Fantastische boswoning kreeg een moderne inrichting | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fantastische boswoning kreeg een moderne inrichting

Stoa. Stoa.
Huizen van savioz fabrizzi architectes
Loading admin actions …

Wij houden van transformaties! De modernisering van oude gebouwen, ze aanpassen aan de moderne woonwensen en verwachtingen van de bewoners, is een van onze meest geliefde activiteiten! Vandaan nemen we je mee naar een boswoning in Zwitserland die al zeer lang geleden gebouwd is, maar recentelijk een nieuwe look gekregen heeft waardoor het weer bewoonbaar is volgens de eigentijdse wooneisen. Tijdens dit project is het geluk om de authentieke vibe van de woning te bewaren en toch een modernisering door te voeren. Respect voor het culturele erfgoed van de regio, waar de woning deel van is, straalt van de nieuwe woning af. We gaan hieronder samen kijken naar een prachtige boswoning die ons betoverd heeft.

Oude look

Dit huisje heeft al een hele geschiedenis, want het werd gebouw in 1882 als een verblijfplaats voor herders. Als die stenen eens konden spreken! Het is gelegen in een dal en je hebt dus omgeven door een schitterend berglandschap. In de jaren ’80 zijn er enkele veranderingen in de woning aangebracht om er een vakantiewoning van te maken. Deze worden ongedaan gemaakt om vervolgens de eigentijdse stijl te implementeren. Samen met een expert maak je een gave woning.

Nieuw look

Het nieuwe gebouw is moeilijk te herkennen, niet waar? Een deel van de woning is gesloopt omdat het niet bruikbaar was in de nieuwe setting. De stenen kregen een trendy donkergrijze kleur en dit hielp de woning modern te maken. Een van de ramen is nieuw en de oude deur heeft plaats moeten maken voor grote ramen die de gevel helemaal compleet maken. Een professional kan je helpen om je ideale woning in te richten.

Hellingproof

Bouwen op een helling is altijd een uitdaging, dat was bij deze woning niet anders. Maar de architecten hebben het voor elkaar gekregen om de vernieuwingen door te voeren en tevens de authentieke look te behouden. Dit is een woning die al honderden jaren hellingproof is! 

Uniek design

Dit ziet er toch superschatting uit! Het uitzicht is hier heel mooi. We vinden de nieuwe ingang en het grote raam echt uniek, prachtig gewoon! De laatste tijd zien we vooruitstrevend design uit Polen komen, waardoor we met recht kunnen zeggen dat ze vooroplopen in deze tak van sport. Je klimt de heuvel op en stap zo vanaf het gras de woonkamer binnen, waar een gietvloer (makkelijk schoon te maken) ligt die de basis biedt aan het strakke meubilair.

Strak design

Een paar stappen naar voren en we zijn in een moderne open ruimte. Het is moeilijk te geloven dat we op een berghelling staan. Cement, zwart hout, metaal en glas zijn de belangrijkste “bouwstenen” van deze woning. Wat een verschil met de oude herdershut uit de negentiende eeuw. Deze eetkamer / keuken heeft de industriële look die we erg kunnen waarderen. Mooi hoe het zonlicht op de muur valt! Ook hier zien we de mooie gietvloer, erg handig in deze eetkamer, want makkelijk schoon te maken. 

Houten trappenhuis en overloop

Na de beton-look ruimte gaan we na een ander deel van het huis waar de bewoners lekker kunnen rusten. De slaapkamer is bereikbaar via een trap. Het valt direct op dat hout hier het belangrijkste bouwmateriaal is. Wat een verschil met de ruimten beneden!

Basic slaapkamer

Hier in de slaapkamer waar de bewoners in de avond tot rust komen. Het hout is een verwijzing naar de duizenden bomen in de omgeving. Dit is de plek waar de oude herdershut nog het meest dichtbij komt. Het valt ons op hoe basic de slaapkamer ingericht is, de bedden liggen op de grond. Dat is pas echt een eerbetoon aan de oude bewoners van deze woning!

Sprookjesachtig

Tijd om afscheid te nemen van deze schitterende herderswoning. We zien het huisje hier staan op de besneeuwde helling. Een sprookjesachtig gezicht. Een oude woning heeft een nieuw lang leven gekregen! Blijf ons volgen voor meer mooie woningen! 

Wat vind je van deze woning? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!