van de oude charme van de boerderij, laten we je deze oude balken even zien. Erg mooi om te zien, maar als woning absoluut niet geschikt. Laten we snel kijken hoe hier nu gewoond kan worden!

Na: schitterend opgeknapt

We zien nu een schitterend opgeknapt geheel. En kijk vooral ook even hoe mooi dit gelegen is. Prachtig op een helling in een fraai glooiend landschap. Het huis is nu nog steeds herkenbaar als boerderij, maar overduidelijk is dat het nu een heerlijke woonfunctie gekregen heeft.

Na: nieuwe deuren!

Je herinnert je de oude groene deuren nog wel. Die zijn door nieuwe deuren vervangen, maar de mooie oude boog is natuurlijk gebleven. Nu kun je hier met openslaande deuren genieten van een heerlijk terras. Wat een lekker plekje om beschut te kunnen zitten en wat kun je hier fraai genieten van het huis en de omgeving.

Na: inspirerende sfeer

Binnenshuis vind je een heerlijke inspirerende sfeer. Het oude blijf je voelen door middel van de prachtige bakstenen muren, maar een fraai modern beeld valt ook zeker niet te ontkennen. Een rustieke eclectische balans is hier heel goed gevonden. Erg leuk is ook de open indeling waarin de keuken en de eetkamer toch twee zelfstandige ruimtes zijn geworden.

Na: lekker in bad

Vroeger was dit een plek waar je misschien in de wastobbe kon genieten van een bad, maar nu kan dat lekker in deze prachtige badkamer. Ook hier is weer een heerlijke balans tussen oud en nieuw gevonden. En zo kun je met ouderwetse charme genieten van iets nieuws. Elke keer is het weer een klein feestje als je gaat douchen!

Na: fantastisch uitzicht

Het huis dat we hebben kunnen bekijken is erg mooi geworden. Maar is het fantastische uitzicht misschien wel het allermooiste van deze plek? Wij laten de keuze aan jou! Stel je toch eens voor dat je lekker mijmerend op het terras over de omgeving uit kunt kijken… En ook een feestje organiseren op een plek als deze is iets heel erg leuks. Al met al een prachtige verbouwing waar de bewoners nog erg lang van kunnen genieten.

Ben je op zoek naar nog meer boereninspiratie? Deze oude boerderij mag je dan ook zeker niet missen!

Ben je aangenaam geinspireerd geraakt? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!