door Hampshire Design Consultancy Ltd.

Voor en Na: oud huis krijgt uitbreiding en nieuwe tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Een oud vrijstaand huis nog leuker maken dan het al is? Dat is precies wat de Britse interieurarchitecten Hampshire Design Consultancy hebben gedaan. Er is namelijk een uitbreiding bij het oorspronkelijke huis geplaatst en daarnaast is een geheel nieuwe tuin met terras aangelegd. En uiteraard is de inrichting van het huis daarbij ook flink op de schop gegaan. Het oude interieur had al een leuke charme, maar in de nieuwe situatie is het nog veel leuker. Ben je benieuwd naar alle verschillen? We laten je graag de oude en vooral de nieuwe beelden zien.

Voor: charmant, maar rommelig

We zien hier de situatie zoals die was voor alle professionals druk aan de slag zijn gegaan. Een charmant en karakteristiek huis, maar je kunt ook niet ontkennen dat de omgeving een beetje rommelig is. Dat geldt vooral voor de tuin, maar ook het huis zelf kan wel een opknapbeurtje gebruiken. Heb jij al een idee in je hoofd? Laten we zien of de nieuwe werkelijkheid ook met jouw plannen overeenkomt!

Na: uitgebreid en opgeruimd

De nieuwe situatie laat een heel ander beeld zien. Allereerst valt natuurlijk de uitbreiding op die aan de achterkant van het huis is geplaatst. Daarover zo meteen meer! Verder zie je een ruim terras op een leuke hoogte. En als je nog even naar de eerste foto kijkt, dan zie je dat het dak van de garage de ondergrond van het terras is. Een leuk idee om niet op het huis zelf, maar om op de garage een dakterras te plaatsen. En dat is zeker iets om te onthouden.

Voor: een oud speelveldje

Is dit een terras of een speelveldje? Het was eigenlijk bedoeld als het eerste, maar werd gebruikt als het tweede. Maar werd hier veel gespeeld of stond de pingpongtafel er meer voor de sier? De openslaande deuren zijn hier ook in een later stadium aangebracht zoals je kunt zien, maar op deze manier hebben ze niet echt een functie. De ruimte kan dus prima anders gebruikt worden.

Na: vanaf het nieuwe terras

Een blik vanaf het nieuwe terras laat heel goed zien hoe het oude terras plaats heeft gemaakt voor de charmante uitbouw. Een geheel dat prima bij de stijl van het oude huis past. Het lijkt daardoor bijna authentiek. Het terras daarentegen heeft een aangenaam modern randje gekregen, al zorgt het hout ook zeker voor een rustiek effect.

Voor: de oude keuken

Zien we nou de oude of de nieuwe keuken? Als je snel kijkt denk je misschien het laatste, maar bij een wat betere beschouwing van dit geheel zie je toch wel dat hier wat op te knappen valt. Zeker in combinatie met de oude vloer wekt het geheel een beetje een gedateerde indruk.

Na: inspirerende keuken

In de nieuwe situatie is echt sprake van een inspirerende keuken. Een leuke rustieke entourage met een kleine moderne touch. Voor liefhebbers van uitgebreid koken is dit door middel van het AGA fornuis met oven een waar walhalla geworden.

Voor: gedateerde woonkamer

Deze gedateerde woonkamer was wel hoog nodig aan vervanging toe. Hoe zal het er nu in de uitbreiding uitzien?

Na: modern en licht

De nieuwe woonkamer is modern en licht. Dat laatste komt door de heerlijke dakramen die voor een fantastische lichtinval zorgen.

Na: blik op het terras

Met een blik op het nieuwe terras sluiten we deze Voor en Na weer af. Ben je het met ons eens dat er hier heel veel ten positieve veranderd is? 

Voor meer inspirerende verbouwingen raden we je aan nog even verder rond te kijken. Dit project mag je in ieder geval niet missen.

Wat vind jij het leukste van dit project? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!