Gernell Hoveniers: moderne sfeertuinen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gernell Hoveniers: moderne sfeertuinen

Stoa. Stoa.
Moderne tuin in Emmeloord Rustieke tuinen van Gernell Hoveniers Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Voor dit schitterende bedrijf uit Rutten zijn er geen geheimen meer over hoe je een moderne tuin sfeervol inricht. Ze laten door hun prachtige ontwerp zien dat je de juiste kandidaat kan zijn om je droomtuin aan te leggen. We hebben het natuurlijk over Gernell Hoveniers. Hoe ze dat doen? Veel van hun creatieve ingevingen lijken voort te komen uit een spontane interactie met de natuur, maar het blijft een geheim hoe ze het allemaal bedenken. We kunnen wel deze tuin onder de loep nemen, waardoor we een beetje inzicht kunnen krijgen in hun werkwijze. De natuurlijke beplanting, de strakke lijnen van het huis, een tuin vol met natuursteen en een sfeervolle compositie van de ruimte, behoren tot het pallet van deze getalenteerde hoveniers. Ook de verlichting is prachtig, een echte eye-catcher. Ook nieuwsgierig geworden? Laten we snel kijken naar een groene oase in de stad, die ontworpen is door Gernell Hoveniers

Een mooi ornament

Door de eeuwen heen zijn de tuinen van de adel opgesierd geweest met beelden, watervallen en allerlei decoratieve elementen. Veel zaken die vroeger voor de adel weggelegd waren zijn nu ook voor normale stervelingen bereikbaar. Dit ornament is een mooie toevoeging aan een tuin die een zekere orde heeft, maar toch niet overdreven strak oogt. Echt een tuin van deze tijd. De naam van dit sierobject is eenvoudig: Ornament, en is een echte eye-catcher in de tuin, die zo een conceptuele input krijgt. De sculptuur is geplaatst op de kruising van twee paden die elkaar kruizen. Erg mooi is de subtiele verlichting, die het kunstwerk in de avond op een poëtische wijze beschijnt. Voor dit doel wordt een spot gebruikt. Het is een dynamisch ornament dat een zekere rust in de tuin genereert, er loop namelijk water langs het ornament. De weerspiegeling van het licht in het water zorgt voor een visueel aangename sensatie. Sprookjesachtig mooi!

Natuurlijke tuin

Sinds enige tijd zien we dat de leisteen in toenemende mate populair aan het worden is. Tegels vervaardigd uit dit materiaal zijn vooral geliefd vanwege hun natuurlijk tint. In deze tuin zien we vrij grote tegels, die in tegenstelling tot kleine tegels, niet druk ogen. Een fijne en behaaglijke sfeer in de tuin is dan al snel een feit. Let ook op de subtiele overgang van de tegels naar het groen dat het terras omringt. De verlichting brengt de planten en bomen mooi naar voren en creëert zo een welhaast tropische sfeer in je tuin. Op vakantie in je eigen achtertuin lijkt opeens geen gekke gedachte meer!

Een eigen zwembad

Als kind droomden we er al van, en als volwassen blijven we er van dromen. Het zwembad in de tuin is sinds jaar en dag het toppunt van luxe en heilzaam genieten, want zwemmen is gezond, dat weet iedereen. Een zwembad is de laatste tijd ook steeds meer bereikbaar geworden, waardoor veel tuinontwerpers zich ook toeleggen op de zwembaden. Gernell Hoveniers heeft hier echt een fantastisch bad weten te creëren, dat vooral in de avonduren een prachtig schouwspel biedt. Het nodigt je uit om een frisse duik te nemen, daar is het ook geschikt voor, want het is vrij diep. Fijn zwemmen met familie en vrienden, of een romantische avond bij maanlicht. Het kan allemaal in dit prachtige bad.

Genieten op het terras

Bij een fijn zwembad hoort een prachtig terras. Als je lang genoeg gezwommen hebt is dit de plek om de rest van de avond door te brengen. Natuurlijk is dit terras ook omgeven door groen, wat verwacht je anders van hoveniers! We moeten weer gaan genieten van de natuur, en Gernell Hoveniers staat hier garant voor! Niet alleen is het groen supermooi, het heeft ook een beschuttende functie, zo is je privacy gewaarborgd. Daarnaast houdt het ook veel wind tegen, waardoor je al vroeg in het jaar gebruik kan maken van dit terras. 

Tot zover deze prachtige moderne tuin ontworpen door Gernell Hoveniers. We hopen dat je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de trends! 

Een 19e-eeuws pand wordt omgetoverd tot twee moderne appartementen! Kijk mee naar de verbluffende resultaten. 

Op ons forum kun jij je vragen stellen aan onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!