Agnes Loonstra - Nes is More | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Agnes Loonstra – Nes is More

Stoa. Stoa.
Raamdecoratie Agnes Loonstra: modern  door Agnes Loonstra - Nes is More, Modern
Loading admin actions …

Vrijheid, expressie, diversiteit en creativiteit: het zijn woorden die horen bij Nes is More. Deze designstudio is in 2012 opgezet door Agnes Loonstra, terwijl ze haar bachelorstudie volgde aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Loonstra behaalde haar master aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De begrippen vrijheid en expressie lijken een rode draad in haar loopbaan te vormen, want naast haar kunstopleiding ronde ze ook een bachelor zangopleiding af in het lichte segment, te weten pop en jazz. Stijlen die natuurlijk bruisen van de creatieve vrijheid. Deze laatste opleiding brengt Loonstra in de praktijk via een folkband, een a capella ensemble en in de rol als zangdocente aan een muziekschool. Vandaag gaan we prachtige raamdecoraties van haar bekijken, die zeker voor een mooie fleurige sfeer in je interieur gaan zorgen. Kijk snel mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rijtje gezet hebben.

Blackbird

Blackbird singing in the dead of night, een deel van de tekst uit het lied 'Black Bird' van Paul McCartney;  een prachtige popsong en een ware hit. Zou dit lied de inspiratiebron voor dit werk zijn? Deze raamdecoratie is eigentijds, maar oogt op een bepaalde manier ook enigszins jaren '60. Dieren doen het goed in liedjes en kunstwerken, vooral kinderen zijn er door gecharmeerd. Als schilderij is dit werk al erg mooi, wacht maar af tot je het daadwerkelijk op het raam geschilderd ziet! Eenvoudige, fleurige vrijheid is wat dit schilderij uitstraalt. Want vrij vliegt de vogel tussen de bladeren van de bomen, en zuiver dansen de klanken van zijn zang in de schitterende kleuren van het licht. 

Zwemmen

We herkennen allemaal het gevoel dat we hebben wanneer we worden gedragen door het water. We komen welhaast los van de zwaartekracht. Misschien voelen de zangvogels hetzelfde, wanneer ze zweven op de golven van de wind. We zien de vogel trouwens linksboven ontsnappen uit zijn kooi, de vrijheid tegemoet tredend. Dit zwemmen en het vliegen zal zo dadelijk aanbod komen. We omschrijven dit ontwerp als helder en symbolisch, met een meditatief aura. Je woon- of kinderkamer krijgt door dit werk direct een ontspannen sfeer. Een prachtig werk van Nes is More.

Ervaring

Het werk is gemaakt om een interactie met het licht en de omgeving aan te gaan. Het werk is erg inclusief, want de bomen, dieren, huizen en het weer zijn de acteurs die een rol vervullen in dit werk, zo gaat de geschilderde vogel een mooie dialoog met de boom buiten aan. Herfst, winter, lente of zomer: dit werk neemt ze in zich op. Kortom, leven en kunst hebben een schitterende symbiose. Het werk van Nes is definitely more!

Zwemmen tussen de wolken

Met een beetje fantasie lijken de zee en de lucht in visueel opzicht wel wat op elkaar. Wie droomde er vroeger niet van om tussen de wolken te zwemmen in het hemelsblauwe water. Het werk lijkt deze dagdroom te visualiseren. De vogel die uit de kooi ontsnapt en de zwemmers in het water, ze integreren het ondermaanse en de verre lucht. We kijken door het raam waarop het werk geschilderd is en zien de figuren hoger en hoger drijven. Ook dit werk van Nes is More heeft een jaren zestig sfeer, het is alsof je naar een platenhoes van een onbekend album van Pink Floyd of Love kijkt. Of het nu buiten herfst of winter is, als je naar dit werk kijkt heb je altijd een zomers gevoel. 

Tot zover de mooie werken van Nes is More. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de mooiste Nederlandse kunst. 

Mood Interieur laat zien hoe een modern advocatenkantoor er uit hoort te zien!

Villa Delphia heeft een prachtige villa gecreëerd. Check hier het resultaat!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!