6 handige meubels voor een kleine woning | homify

6 handige meubels voor een kleine woning

Karmijn Simons Karmijn Simons
Fläpps Wall Desk AMBIVALENZ Studeerkamer/kantoorBureaus Multiplex Wit
Loading admin actions …

Er staan talloze prachtige en bijzondere woningen in Nederland. Van mooie grachtenpanden tot moderne villa's, er is voor ieder wat wils! We zien vaak in magazines de meest riante woningen en grote tuinen.Toch zijn er veel woningen met een beperkte ruimte. Zeker in de grote steden zijn er veel oude en karakteristieke woningen die heel wat creativiteit van je kunnen vragen. Wat dacht je van een studio? Hierbij moet je ook creatief omgaan met de ruimte. Heb je een klein appartement of huis, maar zie je jezelf niet op korte termijn verhuizen? Dat is ook niet nodig, want je kunt met enkele praktische aanpassingen veel ruimte in je woning creëren. Bovendien kan het ook nog leuk ogen! 

Je kunt het groots aanpakken, maar ook voor een beperkt budget is er heel wat mogelijk om ruimte te maken in jouw kleine woning. Kijk je mee hoe je dit kunt doen? 

Klapstoel

Stoelen kunnen erg in de weg staan. Toch kunnen we natuurlijk niet zonder! Van de keuken tot de woonkamer en studeerkamer, je komt ze overal tegen. Het is dan wel prettig als je stoelen hebt die je weg kunt zetten als je ze niet gebruikt. Met een klapstoel is dit probleem opgelost. Je zet ze in een kast, schuift ze onder het bed of zet ze tegen de muur. Klapstoelen zijn ook handig wanneer er gasten komen. Je kunt namelijk altijd twee extra stoelen aanschuiven. Wil je een eigen draai aan je woning geven? Je kunt een houten klapstoel ook in een gekke of vrolijke kleur verven. Je kunt het vervolgens ook nog opschuren, zodat de stoeltjes oud ogen. Er zijn veel mogelijkheden om een eigen draai aan je meubels en woning te geven. Je kunt je fantasie de vrije loop laten gaan! 

Handige boekenkasten

Pillow Acoustic Furniture for Cascando 2014 SMOOL by Robert Bronwasser Studeerkamer/kantoorKasten & planken
SMOOL by Robert Bronwasser

Pillow Acoustic Furniture for Cascando 2014

SMOOL by Robert Bronwasser

Boekenkasten heb je in alle soorten en maten. Net zoals een bureau dat je kunt inklappen, kan je ook een boekenkast hebben die je kunt inklappen. Al je rommeltjes en administratie kan je hier ook in kwijt. Wanneer er bezoek komt, kan je de kast dichtklappen en kijkt niemand tegen je persoonlijke zaken aan. Er bestaan ook boekenkasten op wieltjes. Je kunt je spullen dus verplaatsen. Overdag kan je ze tegen een muur aanzetten of netjes achter een deur zetten. Heb je de tijd voor jezelf? Plaats ze lekker midden in de kamer en geniet van al je boeken en tijdschriften. Wij vinden het een ideale oplossing! 

Zwevend bureau

Fläpps Secretary – White AMBIVALENZ Studeerkamer/kantoorBureaus Multiplex Wit
AMBIVALENZ

Fläpps Secretary – White

AMBIVALENZ

Ben je een echte boekenwurm en verslindt je het ene boek na het andere? Misschien heb je een kleine werkplek of studeerkamer in je woning, maar is het heel wat passen en meten om alle meubels in de beperkte ruimte te krijgen. Let op, want voordat je het weet staat deze ruimte vol van alle prullaria en overbodige meubels. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je woning te klein is voor een werkplek, maar droom je van je eigen plekje waar je je terug kunt trekken en een boek kunt lezen. Geen nood, want wij hebben hier een prachtige oplossing voor! Een hangend bureau kan heel wat ruimte besparen. Je klapt het in wanneer je het niet wilt gebruiken en wanneer je rustig een boekje wilt lezen, op je computer wil werken of tekenen, kan je het bureau openklappen. Een bijkomend voordeel is dat je het bureau ook zelf kunt maken! Met slechts enkele materialen heb jij een eigen zwevend bureau. Je vindt de meeste materialen bij een bouwmarkt. Laat je adviseren en lees je goed in hoe jij een zwevend bureau snel en secuur in elkaar kunt zetten. 

Klapbed

Is jouw slaapkamer krap en vol? Een klapbed wordt vaak gebruikt voor een kleine slaapkamer. Een klapbed is niet alleen functioneel, je kunt twee verschillende sferen creëren in één kamer! Overdag kan je je kamer gebruiken als werkkamer of kamer om gasten te ontvangen. In de avond klap je het bed uit en tover je het om tot een oase van rust. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, is een klapbed een perfecte oplossing. Je kunt het bed overdag inklappen en bijvoorbeeld een poef ervoor zetten. Is een klapbed een te grote ingreep? Een slaapbank is ook een optie om je ruimte optimaal te benutten. Je kunt de slaapbank overdag gebruiken als normale bank, waar je gezellig met vrienden en familie op kunt zitten, terwijl je het 's avonds omtovert tot een fijn bed. 

Uitschuifbare keukentafel

Tegenwoordig zijn er veel multifunctionele keukens. Wanneer je last hebt van ruimtegebrek in je keuken, is een uitschuifbare keukentafel ideaal. Wanneer je gaat eten schuif je de tafel uit. Je kunt op deze manier gezellig vrienden of familie uitnodigen voor een heerlijk diner. Heb je een vrij stukje muur over? Je kunt ook een inklaptafel aan je muur monteren. Uiteraard kan je hier ook klapstoelen gebruiken als je gasten over de vloer hebt.  

Multifunctionele spiegel

Wie kan er tegenwoordig nog zonder een spiegel? Behalve een kleine spiegel in de badkamer, is het ook prettig als je je hele outfit kut bekijken in de kleed- of slaapkamer. Deze spiegel kan ook gebruikt worden om schoenen achter te verstoppen en sieraden, overbodige decoratie of accessoires achter te verschuilen. Zo kijk je niet tegen kleine spulletjes aan, want dit maakt je woning alleen nog maar kleiner. 

Weet jij al hoe jij je kleine ruimte wilt gaan aanpakken en inrichten? Misschien steek je zelf de armen uit de mouwen en sta je binnen de kortste keren in een bouwmarkt om materialen uit te zoeken voor je zwevende bureau. Wil je het groter aanpakken? Kies dan voor een inklapbed of uitschuifbare keukentafel! Weet je niet goed hoe je je woning aan kunt pakken? Interieurontwerpers kunnen jou helpen om je woning praktisch in te richten. Zij kunnen je woning grondig inspecteren en je voorzien van de juiste adviezen. Iedere woning is immers anders! Wij wensen je veel succes! 

Hoe creëer jij ruimte in een kleine kamer? Laat hieronder je reactie achter! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!