Unieke glazen oplossingen bij een oud huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Unieke glazen oplossingen bij een oud huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Welsh Wonder - Country Home with various structural glass interventions Moderne keukens van Trombe Ltd Modern
Loading admin actions …

Unieke glazen oplossingen? Misschien ga je wel een beetje glazig kijken bij het lezen van deze titel, maar als je dit zeer bijzondere huis hebt gezien, dan snap je precies wat we bedoelen. Want wat je gaat zien mag gerust uniek genoemd worden. Een oud huis in Wales is namelijk op hele bijzondere wijze verbouwd en uitgebreid en glas heeft daarbij letterlijk en figuurlijk een glansrijke rol gespeeld. De Londense architecten van Trompé hebben daarmee haast een nieuwe stijl gecreëerd. We zijn dan ook erg benieuwd wat jij van deze toch wel experimentele manier van bouwen vindt.

Een bijzondere serre

External photo Moderne keukens van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

External photo

Trombe Ltd

Je zou deze uitbouw als een zeer bijzondere serre kunnen beschouwen. Maar waar een normale serre meestal niet zo heel erg opvallend is, is dat hier wel het geval. Vooral de spiegelende gedeeltes trekken namelijk zo de aandacht. Dat de aanbouw een nieuw toegevoegd deel is, wordt daar zeer duidelijk mee gemaakt. En dat is een stijl die je wel vaker tegenkomt. Het onderscheid tussen oud en nieuw kan bijna niet groter op deze manier.

Een oud huis

External photo Moderne keukens van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

External photo

Trombe Ltd

Een oud huis zie je hier staan en als je heel snel kijkt zie je afgezien van de zonnepanelen misschien nog niet zo heel veel bijzonders. Maar zodra je deze foto ook maar iets uitgebreider gaat bestuderen, dan zie je direct dat er sprake is van een bijzonder gezicht. Voor de oude gevel is namelijk iets heel bijzonders van glas zichtbaar. Toch is dat zeker niet lelijk, al kun je zeker niet ontkennen dat het contrast met het oude huis en de natuurstenen in de tuin wel heel groot is.

Nog meer glas!

External photo Moderne badkamers van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

External photo

Trombe Ltd

Niet alleen aan de achterzijde is op fraaie wijze met glas gewerkt, ook aan de voorkant van het huis is een opvallend nieuw bouwdeel toegevoegd. Het lijkt bijna een vierkante UFO die op het huis geland is op deze manier. Maar wat kun je eigenlijk in dit bijzondere gedeelte van het huis vinden?

Badkamer met ‘open’ dak

Internal photo Moderne badkamers van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

Internal photo

Trombe Ltd

Heb je ooit een badkamer met een ‘open’ dak gezien? Nu wel! Het bijzondere glazen gedeelte is dus een badkamer. Het spiegelende glas van de wanden is aan de binnenkant ondoorzichtig. En dat is ook niet zo gek, want het zou niet zo fijn zijn als de mensen op straat met je mee kunnen kijken als je in bad zit. Maar voor het dak hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn. Daarom kun je prachtig van de lucht genieten als je in bad ligt. En stel je vooral eens voor hoe dat er uit zal zien als je ’s avonds al badderend van de sterrenhemel kunt genieten.

Minimalistische woonkamer

Internal shot Moderne woonkamers van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

Internal shot

Trombe Ltd

Het licht stroomt je hier overal tegemoet. Ook in de prachtige minimalistische woonkamer is dat het geval. Maar saai is dat minimalisme op deze plek helemaal niet. Het is juist erg inspirerend en zorgt voor een geweldig ruimtelijk effect. En een klein rustiek tintje is ook gebleven door de toepassing van de fraaie natuurstenen vloer.

Nog een keer de woonkamer

Internal shot Moderne woonkamers van Trombe Ltd Modern
Trombe Ltd

Internal shot

Trombe Ltd

Voor we afscheid nemen van dit bijzondere huis, laten we je de woonkamer nog een keer zien. Maar nu met het prachtige landelijke uitzicht als uitgangspunt. Wat bijzonder om in zo’n fraaie vorm van architectuur te kunnen wonen met zo’n aparte inrichting en ondertussen te genieten van zo’n fraai landelijk uitzicht. Wij zijn er in ieder geval behoorlijk van onder de indruk en hopen dat jij ook op het gebied van architectuur weer genoeg nieuwe indrukken hebt opgedaan.

Wil je meer van die unieke en bijzondere oplossingen zien? Bij dit huis kun je dat ook zeker vinden!

Wat vind jij van deze unieke stijl? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!