Een modern huis met natuurlijke materialen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een modern huis met natuurlijke materialen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Nairn Road, Canford Cliffs Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van David James Architects & Partners Ltd Modern
Loading admin actions …

Moderne architectuur kan op vele manieren vormgegeven worden. Dat geldt voor de gebruikte vormen zelf, maar ook voor de materialen. Waar sommige architecten veel beton en staal verwerken in het ontwerp, kiezen anderen er juist voor om meer natuurlijke materialen te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld (natuur)steen en hout. Bij dit moderne huis is dat ook het geval. Een heerlijke vrijstaande villa is ontstaan en vormt een prachtige balans met de landelijke omgeving. Kijk mee naar deze fraaie combinatie die is ontstaan dankzij de plannen van de Britse architect David James.

Aangepast op de omgeving

Een eerste blik op dit geheel laat al direct zien dat het huis en de tuin zijn aangepast op de omgeving. Het hek dat het erf van de openbare weg afscheidt is daar al een mooi voorbeeld van. Geen strakke betonnen muur, maar een fraaie schutting die uit natuursteen en hout is opgebouwd. Goed voor de veiligheid en ook zeker goed voor de privacy!

De voorgevel

Het hekwerk zorgde net dat we het huis niet in z’n geheel konden zien, maar nu kunnen we de voorgevel heerlijk in ons opnemen. Je ziet dat hier natuursteen ook weer een bepalende rol heeft gekregen. Een heerlijke eclectische balans is daardoor bereikt. Modern en rustiek zijn namelijk op een prachtige manier bij elkaar gekomen. Hoe zou dat binnen uitpakken?

Achter de dubbele voordeur

De stoere dubbele houten voordeur leidt naar deze hal. En daar vind je iets heel erg leuks! De motor is een heel erg stoer element in deze ruimte, maar ook de trap en de muur daarnaast zijn zeer de moeite waard. Fraaie natuurstenen tegels op de vloer vormen een fraaie combinatie met de moderne witte muren en plafonds. En let ook even op de prachtige lichtinval.

Centrale muur

De natuurstenen muur die we net ook al zagen blijkt een centraal element in het huis te zijn. Niet te missen en daarom een sfeermaker van formaat. Verder zie je ook al hoe mooi de woning op de achterliggende tuin gericht is.

Bijzondere trap

Voor we ook de rest van het huis gaan bekijken, leggen we nog even de focus op de bijzondere trap. Ook hier kon de eclectische combinatie niet betere zijn! En die verlichting in de traptreden maakt het natuurlijk helemaal compleet.

Chique keuken

Vind jij dit ook zo’n chique keuken? Wij wel! Een heel mooi modern en bijna minimalistisch geheel kun je hier zien. Maar ook het meer natuurlijke blijft hier voelbaar. En voor kookliefhebbers is dit natuurlijk ook gewoon een heel erg praktisch walhalla, kijk maar naar de drie ovens!

Mooie vormen

Als je in de gecombineerde eet- en woonkamer staat, dan vallen de mooie vormen op. Niet alles is recht, maar leuke schuine vormen geven een speels effect aan het geheel. En licht is daarbij erg belangrijk: de grote schuifdeuren laten veel daglicht binnen, maar het licht stroomt je ook vanboven tegemoet. En in de woonkamer ontbreekt ook een open haard niet. Er is overal aan gedacht!

Sfeervolle badkamer

We hebben de zeer sfeervolle badkamer voor het allerlaatst bewaard. En dit is toch de ultieme ruimte om lekker te ontspannen. Nergens in het huis komt het natuurlijke en het aardse zo goed naar voren als hier. Uiteraard niet zonder dat de moderne sfeer helemaal verloren gaat. En vooral het diepe en hoge bad trekt onze aandacht. Hier kunnen de bewoners zich van top tot teen onderdompelen in een heerlijk ontspannen bad. Wat een heerlijk huis!

Aangenaam verrast door deze eclectische combinatie? Deze woning moet je dan ook even bekijken. Hier komen rustiek en modern namelijk ook zeer fraai bij elkaar.

Onder de indruk van dit ontwerp? We horen je mening graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!