Pieter-Jan van den Kommer: megajacht design | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Pieter-Jan van den Kommer: megajacht design

Stoa. Stoa.
Mega jacht Mojo, Dubai Moderne jachten & jets van Piet-Jan van den Kommer Modern
Loading admin actions …

Pieter-Jan van den Kommer is van jongs af aan creatief en ambitieus. Na een gedegen vakopleiding aan het Meubileringscollege had hij in 1998 zijn grote doorbraak met een schitterend ontwerp voor een restaurant in Bergen. Deze rasechte ontwerper creëert graag een compleet interieurontwerp waarin hij al zijn creativiteit kwijt kan, natuurlijk wel op basis van een persoonlijke werkrelatie met zijn klanten. De klant staat centraal! Zijn filosofie is glashelder: in een interieur mag geleefd worden. Hij werkt met veel natuurlijke materialen, zoals hout, zink, leer en natuursteen, ook werkt hij veel met staal en beton. De ontwerper draagt de natuur een warm hart toe, daarom werkt hij altijd met milieuvriendelijke materialen en stoffen. Als klant kun je bij hem terecht voor een update van het interieur van je woning of vakantiehuis, het maakt dan niet uit of deze in het binnen- en buitenland staat. Luxe appartementen, horecagelegenheden en andere bedrijven zijn het werkterrein van Pieter-Jan van den Kommer. Vandaag gaan we een over-the-top jacht zien, het draagt de naam Mojo en het ligt in de haven van Dubai. Kijk snel mee naar de prachtige vormgeving!

De haven in zicht

Exterieur Jacht Mojo Moderne jachten & jets van Piet-Jan van den Kommer Modern
Piet-Jan van den Kommer

Exterieur Jacht Mojo

Piet-Jan van den Kommer

Geen kans dat dit schip vergaat met de haven in zicht. Het massieve jacht behoudt rustig zijn koers. Het moet een gigantische klus zijn geweest om dit schip te stylen, maar het Nederlandse ontwerpersbloed kruipt waar het niet gaan kan, geen uitdaging is te groot voor Pieter-Jan van den Kommer. Ja het schip is erg groot, maar vergeleken bij de wolkenkrabbers valt hij in het niet. Laten we snel gaan kijken wat van den Kommer ontworpen heeft.

.

Grootse entree

Exterieur Jacht Mojo Moderne jachten & jets van Piet-Jan van den Kommer Modern
Piet-Jan van den Kommer

Exterieur Jacht Mojo

Piet-Jan van den Kommer

Voor we het schip kunnen betreden moeten we via de trap omhoog. Het doet ons denken aan de enorme ocean liners die in de negentiende eeuw de wereldzeeën bevoeren. Mojo geeft een hint in die richting. We zien een rode stellage hoog boven op de boot, een aanwijzing dat we straks een modern design gaan zien. Kom mee naar binnen!

De kombuis

We bevinden ons hier in de keuken van het jacht, of moeten we zeggen de kombuis? In ieder geval is de indeling modern en strak. De keuken heeft alle moderne apparatuur die je verwacht in een excellent jacht als dit. De handige keukentafel biedt je de mogelijkheid om heerlijk te ontbijten of te genieten van een goed gesprek, de keuken is daarvoor een geliefde plek. Opvallend is de combinatie tussen het warme hout en het koude staal, een verwijzing naar het bouwmateriaal waarvan schepen veelal gemaakt zijn. Het natuurstenen aanrechtblad is praktisch en goed schoon te houden. De functionele inrichting past perfect bij de context van een schip, waarbij interieur en exterieur een eenheid vormen.

Levendig

Exterieur Jacht Mojo Moderne jachten & jets van Piet-Jan van den Kommer Modern
Piet-Jan van den Kommer

Exterieur Jacht Mojo

Piet-Jan van den Kommer

Dit mooie logo is gemaakt door Pieter-Jan van den Kommer. Een levendige verwijzing naar de  goede tijden die je op het schip kunt beleven. Het zink is een geliefd materiaal in de maritieme wereld en is hier dan ook geheel op zijn plaats.

Terras

Een jacht moet het voor wat betreft buitenervaring vooral hebben van zijn terras. We zien hier een prachtig exemplaar dat volledig ingericht is door Pieter-Jan van den Kommer. De luifel schenkt je een heerlijke schaduw, waarin je samen met vrienden kunt genieten van het tropische klimaat. Deze lange tafel biedt plaats aan vele gasten, dus zo'n familiefeest is geen enkel probleem en slaapplaatsen genoeg. Het design van het terras is eenvoudig en licht, het doet zelfs een beetje landelijk aan, vooral de lange houten tafel. Eenvoudig, maar supermooi.

Subtiele kleur

Exterieur Jacht Mojo Moderne jachten & jets van Piet-Jan van den Kommer Modern
Piet-Jan van den Kommer

Exterieur Jacht Mojo

Piet-Jan van den Kommer

De gele deur is ook een creatie van Pieter-Jan van den Kommer, deze vormt een subtiele color boost, een eiland van kleur in een zee van grijs. Via de houten vlonders loop je naar achter, daar waar het schitterende terras van zojuist zich bevindt. Dit is Dutch Design op een grote schaal die het werk van Pieter-Jan van den Kommer uitstekend past. Het schip zet koers naar andere verre oorden, wij sluiten onze tour op het jacht af. Het was een bijzondere belevenis en het toont maar weer eens aan hoe international georiënteerd de Nederlandse ontwerpers zijn.

Tot zover het grootste design van Pieter-Jan van den Kommer. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Alvast veel plezier met het nieuwe interieur van jouw jacht of woning. 

Zoek je leuke frisse raamschilderingen? Nes is More maakt ze voor je! 

Mood Interieur richtte een advocatenkantoor op moderne wijze in. Check het resultaat!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!