Voor & Na: Van versleten woning naar modern droomhuis

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Studiozwart is een jong architectenbureau met alles wat bij een jong bedrijf hoort. Ze stellen zich onderzoekend op, schuwen innovatieve projecten niet en weten door hun creatieve vermogens geweldige architectonische resultaten te boeken. Ze verdiepen zich in verschillende disciplines, zoals woningbouw, utiliteitsbouw en stedenbouw. Het bureau blijft zich voortdurend ontwikkelen, daarbij blijven ze niet zitten op het eiland van de bestaan kennis en ervaringen, maar trekken er samen met opdrachtgevers op uit nieuwe werelden te ontdekken. De filosofie van studiozwart sluit naadloos aan op hun methode: 

Architectuur is niet statisch, het reageert op de samenleving en de markt. Architecten hebben volgens ons de verantwoordelijkheid om te enthousiasmeren, relativeren, begeleiden, inspireren en te innoveren. 

Kortom, vernieuwing is het leven van de bouwkunst! Het bureau werkt graag samen met haar opdrachtgevers, om zo een zakelijke relatie op te bouwen die gebaseerd is op vertrouwen. Het sleutelwoord openheid speelt daarbij een belangrijke rol. 

Vandaag nemen we je mee naar een woning uit 1990, deze had een verouderde uitstraling die niet bij de smaak van de nieuwe eigenaren paste. Studiozwart werd daarom in de arm genomen om de woning een 21ste-eeuwse update te geven. Diverse aanpassingen zijn gedaan en hebben het huis een prachtig uiterlijk gegeven. Kom daarom met ons mee voor een tour door het huis!

De oude staat

voorgevel voor verbouwing:   door Studiozwart Architecten BNA
Studiozwart Architecten BNA

voorgevel voor verbouwing

Studiozwart Architecten BNA

Voordat we gaan kijken naar de huidige staat van het huis, leek het ons een goed idee om je ook een blik te gunnen op het huis in zijn oude hoedanigheid. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom de eigenaren deze look gedateerd vonden. Los van het feit dat het huis vuil oogt is het ontwerp al jaren geleden uit de mode geraakt. Dat laatste is overigens geen probleem, als je er van houdt. De eigenaren wilden een fris jong uiterlijk voor hun huis en ook binnen moest er een hoop veranderd worden. Studiozwart werd ingeschakeld en maakte samen met de eigenaren een plan. Kijk mee naar de resultaten!

De nieuwe gevel

Wat een verschil! Er zijn veel ingrijpende aanpassingen aan de woningen gedaan: zo is de organisatie van het huis veranderd door middel van een aanbouw, daarnaast is de bovenste verdieping grondig aangepast. Door deze veranderingen past het huis nu wel heel goed bij de omgeving waarin het staat. Het grondplan van het huis werd in tweeën gedeeld, doorklieft zou je kunnen zeggen, waardoor er een zekere helderheid in het huis ontstond. De gevel zelf werd, door het gebruik van verschillende materialen en kleuren, in twee duidelijke gebieden verdeeld, waardoor de woonvertrekken boven de grond lijken te zweven.

Doorsnede

verkeersruimte in snede tussen woon- en keukenvolume:  Gang en hal door Studiozwart Architecten BNA
Studiozwart Architecten BNA

verkeersruimte in snede tussen woon- en keukenvolume

Studiozwart Architecten BNA

Wellicht was het idee van een doorsnede bij een huis zojuist nog wat abstract. Nu wordt het duidelijk hoe deze snede zorgt voor een schitterende helderheid in het interieur. De ruimte die hier ontstaat bevindt zicht tussen het woonvertrek en de keuken. De wanden en de vloer zorgen voor een natuurlijk sfeer in deze ruimte, alsof we ons in de grotten van een regenwoud bevinden. De gelaagdheid van de wanden en het groen draagt bij aan deze sfeer. We zien een witte brug die de twee helften van het huis op de eerste verdieping verbindt. 

Achtergevel

We kijken hier op het terras en de achtergevel. Het is een prachtige hedendaagse omgeving waarin je kunt genieten van de natuur. De ideale plek natuurlijk om een barbecue of feest te geven. Deze strakke open stijl past helemaal bij de smaak van de eigenaars. Studiozwart heeft hier een prachtige buitenruimte weten te creëren!

De woonkamer

Terwijl we in en rond het huis lopen vallen we van de ene verbazing in de andere. Deze woonkamer is bijvoorbeeld van een schoonheid die je maar zelden ziet. De indeling is grandioos, let bijvoorbeeld op de open haard, de flatscreen die in de schouw is ingebouwd, de prachtige grote ramen en het uitzicht dat ze bieden, de sfeervolle salontafel en de bijzondere spiegel aan de wand. Het moet heerlijk zijn om in deze minimalistische, ietwat industrieel aandoende kamer te mogen wonen. Gewoon heerlijk neerploffen in de grote sofa met je voeten in het zachte kleed. Zalig!

Spa

Het exterieur en het interieur van het huis vormen een absolute eenheid als het gaat om stijl en sfeer. Er heerst een natuurlijk rust die verkwikkend werkt. Maar net als je dacht dat je alles gezien had, kom je deze spa tegen. Het is een uitgebreid exemplaar, met respectievelijk een zwembad, dompelbad, sauna en regendouche. Deze spa is tijdens de renovatie aan de bestaande woning toegevoegd. Het kan haast niet anders of je komt helemaal tot jezelf hier!

Laatste blik

We sluiten af met een idyllisch blik op het prachtig gerenoveerde huis. Met dit gebouw laat studiozwart zien hoeveel ze in hun mars hebben. Ze wisten van een gedateerde woning uit 1990 een hedendaags woonpaleis te maken, met een natuurlijke uitstraling, zowel binnen als buiten. Een woning waarin wonen leven wordt!

We besluiten hier onze tour. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste trends. 

Architectenbureau Huib Koman wist een 19e-eeuws pand om te toveren in twee moderne minimalistische appartementen. Kijk mee naar het resultaat!

Het forum is de plek om je vragen te stellen aan onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!