Fantasie en eenvoud, ontwerpen van Ping & Moos | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Fantasie en eenvoud, ontwerpen van Ping & Moos

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Vaas & gieter van Ping & Moos Minimalistisch
Loading admin actions …

Ping & Moos bestaan uit de ontwerpsters Inge Stevens (1972) en Moos (2003). U leest het goed, 2003. Inge Stevens is afkomstig uit een klein dorp in Limburg en kreeg de liefde voor het ambacht met de paplepel ingegoten. Stevens studeerde aan de Akademie voor Beeldende Vormgeving en heeft de gigantische eer gehad om samen te werken met een van haar inspiratoren, Dick Bruna. Tegenwoordig maakt zij onder de naam Ping & Moos tijdloze producten die schitteren in eenvoud en waarbij zij extra aandacht besteedt aan de thema's natuur, design en kwaliteit. Moos is de nieuwste telg uit deze familie van ambachtslieden en is de dochter van Inge. Moos houdt vooral van dieren. Laten we eens een aantal designs van dit bijzondere ontwerpduo bekijken.

Boomtop, tak en vogel

Vaas & Gieter van Ping & Moos Minimalistisch
Ping & Moos

Vaas & Gieter

Ping & Moos

We krijgen met dit design van Ping & Moos meteen al een inkijkje in de wonderbaarlijke wereld die zij proberen te schetsen. We zien hier een ontwerp dat bestaat uit drie delen die gezamenlijk een boom vormen. De porseleinen stam, of vaas heeft een inhoud van drie liter. Op de tak van de boom rust een schattig, klein vogeltje, een kubistisch ontwerp dat zo lijkt weggelopen te zijn uit een van de Nijntje-verhalen. De boom op deze foto staat volop in bloei. Haal de natuur met deze boom in huis!

Vaas

Boomtop & Vogel van Ping & Moos Minimalistisch
Ping & Moos

Boomtop & Vogel

Ping & Moos

Hier zien we de boomtop in detail. De boomtop kan gebruikt worden als bloemenvaas, kruidentuin of bloemenpot. Al staat het u natuurlijk vrij om er mee te doen wat u wilt. Een ontwerp zo creatief als dit laat zich namelijk gebruiken voor verschillende doeleinden. De gebruiker wordt aangespoord om zijn fantasie te gebruiken, en om de alledaagse gebruiksvoorwerpen vanuit een ander perspectief  te bekijken. Een vaas kan ook een boom zijn, en een vogel kan ook een gieter zijn. Ping & Moos snappen dat en laten ons met een bepaald soort aandoenlijke, kinderlijke onschuld genieten van de wereld. 

Gieter

Boomtop & Vogel van Ping & Moos Minimalistisch
Ping & Moos

Boomtop & Vogel

Ping & Moos

De vogel is vrij om te gaan waar hij wilt. De opening in de vaas kan gebruikt worden om het waterpeil te controleren en aan te vullen. De vogel dient daarbij als gieter. De kleine opening in de vaas kan natuurlijk ook gebruikt worden om nog een extra bloem in te planten. 

Met een vogel en een boom

Thee- Glazendoeken van Ping & Moos Minimalistisch
Ping & Moos

Thee- Glazendoeken

Ping & Moos

Inge Stevens komt uit een dorpje in Limburg maar heeft jarenlang in het westen des land gewoond. Moos is in Amsterdam geboren. Tegenwoordig wonen beiden aan de rand van Maastricht, een beetje in de stad, een beetje in het buitengebied dus. Wellicht is het deze afwisseling van stad en land. Van het leven tussen de brommers, scooters en auto's en het wonen in het glooiende landschap van Limburg, dat de beiden ontwerpers heeft geïnspireerd tot deze thee- en glazendoekenset. Een klein beetje heimwee misschien? Of het dromen en verlangen naar andere plekken. Het zou in ieder geval een verklaring kunnen zijn voor de snoezige en zoete tekst die we op één van de doeken terugvinden: In de stad. Waar ik woon. Ben ik een beetje buiten. Straten, muren om me heen. Auto's, trams en boten. Teveel mensen op de stoep. Te veel puin, te veel troep. Maar! Met een vogel en een boom. Ben ik een beetje buiten.

Materiaal

Thee- Glazendoeken van Ping & Moos Minimalistisch
Ping & Moos

Thee- Glazendoeken

Ping & Moos

De handgeprinte glazendoeken zijn gemaakt van Europees linnen. Een sfeervol, puur en kwalitatief duurzaam materiaal. Het linnen is bovendien huidvriendelijk, anti-allergisch en absorbeert voldoende vocht. Esthetiek, creativiteit en duurzaamheid worden gecombineerd. De doeken zijn verkrijgbaar in off-white en naturel.

Thee- Glazendoeken van Ping & Moos Minimalistisch
Ping & Moos

Thee- Glazendoeken

Ping & Moos

Links razen de auto's ons voorbij, claxons en bromgeluiden vullen onze gedachten. Rechts komen we een oude bekende tegen. Is dat niet de vogelgieter die we hierboven al tegenkwamen? 

In ons magazine vindt u nog meer artikelen over uiteenlopende onderwerpen

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!