14 schitterende schuifdeuren die de ruimte maximaliseren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

14 schitterende schuifdeuren die de ruimte maximaliseren

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van homify Industrieel
Loading admin actions …

Wanneer we een ruimte graag willen afscheiden om zo een nieuwe kamer te creëren en beter gebruik te kunnen maken van de functies van onze woning, of om een mooie overgang te maken naar de tuin dan willen we graag een oplossing waarbij de deuren als vanzelf lijken te glijden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om dit op goede wijze op te lossen en een meer aangename en functionele ruimte te maken. Schuifdeuren zijn er in verschillende mogelijkheden met oplossingen in allerlei verschillende materiaalsoorten zoals transparant, mat of gehamerd glas maar ook hout, staal of kunststof. Daarnaast kunnen ze ook worden geverfd of gecoat. De mogelijkheden zijn eindeloos en de uiteindelijke keuze is aan jou. Zoals we zullen zien, zijn er een heleboel technieken die het je mogelijk maken om je schuifdeuren aan te passen aan jouw huis. En belangrijker nog is het om ook de juiste stijl te kiezen die bij jouw huis past en het meest geschikte formaat plus de beste locatie zodat de schuifdeuren de ruimte verbeteren in plaats van verkleinen. Volg ons in dit ideeënboek waarin we de meest interessante schuifdeuren ontwikkeld door onze professionele interieurarchitecten voor je verzameld hebben die ook jij thuis kunt plaatsen! En kijk ook mee op welke manieren deze systemen in je huis kunnen worden geplaatst!

​1. Met een groot donker frame en..

in harmonie met de overige decoratie. Hier is duidelijk ingezet op een ontwerp passend bij de stijl van de woning via de fraaie donkere houten omlijsting en het frame van deze schuifdeuren.

​2. Tussen slaapkamer en balkon met een prachtig landschap dat gezien mag worden

Deze schuifdeur loopt van vloer tot plafond en biedt alle ruimte aan het prachtige uitzicht op het spectaculaire landschap.

​3. Communicatie tussen de binnen- en de buitenzijde van het huis…

modern  door homify, Modern

omdat deze woonkamer een weids uitzicht over de tuin biedt en je de tuin via de schuifdeur kunt bereiken. 

4. Met gouden print op doorzichtige achtergrond..

van 4plus5 Eclectisch

… voor meer privacy zijn deze schuifdeuren van doorschijnend glas, los geplaatst en op maat geïnstalleerd.

5. Totale transparantie die wordt doorbroken door witte rolgordijnen

Wanneer er veel zonlicht binnenkomt in je woonkamer dan zijn deze lichte transparante gordijnen een geweldige oplossing!

​6. Een glazen schuifdeur als voordeur

Met twee glazen schuifdeuren in historische stijl met ijzeren frames die beide ruimtes onafhankelijk van elkaar kunnen afsluiten.

7. Het ziet eruit als een kast, maar is een schuifdeur die zeer functioneel en mooi is!

modern  door BAO , Modern

Deze doorzichtige deuren met vierkant ontwerp gevormd door de structuur van de glasplaten zijn volledig afgestemd op de kleuren en stijl van deze woonkamer.

​8. Hout is perfect en het glas in lood is magisch.

Deze deuren komen uit de muur en nemen totaal geen ruimte in beslag. Met de stijl van vervlogen tijden, hebben deze deuren van hout en glas een super mooi design. Wil je graag ook andere manieren zien hoe je een ruimte kunt scheiden? Dan raden we ook: 10 geweldige tips om een ruimte te scheiden aan.

9. Deuren van matglas hangend aan een metalen stang (en die lijken te zweven)

De doorschijnende panelen met een fraaie afbeelding in het midden zitten vast aan metalen houders en een metalen stang die langs het gehele plafond loopt.

​10. Twee schuifdeuren in een grote ruimte zorgen voor een virtuele scheiding van ruimtes!

Stalen deuren van homify Industrieel
homify

Stalen deuren

homify

De scheiding van deze ruimtes is bijna onmerkbaar, waarbij het zicht en de sfeer in de ruimtes volledig in tact blijft.

11. De integratie van een kleine binnentuin in de slaapkamer

De binnentuin die je volledig kunt afsluiten met schuifdeuren in deze slaapkamer heeft een uniek design. 

​12. Afzonderlijke ruimtes die je kunt integreren: alles is mogelijk met schuifdeuren

Met deze schuifdeuren kun je in bepaalde gevallen door de scheiding van deze ruimtes dit appartement op twee verschillende manieren gebruiken.

13. De keuken is fris en luchtig met transparante schuifdeuren

In deze keuken dienen de schuifdeuren om natuurlijke ventilatie mogelijk te maken of om te voorkomen dat geuren zich verspreiden.

14. De privacy is alleen maar afhankelijk van deze glazen platen

Een ander goed voorbeeld van hoe je deze moderne techniek kunt gebruiken en schuifdeuren kunt inzetten om privacy te creëren is het woord dag… of nacht.

Die moderne schuifdeuren van matglas.. prachtig!!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!