door Finoak LTD

Geniaal: de 20 allerbeste opruimtips aller tijden!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Loading admin actions …

Ben je op zoek naar huishoudelijke tips rondom het thema opruimen? Dan ben je hier op de juiste plek! We weten dat wanneer we ons huis continu aandacht geven het tip top in orde blijft maar vaak lukt het ons niet. En dat ligt vaak niet alleen maar aan onszelf want de wil is er vaak wel. Het ligt vaak meer aan de organisatie van je spullen. Daarom geven we je vandaag praktische tips hoe je je spullen het beste kunt organiseren zodat ook jij straks dat heerlijke opgeruimde huis hebt!

1. Schoenen opbergen

Of je het nu gelooft of niet. Ieder van ons heeft wel een paar schoenen die je sinds een jaar of langer niet meer gedragen hebt (zeker de dames onder ons!). Creëer ergens opslagruimte voor je schoenen, bij voorkeur in de hal zodat je ze ook kunt dragen. En de schoenen die je niet draagt, berg je op in een grote opbergbox op zolder of in de schuur.

2. Speelgoed per soort opbergen

moderne Kinderkamer door bobo kids
bobo kids

Redondela bed

bobo kids

Iedereen die kinderen heeft weet dit: we verzamelen steeds meer speelgoed voor onze kinderen en na verloop van tijd ligt je hele huis er vol mee. Tip: zoek het regelmatig uit en geef speelgoed dat niet meer gebruikt wordt weg en berg de rest per soort op in opslagboxen.

3. Kleding moet losjes kunnen hangen

minimalistische Slaapkamer door Dupere Interior Design
Dupere Interior Design

Totem Wooden Clothes Rail

Dupere Interior Design

Het heeft geen enkele zin om je kast zo vol te stouwen dat je je kleding niet eens meer kunt verschuiven (ken je het probleem?) Zoek dus alles per seizoen uit en geef weg wat je niet draagt. Wat je echt wilt bewaren, plaats je in opslagdozen voor een volgend seizoen.

4. Let op: je smaak kan veranderen!

moderne Woonkamer door Martin Greshoff Furniture
Martin Greshoff Furniture

Break Front Cupboards & Shelving – ​With lighting switched on

Martin Greshoff Furniture

Onze smaak verandert ongetwijfeld door de jaren heen. Dat wat we een aantal jaar geleden helemaal geweldig vonden, stoort ons nu. Twijfel dan niet en doe het weg!

5. Berg kleine spullen op in lades

moderne Kinderkamer door Finoak LTD
Finoak LTD

Activity Table & Toy Organiser CONSTRUCTION CENTRE

Finoak LTD

Duizenden legosteentjes liggen door de hele kinderkamer? Zo kan je kind toch niks bouwen! Sorteer de steentjes in oude ijsdozen en plaats ze in een ladeblok. Zo ziet de woonkamer er een stuk beter uit en het resulteert ook in mooiere bouwwerken!

6. Hou het netjes en opgeruimd!

moderne Keuken door simplehuman
simplehuman

50.2cm pull-out organiser

simplehuman

… bijvoorbeeld in de keuken. Plaats draaiplateaus en opbergrekken in je keukenkastjes. Zo kun je alles makkelijk pakken!

7. Bouw een deel op je kast

moderne Kleedkamer door Mind Studio
Mind Studio

Shoe Cabinet

Mind Studio

Je bent al begonnen met het plaatsen met dozen bovenop je kasten? Tijd om een extra deel op je kast te bouwen dus! Misschien wil je je huis ook direct een make over geven? Dan bevelen we ook: 9 tips om je huis een chique uitstraling te geven voor een prikkie! aan.

8. Uitruilparty!

moderne Tuin door Algo de Mi
Algo de Mi

Frases personalizadas

Algo de Mi

Je hebt teveel kleding en sommige dingen heb je zelfs driedubbel? Organiseer dan eens een ruilparty met je vrienden. En alles dat je niet kunt ruilen, deponeer je in de vuilnisbak of breng je naar de kringloop.

9. Met je tas ordelijk door het leven!

Tassen zijn onze meest trouwe vrienden. Ze zijn overal en altijd praktisch. Neem daarom altijd een lichte of opvouwbare draagtas mee in je handtas. Zo hoef je niet met drie pakken melk onder je arm naar huis!

