Een juweeltje op zolder | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een juweeltje op zolder

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke woonkamers van Atelier TO-AU Klassiek
Loading admin actions …

Wonen op zolder. Dat kan soms hele mooie plaatjes opleveren. En al helemaal als een charmante zolder in Parijs is omgetoverd tot schitterende woning. En wie wil zo’n juweeltje in de prachtige Franse hoofdstad nou niet bekijken? De interieurarchitecten van Atelier To-Au hebben een ontwerp voor de inrichting gemaakt waarbij authentieke en moderne elementen op een prachtige manier met elkaar zijn gecombineerd. En die prachtige eclectische balans spreekt ons natuurlijk heel erg aan. Ben je net zo benieuwd naar het geheel als wij? Ga dan snel mee om een kijkje te nemen op zolder!

Trapopgang

Meestal beginnen we onze rondleiding door een huis met het bekijken van de voorgevel, de voordeur of de hal. Maar hoe je dat bij een zolderwoning? Voor het gemak beginnen we daar maar bij de trap! En daar zie je al direct wat we bedoelen met de prachtige balans tussen het oude het nieuwe, of wel authentieke elementen en moderne toevoegingen. Het schitterende oude hout zorgt voor een geweldige uitstraling, terwijl de trap met de verlichting daar een lekker eigentijds tintje aan toevoegt. Een goed begin!

Minimalistische keuken

De keuken is een prachtig voorbeeld van een minimalistisch geheel. En daarmee komen de oude balken nog beter tot hun recht. Evenals de muren en het plafond, is het aanrecht helemaal in wit uitgevoerd. Een grijze laminaatvloer maakt het minimalistische beeld hier compleet. Wat verder opvalt, is hoe licht het hier is. Zolders kunnen erg donker zijn, maar middel van meerdere (dak)ramen is dat hier gelukkig niet het geval.

Sfeervolle woonkamer

Misschien herken je het prachtige houten traphekje nog wel van de eerste foto. We weten nu dat die trap direct naar deze prachtige sfeervolle woonkamer leidt. Een heerlijke plek om lekker te ontspannen en bij te komen van het drukke leven in een metropool. Op hele fraaie wijze is hier een rustieke ambiance met een flinke dosis moderne inspiratie ontstaan. De ruimte moet nog iets meer worden aangekleed met accessoires, maar dat zal op deze inspirerende plek geen enkel probleem zijn.

Moderne badkamer

De badkamer is misschien wel de meest moderne ruimte die je in het huis kunt vinden. Al valt niet te ontkennen dat hout hier ook voor een klein rustiek randje zorgt. Originele oplossingen zijn hier in ieder geval ook overduidelijk aanwezig. Een dubbele wastafel als deze zie je namelijk niet vaak. En ondanks de niet zo heel grote ruimte, is er toch nog genoeg plaats voor een bad. Verder zorgt de grote spiegel dat het ruimtelijke effect nog meer wordt gestimuleerd.

Slapen onder de oude balken

In de slaapkamer komt het oude direct weer terug in de vorm van de oude balken waaronder het bed is geplaatst. En nu zie je ook dat de badkamer eigenlijk een verlengstuk is van deze slaapkamer. Een heerlijk eclectisch geheel dat wat ons betreft een geweldige inspiratiebron is.

Visuele verwarring

Je kent de lachspiegel van de kermis nog wel. Zit jij je ook altijd dan af te vragen hoe het nu eigenlijk met het beeld zit dat je ziet? Zo’n visuele verwarring zie je ook in deze trapopgang. Wat een fantastisch effect wordt hier door middel van de spiegel bereikt! En de prachtige lamp maakt het effect natuurlijk helemaal compleet.

Heerlijk dakterras

Als je een zolderwoning hebt, dan mag een dakterras natuurlijk niet ontbreken. En op zo’n heerlijke plek als hier is dat een kwestie van genieten. Wie kan nou op zo’n unieke manier Parijs beleven? Voor de bewoners van dit huis is die droom werkelijkheid geworden.

Wil je meer inspiratie op doen op het gebied van zolders? Neem dan ook bij dit leuke project even een kijkje!

Ben je ook zo enthousiast over de combinatie tussen nieuw en oud? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!