Frits Jurgens: stijlvolle kozijnloze deuren voor thuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Frits Jurgens: stijlvolle kozijnloze deuren voor thuis

Stoa. Stoa.
FritsJurgens taatsdeuren Industriële woonkamers van FritsJurgens BV Industrieel
Loading admin actions …

Frits Jurgens ontwerpt beeldige deuren die je huis direct een artistieke oppepper geven. We komen ze niet vaak tegen, en dat is gek want ze ogen prachtig. Jurgens ontwerpt taatsdeuren, ook wel pivotdeur genoemd. Dit zijn kozijnloze deuren die om een as draaien, waardoor ze sierlijk open zwaaien. Vroeger kon zo'n deur alleen met een aanpassing van de vloer geplaatst worden, maar dankzij het innovatieve Frits Jurgens pivotdeurscharnier kan zo'n deur nu heel eenvoudig gerealiseerd worden, zonder aanpassingen in de vloer. Dergelijke deuren zorgen voor een minimalistisch, zuiver en strak interieur. Het maakt trouwens niet uit of een deur zwaar of licht is, beiden zijn te plaatsen met behulp van Jurgens' systeem. Door de vrije draairichting van de deur heeft de architect opeens veel meer creatieve vrijheid gekregen. Vandaag zetten we een aantal mooie ontwerpen voor je op een rijtje. Telkens hebben ze een andere feel, afwerking en kleur, maar altijd voegen ze iets bijzonders toe aan je woning. Kijk met ons mee.

Sierlijk en strak

FritsJurgens taatsdeuren Industriële woonkamers van FritsJurgens BV Industrieel
FritsJurgens BV

FritsJurgens taatsdeuren

FritsJurgens BV

Zwart en wit, een heerlijke tijdloze combinatie. Deze deuren draaien rond hun denkbeeldige as en zorgen voor een sierlijke entree. De kroonlucht aan het plafond en het kleed op de grond doen ook een duit in het zakje. Deze deuren hebben een delicate vormgeving, waardoor ze een op en top minimalistische sfeer ademen. Je loopt deze kamer binnen en je waant je in een vijfsterrenhotel. Het handige systeem van Frits Jurgens maakte het mogelijk om deze prachtige kozijnloze deuren te plaatsten zonder de pakketvloer te hoeven beschadigen. Als je gasten bij je binnen komen zijn ze direct onder de indruk, niet alleen vanwege de prachtige inrichting, maar zeker ook vanwege de pure vormgeving van de deuren.

Monochroom

FritsJurgens taatsdeuren Moderne huizen van FritsJurgens BV Modern
FritsJurgens BV

FritsJurgens taatsdeuren

FritsJurgens BV

Een monochroom design wordt steeds populairder en is niet meer weg te denken uit de binnenhuisarchitectuur. Deze deur volgt de minimalistische monochrome logica en is voorzien van het scharniersysteem van Frits Jurgens, waardoor  hij elegant open zwaait. De kozijnloze deuren in deze gang vormen in feite een doorbroken lijn naar het einde van de gang, waar het grote raam zich bevindt. De rust en helderheid in deze gang is mede te danken aan deze prachtige deuren. Voordat je bij je appartement aangekomen bent, ben je door deze gang al helemaal tot rust gekomen. De dagelijkse zorgen vallen zo van je af. Ontspannen thuiskomen wordt mede mogelijk gemaakt door deze stijlvolle deuren.

Balzaal

FritsJurgens taatsdeuren Landelijke gastronomie van FritsJurgens BV Landelijk
FritsJurgens BV

FritsJurgens taatsdeuren

FritsJurgens BV

Deze warme houten deuren passen precies bij de setting. We wanen ons in een 19e-eeuwse balzaal. Let even op de net opgemaakte tafel. Ook deze warme koninklijke deuren zijn uitgerust met het handige scharniersysteem van Frits Jurgens, waardoor deze kozijnloze deuren op en top minimalistisch zijn. We zien ze nu in een commerciële historische setting, maar deze deuren zijn ook mooi in een interieur,  waarschijnlijk moeten ze wel een beetje in gekort worden.

Rustiek en modern

FritsJurgens taatsdeuren Klassieke kantoorgebouwen van FritsJurgens BV Klassiek
FritsJurgens BV

FritsJurgens taatsdeuren

FritsJurgens BV

Het steekt niet zo nauw met de designstijlen van tegenwoordig, we bedoelen dat ze zo eenvoudig te combineren zijn. Vele hedendaagse stijlen hebben een minimalistische tendens, zoals de Scandinavische, rustieke of industriële stijl. Hier zien we een combinatie tussen de Scandinavische en moderne stijl, let voor de verduidelijking even op de balken aan het plafond en de witte draaideuren op de voorgrond, en je weet precies waar we het over hebben. Deze deuren openen de grote ruimte en zorgen voor een heldere binnenkomst. Er is geen storende lijn of misplaatste franje te vinden, deze deuren laten de essentie zien. Kortom, 'less is more'. 

Tot zover deze schitterende deuren met het gepatenteerde scharniersysteem van Frits Jurgens. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur. 

Zoek je een bijzondere badkamer en tegels? Lees dit artikel en je hebt direct de trends te pakken.

Op ons forum kun jij je vragen stellen aan onze experts!

Waar zou jij zo´n draaideur plaatsten? Laat een reactie achter op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!