Ideeën en tips voor het inrichten van zwarte keukens | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ideeën en tips voor het inrichten van zwarte keukens

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
zwarte keukens Landelijke keukens van DB KeukenGroep Landelijk
Loading admin actions …

Zwarte keukens maken een opmars. Veruit de meeste keukens zijn wit of uitgevoerde in lichte kleuren en tinten. Zwarte keukens zijn minder gebruikelijk. In dit artikel willen we jullie laten zien dat ook zwarte keukens prachtig kunnen zijn en dat deze kleur, met zijn inherente kwaliteiten, een bepaalde blikvanger in uw interieur kan zijn. Zwart is een zware kleur en vergt dan ook afgewisseld te worden met verfijnde accessoires en details zoals een uitgekiende verlichting, verschillende structuren of sterke contrasten. Je voorkomt daarmee dat de keuken een te zware uitstraling krijgt die grauw en donker kan aanvoelen. Aan de hand van vijf prachtige voorbeelden van de keukenspecialisten van DB Keukengroep, gesitueerd in het Zeelandse Sint-Annaland. Ontdek deze modieuze, elegante en luxe zwarte keukens en laat je inspireren door deze ondergewaardeerde kleur.

Zwart en hout

zwarte keukens Landelijke keukens van DB KeukenGroep Landelijk
DB KeukenGroep

zwarte keukens

DB KeukenGroep

Sierlijk lijstwerk, heldere wanden en plafonds en voldoende lichtinval geven deze keuken een ruime en lichte uitstraling. Onze aandacht wordt echter gelijk getrokken door het zwarte kookeiland en de daarnaast liggende zwarte keukenlades. Het contrast tussen dit centrale gedeelte van de keuken, alsmede de marmeren vloer en de eerdergenoemde heldere elementen geeft de keuken een bepaalde, aangename dynamiek. De harde glanzende oppervlakken contrasteren daarnaast mooi met de houten wand aan de rechterzijde. Deze keuken staat bol van tegenstellingen die zowel subtiel als opvallend zijn. 

Sierlijk

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-s27 Moderne keukens van DB KeukenGroep Modern
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-s27

DB KeukenGroep

We gaan hier op een andere toer. Zwart en wit wisselen elkaar ook hier op verschillende manieren af. De keukenkastjes zijn uitgevoerd in zwart en komen daarmee in kleur overeen met de donkere tinten van het meubilair en de vloer. We zien een horizontale verdeling in de keuken waarbij het zwart tweemaal terugkomt. Op ooghoogte zien we een handige plank, geschikt voor het plaatsen van bijvoorbeeld potten en pannen en op het plafond komen we een rij lampen tegen. Allen uitgevoerd in zwart. Op de muur lezen we de tekst Black & White terug. Het moge duidelijk zijn waar dit op slaat. Toch werken al deze zwarte elementen hier niet benauwend, in tegendeel, de keuken oogt groot, ruim en helder. 

Strak

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-k71 Landelijke keukens van DB KeukenGroep Landelijk
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-k71

DB KeukenGroep

Doordat de keukenkastjes in deze keuken in het zwart zijn uitgevoerd lijken de heldere werkbladen, uitgevoerd in oriëntal white, welhaast te zweven. Verschillende structuren en kleuren gaan hier een mooie combinatie met elkaar aan. Van de houten vloer, tot de strakke keukenkastjes, werkbladen en de metalen schouwkap. Verschillende decoratieve elementen en gebruiksvoorwerpen versterken het strakke ontwerp van deze keuken. Van de plant in de hoek tot de snijtafels en het servies. 

Driedimensionaal

http://www.dbkeukens.nl/ Moderne keukens van DB KeukenGroep Modern
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/

DB KeukenGroep

Een zwarte keuken kan natuurlijk ook gecombineerd worden met een heldere vloer, zoals we op deze foto kunnen zien. Doordat de zwarte keuken op en tegen een helder oppervlak is geplaatst krijgt deze wel een zwaardere en meer massieve uitstraling. Anderzijds vinden we in deze keuken voldoende verlichting terug. Zoals de spotjes die we boven het werkblad vinden. Deze keuken wordt gecompleteerd door een extra werkblad dat haaks staat op het standaardwerkblad en waar tevens aan gedineerd kan worden. Deze toevoeging geeft, in combinatie met de verschillende vormen en volumes van de rest van het keukeninterieur, een spannende en driedimensionale draai aan de keuken. 

Decoratie

http://www.dbkeukens.nl/ Moderne keukens van DB KeukenGroep Modern
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/

DB KeukenGroep

Een zwarte keuken kan prachtig zijn. Dat hebben we hierboven kunnen zien. Het blijft echter belangrijk om variatie en contrasten toe te passen, zoals we tevens hierboven hebben kunnen zien. Dat kan bewerkstelligd worden door te variëren met bijvoorbeeld kleur, materiaal of structuur. Ook in deze keuken is daar sprake van. Hier vallen daarnaast nog de kleurige details op, die tegen een zwart-witte achtergrond natuurlijk extra fraai naar voren komen. Een sinaasappeltje hier en een bloemetje daar. Spaarzaam doch met veel effect.

In ons magazine vindt u nog veel meer artikelen over keukens, zoals bijvoorbeeld ons artikel over groene keukens.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!