Voor en Na: een verlaten huis opnieuw tot leven gewekt

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern door ArchitectureLIVE, Modern
Loading admin actions …

Een verlaten en vervallen huis. Moet je dat plat gaan gooien? Dat zou uiteraard een optie kunnen zijn, maar soms is dat niet de juiste oplossing. En we hebben hier een prachtig voorbeeld om dat te bewijzen! De Britse experts van Architecturelive hebben namelijk een plan gemaakt om een verlaten huis uit de jaren 60 om te toveren tot een schitterend woonhuis. Letterlijk is dit huis weer helemaal opnieuw tot leven gewekt. Het resultaat mogen we je uitgebreid laten zien!

Voor: een spookhuis

Deze foto zou zo maar gebruikt kunnen worden als plaatje voor een horrorfilm. Dit lijkt namelijk meer op een spookhuis dan op een woning waar je aangenaam kunt wonen. De tuin is overwoekert en het huis zelf is in verval. Laat die sloper maar komen! Toch weten wij beter, want al is er het nodige gesloopt, dit huis staat nu weer fier overeind.

Na: prachtige moderne architectuur

Herken je het huis nog terug? Als je goed kijkt kun je links nog een stukje van de oude muur zien en de hoofdconstructie is ook nog herkenbaar, maar verder is dit nu een voorbeeld van prachtige moderne architectuur. Vooral door aan de voorzijde een uitbouw te plaatsen, is een heel erg eigentijds beeld ontstaan. En dat smaakt naar meer!

De hal

Het huis was in zo’n toestand dat we van de oude situatie van het interieur geen foto’s kunnen laten zien. Maar van de nieuwe situatie hebben we foto’s genoeg! We beginnen in de hal. Een fraai geheel waarin meerdere stijlen te herkennen zijn. Een portie landelijke inspiratie met moderne elementen en een bijna industrieel aandoende vloer vormen hier het beeld.

Sfeervolle woonkamer

Vanuit de hal loop je direct door naar deze sfeervolle woonkamer. De open haard vormt hier het centrale punt en de ruimte is verder aangekleed met een hele leuke combinatie van zowel klassiek als modern geïnspireerde meubels. Een leuke koeienhuid op de vloer maakt dit huiselijke geheel helemaal compleet.

Leuke eetkamer

Als je dacht dat de woonkamer al sfeervol was, dan heb je deze leuke eetkamer nog niet gezien. Het halfopen concept zorgt voor min of meer zelfstandige ruimtes zonder dat daar deuren voor nodig zijn. En net zoals we op de vorige foto zagen, is hier ook weer voor zo’n leuke combinatie van meubels gekozen. Heel erg leuk ook dat een ouderwets dressoir hier een tweede leven gekregen heeft.

Stoere keuken

De balans tussen het stoere en het huiselijke is hier heel erg goed gevonden. De keuken is daar ook zo’n prachtig voorbeeld van. Een landelijk randje is daar ook in te herkennen. En leuk is ook de deur die naar buiten voert. Je staat zo in de tuin en kunt bovendien tijdens het koken lekker naar buiten kijken.

Aangename slaapkamer

Ook het slapen is in dit vernieuwde huis geen enkel probleem. Kijk maar naar deze aangename slaapkamer. Leuk ook dat je hier de beschikking hebt over een balkon. Na het opstaan kun je direct de lekkere frisse buitenlucht opsnuiven en ’s avonds voor je gaat slapen biedt het je de gelegenheid om even lekker te genieten van de sterrenhemel. Niet verkeerd!

Heerlijke badkamer

We sluiten af in deze heerlijke badkamer. Ook weer zo’n plek waar comfort en ontspanning voorop staan. Aangenaam in bad ontspannen en genieten van een huis waarvan bijna niemand dacht dat het ooit nog weer bewoonbaar zou zijn. Gelukkig weten wij nu beter en hebben jou misschien wel heel wat extra inspiratie gegeven!

Wil je nog meer leuke woningen zien die al bijna opgegeven waren en aan een tweede leven zijn begonnen? Neem dan ook hier even een kijkje!

Is de verbouwing volgens jou goed geslaagd? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine