10 schitterende houten garderobekasten die je niet mag missen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 schitterende houten garderobekasten die je niet mag missen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van 株式会社 3rd Industrieel
Loading admin actions …

Een houten kast heeft vaak een bepaalde stijl, iets dat lastig te omschrijven is, maar die de kast die briljante en originele look geeft die lastig te dupliceren is. En ook al behoort een kast is niet tot de fundamentele elementen van een woning, toch is het zeker een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Zonder deze is deze ruimte gewoon niet hetzelfde en heb je altijd het gevoel dat er iets ontbreekt of dat er iets zou kunnen verbeteren. Daarom tonen we je graag deze 10 grandioze houten garderobekasten.

1. Groot en imposant

We beginnen dit ideeënboek met een houten garderobekast die net zo groot en indrukwekkend is als kleine meubels in zijn categorie. Toch slaagt deze kast er volledig in zichzelf neer te zetten als imposante en super stijlvolle kast die perfect past in de ruimte waar deze zich in bevindt, dankzij de ingenieuze proporties, de esthetische contrasten, de hoge visuele waarde en het indrukwekkende uiterlijk. Dit is dan ook de belangrijkste reden, los van de afmetingen, waarom deze kast net even wat meer heeft en ook een groot deel van de ruimte kan innemen. Niet iedereen heeft natuurlijk zo'n grote ruimte, maar wanneer je graag een dergelijk type kast wilt aanschaffen dan is dit een uitstekende optie voor degenen die wel over de benodigde ruimte beschikt en die graag een grote kast wil met een unieke creatieve stijl en persoonlijkheid.

2. Van donker hout

Hier zien we een kast in meer standaard afmetingen maar die net zo mooi is, met donker hout dat zelden wordt gebruikt voor kasten. In dit geval ziet het er echter zeker geweldig uit. Uiteraard is het duidelijk dat om een kast te laten slagen als component van een slaapkamer, er meer zaken een rol spelen dan alleen de materiële aspecten en het creatieve gebruik ervan; ook een goede indeling en verdeling van de schappen is naast het uiterlijk van belang wanneer het gaat om afmetingen en een slimme plaatsing in de ruimte. Gelukkig voldoet deze kast perfect aan al deze eisen en is dus een eerste klas kast die goed past binnen de mooiste woningen.  

3. Zeer praktisch

Een kast is meubelstuk met een praktische functie, dit is zulke pure logica dat de functionaliteit in de markt hoog staat aangeschreven en alle ontwerpers hier ook gehoor aan geven. Daarom is het zo belangrijk dat de binnenzijde van de kast allereerst een ruime indeling heeft met verschillende soorten schappen en sub compartimenten. Darnaast komt natuurlijk een grote esthetiek en mooie stijl op een goede tweede plaats. Wil je graag meer houten kasten zien? Dan bevelen we ook: 12 kasten die de timmerman in je naar boven halen aan.

4. Simpel en mooi

Een kast hoeft niet ingewikkeld of gek te zijn of gigantische afmetingen te hebben om indruk te maken, vaak houden we juist van eenvoud en een minimalistische stijl. De kast in dit voorbeeld slaagt hier perfect in met een eenvoudige maar aangename aanwezigheid die ideaal is voor de kinderkamer of voor iedereen die op zoek is naar iets moois en niet al te opvallends.

5. In een lichte kleur

Hier tonen we een grote licht gekleurde kast: een groot en briljant project van de kundige professionals JF Architects, die onze aandacht discreet weet te trekken dankzij een mooi in het oog springend detail in zijn eenvoudige ontwerp waarmee een vrolijke en vriendelijke toon wordt neergezet. Alhoewel in deze kast de veelgebruikte zwarte kleur niet kan wordt ontdekt en alleen daarom al bijna een revolutie op het vlak van interieur design is, heeft hij  voldoende originaliteit om op te vallen in de reeds bestaande markt. Ook heeft hij zeker voldoende kwaliteit om hem één op één te vergelijken met een andere design kast.

​6. Origineel

We reizen nu door naar een zeer originele kast die door zijn schitterende verschijning zeker een plaats op deze lijst verdient mede dankzij zijn hoogstaande kwaliteit die samen met een zeer bijzonder en tegelijk vertrouwd aspect de belangrijkste kenmerken van deze kast vormen. Wanneer je hout als belangrijkste component van een kast inzet, dan verwacht je vaak een vrij standaard ontwerp, maar dit geval is dit anders omdat het verschil wordt gevormd door de prachtige kleur van het hout in haar grote proporties, wat zorgt voor een prachtige esthetiek. Dit materiaalgebruik en het ontwerp zullen de look van elke ruimte zeker verbeteren, maar ongetwijfeld zal deze grote kast prachtig tot zijn recht komen in een witte ruimte, een combinatie die zeer geschikt is in combinatie met deze kleur. 

7. Een klassieke kast

Een klassieke kast ziet er altijd goed uit, en je kunt dezelfde elegantie verwachten in bijvoorbeeld de klassieke lifestyle of kleding categorie maar ook wanneer het gaat om meubilair voor persoonlijk gebruik kun je diezelfde elegantie verwachten. Deze elegante en grote kast heeft een relatief klein formaat en wordt gekenmerkt door een briljante en een prachtige sobere kleur en simpel uiterlijk; ideaal voor executives die hun slaapkamer graag willen inrichten op basis van hun persoonlijke stijl.

8. Perfect voor jongeren

Als je op zoek bent naar de perfecte kast met een jeugdige en dynamische look dan is dit een uitstekende keuze, omdat deze kast een driedubbele functie heeft. Ten eerste dient hij als traditionele kast en daarnaast heeft hij tevens een bureau met planken erboven, allemaal met uitzonderlijke harmonie die we vaker zien bij meubels met een esthetische uniformiteit. Een praktisch product met een prachtige houten look die je in elke ruimte gemakkelijk kunt combineren met allerlei verschillende kleuren.

9. Een mooi design

Voor alle meubels is het belangrijk om een eenvoudige look te hebben en deze kast vormt daarbij geen uitzondering maar voldoet daar ruimschoots aan als meubelstuk in een mooie lichte kleur hout met bepaalde nuances en een eenvoudige en traditionele uitstraling. Bovendien heeft deze kast een persoonlijk en uniek tintje dat hem zeer opmerkelijk maakt en ervoor zorgt dat deze kast nog meer opvalt dan de concurrentie.

10. Met een opvallende kleur

Mediterrane kleedkamers van homify Mediterraan

Tot slot tonen we een houten kast met een zeer bijzondere en opvallende kleur, waardoor deze kast er niet alleen maar geweldig uitziet maar ook veel esthetische waarde toevoegt aan de ruimte zelf. Terwijl de kleur van deze kast voor velen misschien niet geschikt lijkt en misschien ook niet in alle ruimtes even goed te combineren is, kan hij wanneer je hem in de juiste omgeving plaatst, zorgen voor een effect dat gewoonweg spectaculair is. Als je wat we je hebben laten zien in de ideeënboek interessant vindt, dan nodigen we je van harte uit om nog wat verder te surfen op de homify site, waar je een heleboel leuke tips en duizenden foto's met prachtige voorbeelden kunt vinden over alles wat met architectuur en interieurdesign te maken heeft. Deze voorbeelden hebben altijd diezelfde hoge kwaliteit en ongeëvenaarde stijl die zich ten allen tijde onderscheidt van vele andere voorbeelden.

Een lichte houten kast houdt de ruimte open en transparant!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!