Top 5 van de week: Spectaculaire renovaties en prachtige architectuur

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Top 5 van de week: Spectaculaire renovaties en prachtige architectuur

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
 Huizen door smartshack,
Loading admin actions …

Elke zondag behandelen we de vijf meest populaire artikelen van afgelopen week. Vaak vinden we in deze top vijf veel design terug, of artikelen over meubilair. Deze week merken we duidelijk een voorkeur voor architectuur en interieurdesign op, met daarbij een accent op spectaculaire renovatie- en herbouwprojecten. De lijst wordt aangevoerd door twee van zulk soort renovatieprojecten, daarbij verdient de herbouw van de boerderij in het Limburgse Neer een speciale vermelding, zelden kwamen we zo'n populair artikel tegen. Volkomen terecht natuurlijk, wat een spectaculair project! Er was echter nog veel meer te genieten deze week.

Voor & Na: Herbouw van een boerderij in het Limburgse Neer

We raden iedereen aan om deze spectaculaire herbouw van een boerderij in het Limburgse Neer in zijn geheel door te lezen. De foto hier illustreert goed hoe ingrijpend deze verbouwing was. Met uitzondering van drie gevels en de spantconstructie werd het gehele gebouw gestript, om vervolgens op prachtige wijze weer heropgebouwd te worden. De spantconstructie speelt daarbij een prominente rol. In nauw overleg met de opdrachtgevers heeft Bijvoet architectuur & stadsontwerp hier een prachtige moderne gezinswoning gerealiseerd. 

Voor & Na: Van vervallen huis naar oase van rust

  door homify,

Op plaats twee vinden we wederom een bijzonder Voor & Na project terug. Dit familiehuis werd in een tijdsbestek van twaalf maanden gerenoveerd en verbouwd. De architecten besteedden daarbij extra aandacht aan lichtinval en duurzaamheid. Ontdek hier hoe dit enigszins verwaarloosde gebouw werd omgetoverd tot moderne gezinswoning. 

homify 360°: Klein, betaalbaar en knus

In onze homify 360°-categorie behandelen wij bijzondere woonhuizen die we zowel van binnen als buiten beschrijven. Van de gevels tot het interieur en de verschillende woonruimtes. Op plaats drie vinden we dit kleine, betaalbare doch knusse woonhuis terug. Dit huis verleidt met zijn charmante voorkomen. De horizontale balken met hun warme kleur zorgen voor een verfijnde vriendelijke look. De technische kant van het huis is ook bijzonder te noemen, het ventilatiesysteem met zijn warmteterugwinning en een fotovoltaïsch systeem geeft het huis een ecologische karakter. Door op de link hierboven te klikken ontdekt u alles over dit knusse en inventieve huis. 

homify 360º: Eigentijdse villa in Haelen

Eigentijdse bungalow:  Huizen door Lab32 architecten,
Lab32 architecten

Eigentijdse bungalow

Lab32 architecten

Terug naar Nederland, waar we in het Limburgse Haelen deze architectonisch parel van Lab32 ontdekten. De villa is gebouwd voor een echtpaar met kind, op een plek waar voorheen een jaren '60 bungalow stond. De architecten hebben de villa op prachtige wijze in het landschap weten te passen, let bijvoorbeeld op de manier waarop het gebouw op het landschap lijkt te zweven en hoe zij door middel van slim materiaalgebruik de relatie met de omgeving weten te versterken. Deze indrukwekkende voorgevel herbergt echter een evenzo indrukwekkend interieur, lees daar alles over in dit artikel.

Nathaly Furniture and Design: bijzonder betondesign

Tot slot besteden wij nog aandacht aan de ontwerpen van Nathaly Furniture and Design. Deze Nederlandse studio maakt schitterend innovatief betondesign. Het bijzondere materiaal wordt al decennialang gebruikt om gebouw uit op te trekken, maar het materiaal kan natuurlijk ook gebruikt worden om objecten en decoratieve elementen mee te ontwerpen. Zoals we in ons artikel over Nathaly Furniture and Design kunnen lezen. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!