Achitectenbureau Huib Koman: prachtige, praktische bouwkunst

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Architectenbureau Huib Koman ontwerpt architectuur die laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk is. Het bureau zoekt in een persoonlijke interactie met haar opdrachtgevers naar het ontwerp dat waarde toevoegt. Praktische vormgeving met een esthetische waarde is een speerpunt voor het bedrijf. Door middel van bijvoorbeeld schetssessies worden de ideeën van de klant op een transparante wijze vormgeven, omdat er een goede communicatie is tussen de opdrachtgever en het bureau zijn latere aanpassingen eenvoudig en snel aan te brengen. Architectenbureau Huib Koman is ambitieus, maar de bruikbaarheid van het ontwerp wordt nooit uit het oog verloren, dat staat zelfs centraal. Of het nu gaat om het functioneren van steden en gebouwen of de gebruikte materialen bij een bouwproject: Huib Koman heeft er een specialistische kijk op.

Het project dat we vandaag aan je laten zien houdt een renovatie en een herbestemming van een winkel met bovenwoning in, dit zal worden omgetoverd tot twee appartementen met beiden een eigen buitenruimte. Daarnaast zal een schitterende 19e-eeuwse stucgevel worden gerestaureerd. Tevens zal het bestaande gebouw worden gerenoveerd en aan de achterzijde zal een uitbouw komen. Een bijzonder en mooi project dat we graag aan je laten zien. Kom dus met ons mee voor een tour door het huis! 

Eerste blik

We zien op de afbeelding de gerestaureerde stucgevel uit de 19e eeuw. Het huis valt echt op tussen de andere panden, maar gaat toch mooi op in het straatbeeld. Er is gekozen voor zwarte kozijnen, deze steken mooi af bij de witte gevel. Het is een prachtig huis dat na al die tijd niets aan schoonheid heeft ingeboet. De neoclassicistische gevel staalt de kenmerkende strengheid uit,  maar toch oogt hij vriendelijk, vooral door het warme licht in de gang dat ons verwelkomt.

De voorkamer

Deze voorkamer heeft een ongekende lichtval. Stel je voor hoe hij er uit moet zien als hij helemaal ingericht is. De grenen kozijnen zijn authentiek en zijn in de 19e eeuw geplaatst. Ze zijn als een lijst om een kunstwerk dat telkens veranderd. De radiatorombouw is nieuw en gaat op in de witte ruimte. In deze kamer is het mooi om minimalistische meubels te plaatsten. Je kunt kiezen voor een grijs, zwart en wit pallet, maar ook felle kleuren doen het in deze ruimte goed. Spaarzaam decoreren is in een ruimte als deze aangeraden, zo blijft hij ruimtelijk en rustig.

Keuken

Op deze foto zien we de prachtige keukenkasten die in de wand geïntegreerd zijn, waardoor er veel woonruimte bespaard blijft. De lades en kasten zijn eenvoudig te openen door de schitterende minimalistische handvatten. Een innovatief design dat prachtig opgaat in de ruimte, hierdoor ontstaat er een visuele rustige sfeer. De beschikbare opbergruimte is bijzonder groot en draagt bij aan een ordelijke leefomgeving.

Werkblad

Hier zien we het 6 meter lange werkblad van de keuken die in de vernauwing van de plattegrond is geplaatst. Werkelijk alle ruimte is in het pand benut. We omschrijven deze architectuur als esthetisch en functioneel. Deze keuken biedt alles wat je nodig hebt om een goede maaltijd te bereiken. Door het grote oppervlak is het mogelijk om met meerdere koks aan heerlijke gerechten te werken. Handig als je wat te vieren hebt!

Patio

Een eigen buitenruimte is wat iedereen wel wil. In dit prachtige pand is een privé patio aanwezig, zodat je altijd even naar buiten kunt voor een frisse neus. De kozijnen hebben een bijzondere vorm en passen helemaal bij het algemene ontwerp van het huis. Ze steken hier door hun grijze kleur mooi bij af. De kozijnen hebben een horizontale en verticale gerichtheid, waardoor een bijzonder ruimtelijk effect ontstaat. 

Gemeenschappelijke hal

We bevonden ons zojuist in één van de twee appartementen die het pand rijk is. Nu staan we in de gemeenschappelijk hal. Links zien we de witte houten trap die ons naar de eerste verdieping leidt, rechts zien we de middeleeuwse bakstenen muur: een groot verschil dat voor unieke sfeer zorgt. 

Dakterras

De uitbouw bevindt zich zogezegd aan de achterzijde van het 19e-eeuwse huis. Hier komen oude en nieuwe architectuur samen in een harmonisch geheel dat direct overtuigd. De uitbouw draagt het dakterras, een luxe die je in een modern huis eigenlijk niet mag ontberen. Het is de ideale plek om te genieten van de warme maanden van het jaar, de periode om met familie en vrienden te genieten van de avonduren. 

We besluiten hier onze tour. Hopelijk ben je geïnspireerd en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor steeds weer bijzondere architectuur. 

Greco Design weet een gedateerde badkamer om te toveren tot een moderne wellness!

Op ons forum kun jij je vragen stellen aan onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!