10. De deksel op een bepaalde plek bewaren

eclectische Keuken door homify
homify

Retro Green Tea & Coffee Containers (pair)

homify

Als er wel iets is dat altijd verdwijnt dan zijn het wel de deksels van allerlei keukenspullen zoals je plastic bakjes en pannen. Plaats daarom wat grote lage vierkante dozen waarin je al je deksels plaatst. Zo raak je niets kwijt.

11. Wat heb je nodig en wat niet?

Of het nu online is of in je plaatselijke winkelcentrum: overal zien we prachtige accessoires en spullen die in eerste instantie handig leken (maar die dat later toch niet zijn) waarvan we de verleiding niet kunnen weerstaan om ze te kopen. Maar vraag je gewoon eens af bij elke aankoop: heb ik dit nu werkelijk nodig of is het gewoon weer een impulsaankoop?

12. Geen kleding op hopen!

moderne Slaapkamer door Gingerlily
Gingerlily

Pink silk bed linen

Gingerlily

Kleding en beddengoed opruimen is veel werk, maar het kan ook leuk zijn met wat muziek op de achtergrond of een leuk hoorboek via je telefoon ben je afgeleid en is het best gezellig.

13. Gebruik lege hoeken voor creatieve ideeen

 Studeerkamer/kantoor door Barnby & Day
Barnby & Day

Wobble Desk

Barnby & Day

Voor iedereen is het belangrijk om een paar minuten per dag creatief te denken, om nieuwe plannen te maken en dingen te organiseren. Zorg er daarom voor dat je een hoek in huis hebt die afgezien van een bureau volledig leeg is en dat ook altijd blijft.

14. Om advies vragen

moderne Woonkamer door e15
e15

Beistelltisch FORTYFORTY

e15
e15
e15

We zijn begonnen met opruimen maar van sommige dingen weten we niet wat we ermee moeten? Vraag dan om advies aan je partner, moeder of vrienden. In ieder geval bij voorkeur aan iemand die eerlijk tegen ons is.

15. Je belangrijkste herinneringen berg je goed op

In deze tijden van digitale media en apparaten maken we nog veel meer foto's dan vroeger. Dat leidt er vaak toe dat we niks meer uitzoeken, laat staan opslaan. Zoek eenmaal per maand je foto's uit, sorteer ze in mappen en maak ook een back up!

16. Tijdsindeling voor opruimen

 Muren & vloeren door Tapeten & Uhren
Tapeten & Uhren

Wanduhr DISCOVERY KITCHEN TIMER blue

Tapeten & Uhren

Om goed te kunnen opruimen heb je energie nodig en een helder hoofd. 15 minuten zijn daarbij meer dan genoeg. Maar wacht er bij voorkeur niet mee tot 22:00 's-avonds maar doe dit op een moment dat je nog fit bent.

17. De voorraadkast

moderne Keuken door Davonport
Davonport

Linear | A Contemporary Kitchen Extension

Davonport

Voor velen van ons is de voorraadkast een absolute nachtmerrie wanneer het om opruimen gaat. Daarvoor moet je die hele volle kast leegruimen en ook de houdbaarheid checken. Tip: sla niet teveel voorraad in; de oorlog breekt echt niet meer uit dus koop alleen die dingen die je echt regelmatig gebruikt en geef de rest weg.

18. Word lid van de bibliotheek

minimalistische Woonkamer door Katleen Roggeman
Katleen Roggeman

Books & Treasures Shelve

Katleen Roggeman

Boeken nemen veel ruimte in beslag en ja, die boekenkast moet je ook af en toe leegruimen en schoonmaken. Doneer daarom je boeken aan de kringloop en wordt lid van de bibliotheek of schaf een E-reader aan. Dat ruimt heerlijk op in huis!

19. Sorteer je kruiden op alfabet

moderne Keuken door Urban Myth
Urban Myth

Spice Organisation

Urban Myth

We weten allemaal hoe het is wanneer je tijdens het koken wat gemberpoeder wilt toevoegen en de hele kast moet doorzoeken. Plaats je kruiden daarom in een handig rek in de deur van je kast op alfabet gesorteerd net als in de supermarkt. Zo grijp je nooit mis!

20. Bewaar je handleidingen

Je wilt je espresso-apparaat ontkalken maar hoe ging dit ook alweer? Bewaar alle handleidingen van apparaten bij elkaar in een doos en zoek ze ook eens in de zoveel tijd uit. Zo weet je precies wat je moet doen!

Kruiden op alfabet gesorteerd die je zo kunt pakken.. wat een winst bij het koken!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!