Het huis met de verrassende achterkant..

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het huis met de verrassende achterkant..

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Huizen door homify
Loading admin actions …

Dat een huis twee totaal verschillende gezichten kan hebben, wist je waarschijnlijk wel. Maar toch is het keer op keer weer een verrassing om te zien wat je dan precies aan gaat treffen. De voorgevel blijft vaak in tact, terwijl juist aan de achterkant grote veranderingen te zien zijn. Veel Britse huizen zijn op die manier van een zeer verrassende achterkant voorzien. Op homify kun je daar heel veel voorbeelden van vinden. Maar zo spectaculair als dit project zijn ze lang niet altijd! Kijk en verbaas je daarom over dit mooie project dat is vormgegeven door de architecten van Holland and Green.

Een traditionele voorgevel

Voor het echte verrassingseffect is het uiteraard wel van belang dat je eerst de voorgevel ziet! En dat fraaie traditionele geheel zie je hier. Een leuke en typische Britse jaren 30 woning met een statige uitstraling. Maar het mag dan wel een vrijstaande woning zijn, je ziet gelijk al dat er in het oorspronkelijke huis waarschijnlijk een chronisch gebrek aan ruimte is. Dat is het nadeel van deze huizen: de kamers zijn vaak wat te klein. Hoe zal dat probleem opgelost zijn?

Verrassing in de tuin

De verrassing die je in de tuin krijgt, is misschien wel nog groter dan je had verwacht. Dit is eigenlijk geen uitbouw meer, er lijkt wel een compleet nieuw huis achter het bestaande gebouwd te zijn. En zoals je ziet heeft dat heel veel extra ruimte opgeleverd. Al is het misschien wat ten koste gegaan van de achtertuin, ook daar merk je weinig van als je ziet hoe groot deze tuin is. Laten we snel binnen gaan kijken wat we daar allemaal voor fraais aan kunnen treffen.

Grote keuken

Als eerste zie we binnen deze grote keuken. Aangenaam om lekker te koken, maar ook een huiselijke plek voor het lezen van een goed boek, studeren of juist het drinken van een lekker glaasje wijn. Aan dat laatste is namelijk goed gedacht: de bar lijkt wel een kleine wijnkelder! Erg leuk is dat verder in dit redelijk moderne geheel toch gekozen is voor een vloer die weer heel erg goed past bij het oude gedeelte van het huis. Een prachtige eclectische oplossing!

Open concept

Misschien dacht je net wel dat er sprake was van een afzonderlijke keuken, maar dat is zeker niet het geval. Er is juist een heel open concept gebruikt! De woonkamer is een ruime en gezellige plek. Extra leuk is dat in dit moderne geheel een oude bakstenen wand bewaard is gebleven. Een prima sfeermaker.

Open haard

Ook het oude voorhuis is niet vergeten bij de verbouwing. Op hele leuke wijze lopen oude en nieuwe elementen hier kriskras door elkaar. Erg fijn is de extra woonkamer met open haard die daar te vinden is. Een heerlijk plekje om je lekker terug te trekken en ondertussen te genieten van de vlammen en het knisperende hout. En voor een borrel ben je hier ook aan het goede adres zo te zien! Bourgondisch leven is hier dus geen enkel probleem.

Hoge ruimte

Aan de uitbouw aan de achterkant van het huis is in deze slaapkamer extra veel ruimte overgelaten. En dat zorgt dan ook weer voor een hele aparte en unieke sfeer. Erg mooi is hier ook de manier waarop het daglicht naar binnen stroomt. En als je toch even wat langer wilt blijven liggen dan zorgen de jaloezieën er wel voor dat het daglicht buiten blijft. Leuk is hier verder om te zien dat er door middel van zo’n rustiek bankje een extra dimensie aan de ruimte is gegeven.

Aangenaam verrast door deze uitbouw? Wacht dan maar tot je dit bijzondere huis ziet!

Vind jij dit een verrassend project? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!