Design Gietvloer: veelzijdigheid en sfeer

Stoa. Stoa.
Slaapkamer met een gietvloer, Design Gietvloer Design Gietvloer Moderne kinderkamers
Loading admin actions …

Populair, praktisch en zeer mooi, de gietvloer is een noviteit waar we niet meer omheen kunnen. Design Gietvloer is een expert op het gebied van deze  sfeervolle vloeren en is je steun en toeverlaat als het om interieuradvies gaat. Natuurlijk leveren ze de beste gietvloersystemen van hoogwaardig kunsthars, waardoor particulieren, architecten en uiteenlopende bedrijven een gietvloer kunnen realiseren. We gaan je vandaag een aantal prachtige voorbeelden laten zien van gietvloeren. De veelzijdigheid van deze vloer is verbluffend!  Kijk met ons mee en laat je inspireren!

De hedendaagse keuken

Als er één plek is waar een gietvloer helemaal tot recht komt: de keuken! Het is erg praktisch om zo'n vloer in dit vertrek te hebben, omdat hij goed schoon te maken is, eenvoudig met een vochtige doek. Hierdoor is je keuken te allen tijde schoon en dus hygiënisch. In een keuken valt er vaak eten op de vloer, het is de plek bij uitstek om goed schoon te houden. Naast de praktische voordelen heeft de vloer ook een esthetisch karakter. De vloer is een prachtige basis voor je keuken, in combinatie met minimalistische meubels, zoals te zien op deze afbeelding, creëer je zo een geweldige sfeer in de ruimte. Let even op de schitterende accessoires op de kast en de planken boven het fornuis. Deze objecten creeren een levendige sfeer, de vloer creëert rust.


Schuifdeur

Als we dan toch op de minimalistische tour gaan (de stijl van de keuken is minimalistisch) dan moeten we ook all the way gaan. Hoe kunnen we dat beter doen dan met deze schuifdeur? Hij wordt prachtig verwerkt in de gietvloer en dit zorgt voor een gedistingeerde sfeer die uiterst luxe aandoet. De zwarte kozijnen hebben een poëtische schoonheid door hun puristische vormgeving. Zet de deur helemaal open en je hebt een prachtige open verbinding tussen de verschillende ruimtes, maar als je de deur sluit dan heb je een geborgen ruimte. Zo pas jij je interieur aan op je stemming. De gietvloer zorgt ten alle tijden voor een visuele continuiteit in de ruimte.


Rust in de kamer

De gietvloer is een notoire brenger van rust. De interieurs die we zojuist gezien hebben spreken daarvan. Ook dit interieur is er een goed voorbeeld van. We zien een bijzonder contrast tussen de rustieke balken en de witte gietvloer. Donker en licht, een prachtig contrast, een begrippenpaar eigenlijk, dat al duizenden jaren terugkeert in de vormgeving van de menselijke cultuur. Het zorgt voor evenwicht, yin en yang. Deze vloer zorgt voor een ongelooflijke helderheid, waarin je kunt genieten van je vrije uren, van gesprekken met vrienden of een goed boek.

De badkamer

Ook in de badkamer is de gietvloer een logische keuze. Net als in de keuken gaat er heel wat over de vloer, geen etenswaren, maar wel veel water. Gelukkig is de gietvloer 100% waterdicht, waardoor deze zeer praktisch is. De vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. We zien hier een lichtgrijze variant. Het ovale monochroom witte bad vormt er een perfecte visuele eenheid mee, hoewel hij er toch ook bij afsteekt. De verlichting is al even prachtig en schenkt de badkamer een warme gloed. Warm en koel zijn zo in evenwicht.


De inloopdouche

De tijden van de douchecabine met bak liggen gelukkig ver achter ons. We zien op de foto een veel mooiere optie, een industriële inloopdouche. De coating op de wanden heeft dezelfde kleur als de gietvloer, waardoor een prachtige eenheid in de ruimte ontstaat. Ooit zo'n strakke badkamer gezien? Natuurlijk is alles hier waterdicht, waardoor het materiaal perfect past bij de functie van deze ruimte. Let ook even op de handige nis in de rechterwand, daar zet je de zeep en shampoo in. Zo blijft de lay-out van de douche ook strak en minimalistisch. Voor wat betreft de coating geldt dezelfde spelregel: hij is in alle kleuren verkrijgbaar! So be creative!


Kinderkamer

Kinderen zijn niet altijd even voorzichtig, waardoor er wel eens drinken of eten over de vloer gaat. Natuurlijk is de gietvloer ook geschikt voor de kinderkamer, waardoor eventuele rommel eenvoudig op te ruimen is. Kinderen spelen graag op de grond en je moet er niet aan denken dat deze vloer dan vies is. Het is mogelijk om een vloerverwarming onder een gietvloer te installeren, waardoor het lekker warm spelen is, maar ook zonder zo'n verwarming is de vloer aangenaam. Een ander plus punt is de geluiddempende kwaliteit die de vloer heeft, waardoor je als ouders wat verlichting hebt bij eventueel lawaai!

Tot zover deze prachtige gietvloeren van Gietvloer Design. We hopen dat je enthousiast bent en net zo geïnspireerd als wij. Blijf ons volgen voor de nieuwste trends. 

Je designtuin is in goede handen bij Gernell Hoveniers. Kijk naar hun prachtige ontwerp!

Op ons forum kun jij je vragen stellen aan onze experts!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!