Bedaux de Brouwer Architecten: woonhuis Bedaux-Nagengast in Tilburg | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bedaux de Brouwer Architecten: woonhuis Bedaux-Nagengast in Tilburg

Stoa. Stoa.
Woonhuis Bedaux-Nagengast Moderne huizen van Bedaux de Brouwer Architecten Modern
Loading admin actions …

Bedaux de Brouwer Architecten laat zich inspireren door de context waarin een project gerealiseerd gaat worden. Architect Thomas Bedaux kreeg de kans om zijn eigen woonhuis te ontwerpen, toen er aan de rand van een jaren dertig woonwijk bouwmogelijkheden ontstonden. De iconische gebouwen uit de omgevingen, oude HBS en Lourdeskerk, dienden voor Bedaux als inspiratiebron, dit komt vooral tot uitdrukking in de materiaalkeuze, namelijk gele baksteen. Uiteindelijk werd er een eengezinswoning gerealiseerd die bestaat uit 3 lagen, de perfecte woonstee voor Bedaux en zijn gezin. De omgeving van het huis is ook erg bijzonder, want het ligt dicht bij een woonwijk, een boerenerf en een begraafplaats. Het huis biedt een bijzondere uitkijk over over deze gevarieerde omgeving. De vormgeving van het huis kent verschillende dimensies, veel verschil in hoogte en een bijzondere ruimtelijkheid. Het huis beschikt over een uitstekende isolatie en maakt gebruikt van een warmtepomp en wekt met behulp van zonnepanelen duurzame energie op. Milieuvriendelijk is hier een sleutelwoord. Kom mee voor een tour door dit prachtige pand!

Zonderling

De wijk waarin het gebouw staat keek wel even op toen dit prachtige huis gebouwd werd. Niet geheel zonder reden natuurlijk, want als we het vergelijken met de rest van de huizen in de staat, steekt het pand door zijn moderne vormgeving en lengte met kop en schouders boven de rest uit. De gele baksteen heeft een mooi opgewekte uitstraling en steek af bij de rode baksteen van het huis van de buren. De gevel is gesloten, hoewel de twee ramen het pand een zekere transparantie geven, dit laatste haalt de frontale massiviteit uit de gevel. Laten we snel naar binnen gaan om te zien hoe Bedaux de Brouwer Architecten het interieur ingericht heeft.

Het interieur

Het moderne huis heeft een opvallend veel ruimte beneden, waardoor een riante woonkamer ingericht kon worden. Let op de grote ramen, deze  geven een mooi zicht op de tuin, waarin je kunt genieten van de zomer. Er is overdag een duidelijke connectie tussen binnen en buiten te ervaren. Bedaux de Brouwer Architecten legt zo de nadruk op het belang van een natuurlijke sfeer in huis. De gordijnen maken het mogelijk om de kamer in de avond te verduisteren. Op de sofa geniet jij van je vrije uren, van een goed boek, tv of muziek. De houten vloer zorgt voor de nodige warmte in de kamer, terwijl de witte wanden voor een heldere uitstraling zorgen. het kleurenpalet is ingetogen maar gevarieerd.

De hal

Als we het over een minimalistisch hal hebben, dan is deze hal door Bedaux de Brouwer Architecten het schoolvoorbeeld. De wanden, de vloer en het plafond opereren als een eenheid en zorgen voor een rustige visuele aanblik. Een hal kan niet zonder warmte, daarom werd er voor een trap met houtkleurige traptreden gekozen, deze steekt erg mooi af bij de rest van de hal. Het licht dat door het raam de hal in schijnt kan zich hier heel eenvoudig bewegen, want het stuitert op de witte oppervlakken de ruimte door.

Werkkamer

We komen nu bij een van de belangrijkste kamers van het door Bedaux de Brouwer Architecten huis: de moderne werkkamer. In deze kamer wordt overduidelijk aan het functionaliteitscriteria voldaan. De eenvoudige werktafel zorgt voor de industriële vibe, het grote raam biedt de bewoners al het daglicht dat nodig is en de grote boekenkast is de plek om vakliteratuur en andere belangrijke documenten in op te slaan. Het mag de harde werker hier aan niets ontbreken, een moderne computer zorgt voor de essentiële digitale technologie en internetconnectie. Let ook even op de jaren dertig woningen buiten in de wijk, mooi authentiek, maar vaak niet al te ruim en qua isolatie nogal gedateerd. Deze woningen is op en top geïsoleerd, maakt gebruik van een warmtepomp en duurzame energie die opgewekt is door zonnepanelen. Kortom, het huis is een voorbeeld voor de gehele wijk. 

Tot zover dit prachtige gebouw van Bedaux de Brouwer Architecten. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen voor de laatste trends op het gebied van design en (binnenhuis)architectuur. 

De moderne sfeertuin is vakwerk. Gernell Hoveniers overtuigen met dit prachtige ontwerp!

Een design gietvloer is een noviteit! Kijk mee naar de prachtige voorbeelden, door Design Gietvloer.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!