Voor en Na: van gewone woning naar prachtige architectuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van gewone woning naar prachtige architectuur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Transforming a 1960s Detached Property, Haslemere, Surrey Moderne huizen van ArchitectureLIVE Modern
Loading admin actions …

Kan een gewone woning in een stukje prachtige architectuur veranderen? Ons antwoord is natuurlijk volmondig ja! Het project dat we je nu gaan laten zien is daarvan een prachtig bewijs. Want sloop is lang niet altijd de oplossing voor een verouderd huis, de juiste architect weet zo’n woning met creatieve ideeën weer om te toveren tot iets schitterends. Zoals de Britse experts van Architecturelive. Een woning uit de jaren 60 ziet er dankzij hen weer uit als nieuw. Kijk met ons mee om te zien hoe mooi het zowel binnen als buiten bij deze woning geworden is.

Voor: een lichtelijk verouderd huis

modern  door ArchitectureLIVE, Modern
ArchitectureLIVE

Existing Approach and entrance to a 1960s home in Haslemere, Surrey

ArchitectureLIVE

Rijp voor de sloop? Nee, dat zou ook voor ons een beetje te ver gaan om te zeggen. Erg lelijk is deze woning namelijk niet, maar we kunnen ook niet ontkennen dat het huis wel een opknapbeurtje kan gebruiken. En dat geldt ook zeker voor de directe omgeving die er toch wel een beetje rommelig uitziet. Heb jij al ideeën over het opknappen van het bouwwerk? Laten we eens kijken hoe de plannen van de architecten hebben uitgepakt!

Na: een modern huis

Contemporary Home Restoration and Extension for 1960s house in Haslemere, Surrey van ArchitectureLIVE Modern
ArchitectureLIVE

Contemporary Home Restoration and Extension for 1960s house in Haslemere, Surrey

ArchitectureLIVE

Na de grootscheepse renovatie zie je een modern huis. Door een nieuw bouwdeel voor de oude woning te plaatsen is veel meer ruimte ontstaan. Daarmee zijn ook gelijk de rommelige bosjes verdwenen. Het gedeelte wat tussen de garage en het eigenlijke huis dat eerst als carport dienstdeed, is nu onderdeel van de woning geworden. Dat betekent echter niet dat de auto’s niet meer overdekt geparkeerd kunnen worden, een nieuwe carport zorgt daar wel voor.

Het nieuwe gedeelte

Transforming a 1960s Detached Property, Haslemere, Surrey Moderne huizen van ArchitectureLIVE Modern
ArchitectureLIVE

Transforming a 1960s Detached Property, Haslemere, Surrey

ArchitectureLIVE

Je kon het van de voorkant al zien dat er een flink stuk nieuwe ruimte is ontstaan, maar als je hier vanuit de tuin kijkt kun je het nog veel beter zien. Alles aan de linkerkant van het oude witte gedeelte is namelijk nieuw! En dat heeft gezorgd voor een behoorlijk forse uitbreiding van het woonoppervlakte. Het oude huis was best wel klein, maar over ruimtegebrek zal je de bewoners nu niet meer horen klagen. En let hier ook even op de fraaie moderne stijl. Niets herinnert meer aan de saaie woning die hier jarenlang heeft gestaan.

Mooie lichtinval

Fully Glazed Dual Aspect Entrance Hall van ArchitectureLIVE Modern
ArchitectureLIVE

Fully Glazed Dual Aspect Entrance Hall

ArchitectureLIVE

Bij de nieuwe voordeur beginnen we met een kijkje in het interieur. Direct valt de mooie lichtinval op doordat er veel glas is gebruikt. En met het uitzicht dat je hebt op de landelijke omgeving is dat ook helemaal niet verkeerd. Het rustieke en landelijke keert ook in huis op subtiele wijze terug door een mooie laminaatvloer met een zacht houtmotief.

Eclectische woonkamer

Open Plan Living Area with Timber Flooring Throughout Moderne eetkamers van ArchitectureLIVE Modern
ArchitectureLIVE

Open Plan Living Area with Timber Flooring Throughout

ArchitectureLIVE

De woonkamer is een heel erg mooi voorbeeld van een eclectisch geheel geworden. Moderne, rustieke, klassieke en een vleugje industriële inspiratie lopen namelijk kriskras door elkaar heen. Grijs en wit vormen samen met hout de hoofdkleuren, maar voor wat extra kleur is op hele subtiele wijze wat geel toegevoegd. En dat geeft de ruimte net dat beetje extra uitstraling. Stel je maar voor hoe het er uit zou zien als die gele kleur niet gebruikt zou zijn.

Heerlijke keuken

Open Plan Kitchen featuring a Bespoke Kitchen Island Moderne keukens van ArchitectureLIVE Modern
ArchitectureLIVE

Open Plan Kitchen featuring a Bespoke Kitchen Island

ArchitectureLIVE

Deze heerlijke keuken laat ook mooi zien hoe rustiek en modern perfect gecombineerd kunnen worden. De glimmende keukenkastjes zorgen voor een extra hip randje. Wel zouden we nog even een paar extra barkrukken plaatsen, want dat kookeiland is een erg gezellige plek om te zitten. En de tuin is ook hier niet ver weg, je loopt namelijk zo naar buiten toe. Een geslaagd geheel mogen we gerust zeggen.

Benieuwd geworden naar meer verouderde woningen die aan een tweede leven zijn begonnen? Dit leuke voorbeeld kan je dan ook zeker de nodige inspiratie geven.

Zou jij je huis ook zo willen transformeren? We zijn benieuwd naar jouw plannen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!