Een authentieke boerderij met moderne trekjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een authentieke boerderij met moderne trekjes

Johan van Dijk Johan van Dijk
Quaker Barns Industriële huizen van Hudson Architects Industrieel
Loading admin actions …

Af en toe zie je het wel eens in de krant staan dat elke dag een boerenbedrijf op houdt te bestaan. Triest voor de families die eeuwenlang hun activiteiten daar hebben uitgeoefend, maar er is gelukkig ook een erg positieve kant aan het verhaal: een oude boerderij kan namelijk een prachtige nieuwe woning worden. Zo’n authentieke boerderij gaan we nu bekijken. De moderne trekjes zijn daarbij voor ook leuk om te zien. De Britse experts van Hudson Architects zijn verantwoordelijk gewest voor het ontwerp. Kijk lekker met ons mee en zie hoe deze mooie boerderij aan een tweede leven is begonnen.

Voor en Na?

Quaker Barns Industriële huizen van Hudson Architects Industrieel
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Bij het zien van een foto als deze denk je misschien wel dat je met een Voor en Na te maken hebt, maar we zijn niet in de war hoor! Dit is namelijk een foto van de huidige situatie! En dat kun je eigenlijk ook wel zien aan de oprit die er al zo keurig bij ligt. Verder zie je een heel mooi karakteristiek bouwwerk. En dat vraagt om meer mooie plaatjes!

Bijzondere oplossingen

Quaker Barns Industriële huizen van Hudson Architects Industrieel
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Pas als je wat dichter bij de boerderij gaat kijken, zie je bijzondere oplossingen die zeker als moderne trekjes aangemerkt kunnen worden. En dat ziet er heel erg spectaculair uit! De combinatie van oud en nieuw is prachtig om te zien en doet helemaal geen afbreuk aan de oude stijl.

Een kleine uitbouw

Quaker Barns Industriële huizen van Hudson Architects Industrieel
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Ook aan de andere kant van het huis zie je dat er wat nieuwe elementen zijn toegevoegd. Zoals deze kleine uitbouw. Op een rustieke en tegelijk ook moderne manier is dit bouwdeel aangebracht. Daarvoor is een leuk terras aangelegd. En verder kun je hier ook weer de sfeer zo lekker proeven van de oude boerderij.

Rustieke charme

Quaker Barns Klassieke woonkamers van Hudson Architects Klassiek
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Binnen in de woning zie je dat er flink wat is verbouwd om van de oude boerderij een hedendaags onderkomen te maken. Er is daarbij gekozen voor rustieke charme. Een open haard mag daarbij uiteraard ook niet ontbreken. En ook een vleugje moderne stijl valt zeker niet te ontkennen. Het past prima bij de sfeer die buiten ook al goed te zien was.

Onder de authentieke balken

Quaker Barns Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Hudson Architects Klassiek
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Het oude van de boerderij is binnen natuurlijk niet helemaal verdwenen. Kijk maar hoe mooi je hier onder de authentieke balken kunt wonen! Erg leuk is ook dat de oorspronkelijke hoogte gedeeltelijk behouden gebleven is. En die slaapkamer die je in de verte ziet die is natuurlijk ook om door een ringetje te halen.

Nog een woonkamer!

Quaker Barns Aziatische balkons, veranda's en terrassen van Hudson Architects Aziatisch
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Het voordeel van de grote ruimte in een oude boerderij is dat je meerdere gezellige woonkamers kunt inrichten. Zo kun je voor elke gelegenheid kiezen waar je gaat zitten. En hier zie je ook weer hoe op prachtige eclectische wijze een geweldige sfeer is gecreëerd. En let er vooral ook even op hoe oud die balken zijn. Eeuwen geschiedenis vormen het fundament van een hedendaags onderkomen. Kan het nog mooier?

Heerlijke eetkamer

Quaker Barns Klassieke eetkamers van Hudson Architects Klassiek
Hudson Architects

Quaker Barns

Hudson Architects

Alles in dit huis ziet er zo en inspirerend uit. Neem nou deze heerlijke eetkamer! Vooral de prachtige natuurstenen muur is hier een grote sfeermaker. De leuke tafel met de stoelen en de grote bank vult de ruimte op eigentijdse wijze. En toch herinnert het op de een of andere manier ook aan de oude boeren eetkamers die je misschien wel kent. Zo is de eeuwenoude cirkel op deze plek ook weer rond. En daarnaast kan deze boerderij weer jarenlang mee.

Op homify kun je meer oude boerderijen vinden die op schitterende wijze aan een tweede leven zijn begonnen. Ook dit project is er eentje om even lekker voor te gaan zitten.

Enthousiast geworden door dit project? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!