Vermijd deze fouten bij het decoreren van je hal! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vermijd deze fouten bij het decoreren van je hal!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Angelo De Leo Photographer Modern
Loading admin actions …

De Assepoester van ons huis is toch vaak wel onze hal. Eenzaam, alleen en vergeten zonder die mooie en smaakvolle inrichting. Maar het kan juist zoveel toevoegen aan je woongenot om hier wel iets moois van te maken! Wanneer we de hal inrichten dan zien we vaak een aantal basisdingen over het hoofd. Het is over het algemeen een kleine, donkere ruimte waar we teveel spullen willen plaatsen. Dus hoe creëer je hier die sfeervolle luxe en lichte, uitnodigende ruimte? Maak van je hal net als Assepoester de stralende koningin van het bal. We hebben met je meegedacht en presenteren je de 5 gouden tips… Lees je even mee?

​1. Onvoldoende verlichting

Een van de meest voorkomende fouten om te vermijden in je hal is wel het plaatsen van onvoldoende verlichting. Omdat de hal in de meeste gevallen geen natuurlijk licht heeft, is het belangrijk om verschillende lichtpunten te plaatsen. Denk daarbij naast de standaard plafondlamp ook eens aan verlichting in nissen, langs de rand van het plafond of onderaan bij de vloer.

​2. Niet kiezen voor een beperkt aantal persoonlijke en verplaatsbare accessoires

De meest voorkomende fout in de hal is dat we hier vaak onpersoonlijke, saaie en anonieme elementen plaatsen die niet zijn afgestemd op onze smaak. Kies hier echter juist voor wat originele en onconventionele oplossingen en maak de ruimte warmer; dit voegt charme en persoonlijkheid toe aan elk huis. Een tip: kies een of twee basiskleuren als gemeenschappelijke rode draad voor de meubels en accessoires zoals hier het oranje, zwart en wit.

​3. Het plaatsen van te grote meubels

Progetti Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van info8258 Modern
info8258

Progetti

info8258

Vermijd bij voorkeur het plaatsen van volumineuze meubels: dit zorgt voor een onaantrekkelijke en ongastvrije look voor degenen die ons huis binnenkomen. Wanneer we de ruimte graag op een mooie manier willen vullen, richt je dan ook eens op kleur, misschien met de hulp van een ervaren binnenhuisarchitect en mix verschillende tinten tot een levendig geheel: zo creëer je een high-impact contrast zoals we kunnen zien in deze landschappelijke en kleurrijke hal. 

​4. Het willekeurig mixen en matchen van kleuren

Wanneer we de meubels en decoratie gaan uitkiezen voor deze ruimte bedenk dan dat dit de eerste – en soms de enige ruimte is van ons huis die wordt gezien door bezoekers en vermijd daarom een willekeurige mix en match van kleuren. Hou je niet van grote contrasten of felle kleuren zoals we deze zagen in ons vorige voorbeeld, hou het dan op neutrale tinten: deze zijn perfect geschikt om een ontspannen en comfortabele sfeer te creëren.

​5. Het plaatsen van teveel foto's en schilderijen

Ja, kunst is mooi maar plaats bij voorkeur niet teveel foto's en schilderijen zodat een gebalanceerd beeld ontstaat. En waarom zou je ze niet gewoon tegen de muur aan plaatsen zoals we zien in dit voorbeeld en eens iets totaal anders en unieks creëren? Zo geef je je hal een leuke informele en moderne uitstraling. Bijzonder!

​6. Het plaatsen van te hoog meubilair

En een laatste tip om te onthouden: plaats bij voorkeur niet al te hoge meubels in je gang; deze verminderen het gevoel van ruimte voor degenen die je huis binnenkomen. Kun je echt niet zonder boekenkast of andere garderobekast, kies dan bij voorkeur een model dat lager is dan 150 cm, zoals we zien in dit voorbeeld waardoor je er overheen kunt kijken. Wil je meer tips voor het decoreren van je hal? Dan raden we ook: 10 ideeen voor een unieke hal aan.

Een paar persoonlijke en unieke items doen het voor je hal!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!