Inspiratie voor rustieke en natuurlijke badkamers | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie voor rustieke en natuurlijke badkamers

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Natuurlijke badkamer Rustieke badkamers van Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Met rustieke architectuur of design bedoelen we de landelijke bouwstijl die vooral in de Verenigde Staten en Canada veel voorkomt. Eén van de kenmerken van de rustieke stijl is het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen. Door het gebruik van deze natuurlijke bouwmaterialen ontstaat er een symbiose met het landschap waarin deze bouwwerken zich bevinden. Een bekend voorbeeld van een bouwwerk in rustieke stijl is bijvoorbeeld een blokhut, opgetrokken uit natuurlijke materialen zoals boomstammen en daardoor in harmonie met zijn omgeving. De blokhut is natuurlijke een heel puur voorbeeld, een archetype wellicht, de stijl kan natuurlijk ook ter inspiratie dienen, of gecombineerd worden met andere stijlen. In dit artikel gaan we kijken of de badkamer ook in een rustieke sfeer ingericht kan worden, en op welke manier we dat kunnen doen. We doen dat aan de hand van een aantal voorbeelden van Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys, specialist op het gebied van keukens, badkamers en tegels.

Natuurlijke tinten

Hout leent zich niet erg goed voor gebruik in de badkamer, temperatuurschommelingen en vochtigheid zouden het materiaal te veel verstoren. Maar hout is natuurlijk niet het enige materiaal dat ons aan de natuur doet denken. Een sfeer kan ook opgeroepen worden door vormen, of kleuren. Dat zien we in deze badkamer bijvoorbeeld, want hier worden natuurlijke tinten afgewisseld met organische vormen. 

Tegels

Tegels zijn bij uitstek geschikt voor in de badkamer. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen de omstandigheden die in de badkamer heersen. Op de foto hierboven zien we een aantal motieven, patronen en structuren die goed zouden staan in een badkamer met een rustieke en natuurlijke stijl.

Grote tegels

Rustieke badkamer met groot formaat tegels in natuurlijke tinten Rustieke badkamers van Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys Rustiek & Brocante
Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys

Rustieke badkamer met groot formaat tegels in natuurlijke tinten

Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys

De natuurlijke tinten in deze badkamer geven een warme en rustieke uitstraling. Sommigen noemen deze stijl ook wel de pure woonstijl. De aandacht gaat daarbij uit naar natuurlijke kleuren en materialen, organische vormen, robuustheid, hout en natuursteen en een witte basiskleur. De houten elementen, alsmede de natuurstenen tegels of voorwerpen zijn vaak blikvanger in dit soort interieurs. Veelal wordt dit gecombineerd met een witte basiskleur. Op de foto herkennen we deze stijlelementen terug. Deze badkamer oogt zowel natuurlijk en robuust, als strak en hygienisch. 

Het toilet

De witte basiskleur wordt in het toiletgedeelte doorgetrokken en vormt een mooi contrast met de grote donkere vloertegels. Zachte, natuurlijke tinten wisselen elkaar af. Achter het toilet treffen we een oppervlak bekleed met fijnzinnige tegeltjes met verschillende structuren en motieven. De organische structuren van deze tegeltjes en de verscheidenheid aan kleuren en tinten geven deze hoek een prachtige, rustieke uitstraling. 

Doucheruimte

Ook in deze doucheruimte herkennen we het beproefde concept van een witte basiskleur gecombineerd met natuurstenen tegels. De sierlijke wastafel met zijn opvallende chromen elementen en ranke kraantje geven een eigenzinnig effect en contrasteren mooi met de natuurlijke uitstraling van de tegels die we op de vloer en de achtergrond kunnen zien. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!