Deze 8 slechte gewoontes kan je maar beter meteen veranderen! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Deze 8 slechte gewoontes kan je maar beter meteen veranderen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
London Art de Vivre Moderne woonkamers van Sophie Nguyen Architects Ltd Modern
Loading admin actions …

Aan het begin van het jaar nemen we ons vaak een aantal goede voornemens voor het nieuwe jaar voor. De meeste daarvan hebben betrekking op: sport, gezonde voeding, meer werk etcetera… Ons huis is netjes en we willen het graag nog schoner houden. Vaak hebben we echter een aantal slechte gewoontes die we op de één of andere manier niet kunnen overwinnen. Opgestapelde borden, rommel op de bank en in de gang, schoenen die worden neergezet naast de deur, onopgemaakte bedden en stapels kleding en verder vinden we kussens, dekens, koffiekopjes en (indien van toepassing) kinderspeelgoed verspreid door de woonkamer… Dit zorgt voor een enorme puinhoop en een rommelige aanblik voor iedereen die je huis binnenkomt.

Zelfs wanneer je huis onberispelijk is dan geven deze los slingerende spullen de indruk van een rommelige puinhoop. Het opruimen van je huis is dus belangrijk inzake de eerste indruk van bezoekers. Het goede nieuws is dat je met een paar simpele acties deze slechte gewoontes kunt doorbreken door regelmatig op te ruimen en je huis steeds die onberispelijke look heeft voor bezoekers. Naast het opruimen van alle rommel is het ook van belang om voldoende opslagruimte te hebben in de vorm van meubilair. We hebben een kleine compilatie samengesteld met enkele van deze slechte gewoonten en wat je eraan kunt doen om deze op eenvoudige wijze te doorbreken zodat je niet meer je rommelige huis aan anderen hoeft te tonen. Dit artikel is gericht op alle verschillende ruimtes van je huis. Lees ons artikel even door en laat je goede voornemens voor het nieuwe jaar direct uitkomen!

1. Een rommelige keuken

Cornforth White Shaker Kitchen Klassieke keukens van homify Klassiek
homify

Cornforth White Shaker Kitchen

homify

Laten we beginnen met één van de belangrijkste plaatsen binnen dit onderwerp inzake hygiëne: de keuken. In het algemeen willen we deze graag schoon houden maar toch is het vaak rommelig: broodkruimels die op de eettafel zijn geplakt waardoor ze weer op de vloer vallen en kringen op de tafel die zijn achtergelaten door opgedroogde vloeistoffen. Zorg daarom voor voldoende opslagruimte en maak direct na gebruik je keuken schoon. Dit is de enige manier om het uiterlijk van een rommelige keuken te verbeteren.

2. Een vieze wastafel in de badkamer

Gedroogd vuil en zeepresten laten hier hun sporen na inclusief gemorste gel en opgedroogde kalkresten en waterspetters op de spiegels… Je hebt echter maar een paar minuten per dag nodig om de wastafel en spiegel in de ochtend na gebruik even schoon te maken!

3. Een onverzorgde tuin

http://www.gardenaffairs.co.uk/our-ranges/log-cabins/ Landelijke tuinen van Garden Affairs Ltd Landelijk
Garden Affairs Ltd

http://www.gardenaffairs.co.uk/our-ranges/log-cabins/

Garden Affairs Ltd

Onkruid op heuphoogte, ongesnoeide bomen en uitgedroogde planten… De tuin is een gebied dat regelmatig enig onderhoud vraagt maar daarna dan ook een zeer mooi uitzicht biedt. Zelfs als je er zelf geen tijd voor hebt dan is een landschapsarchitect of tuinman zeer de moeite waard anders kan zelfs je huis er na verloop van tijd slechter door gaan uitzien.

4. Een rommelige woonkamer

Wanneer je op de bank zit met rondom los verspreide kopjes en beker, plaats dan eens een deken over je heen en bekijk de ruimte om je heen dan eens rustig. Dan zul je zeker zien dat je zo niet kunt ontspannen. Om deze gemeenschappelijke ruimte prettig en leefbaar te houden is het belangrijk om hier maximale zorg aan te besteden. 

5. Een vies terras

Rear Garden Rustieke tuinen van Barnes Walker Ltd Rustiek & Brocante

Wanneer je huis brandschoon is maar je terras vies en vuil dan zal dit zeker een slechte eerste indruk achterlaten. In de winter kunnen we volstaan met het even schoonvegen van het terras maar nog steeds heeft het dan die grondige reinigingsbeurt nodig in de lente. 

6. Losse of scheve kabels

Alle kabels zijn eveneens lastig. TV, satellietontvanger, spelconsoles, computer, telefoons, tablet allemaal slingeren deze voortdurend rond. Het mooist is het dan om de kabels te verbergen met een goed ontwerp. Een kabelgoot of kabelbundel is dan een ideale oplossing. Deze kun je overal kopen.

7. Los slingerende spullen

Vooral schoenen die los bij de ingang en uitgang van de deuren staan, vormen een zeer rommelig beeld. Je kunt deze in een afgesloten opslagruimte zoals een kast of ladeblok opslaan om je te ontdoen van deze rommelige aanblik.

8, Een chaotische decoratie

De hal heeft over het algemeen ook wat extra zorg nodig. Plaats er bijvoorbeeld verschillende items die je op reis hebt gekocht, verschillende foto's in lijstjes en allerlei andere kleine accessoires. Maar zorg ook voor afwisseling en een mooie ruime en lege aanblik in je hal waardoor het netjes en schoon lijkt. Wil je graag wat goede ideeën hoe je je hal op fraaie wijze kunt inrichten? Lees dan ook: vermijd deze 5 fouten bij het inrichten van je hal even door.

Gewoon even doen dus!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!