Once dull and dated, this house is now a sunny haven

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Once dull and dated, this house is now a sunny haven

Justwords Justwords
WONING BB2 te BREDA:  Ramen door ddp-architectuur, Minimalistisch
Loading admin actions …

We are off to the quaint Dutch municipality of Breda today, to see how the forlorn rear of a house was given a modern and bright makeover. Built in 1923, the backside of the house looked very gloomy and old-fashioned. It didn’t allow sunlight to enter the home generously. So the architects at DDP Architectuur stepped in to change the rear in a way that contributes to a bright and cheerful interior. By introducing lavish amounts of glazing, this transformation was achieved.

Before: Old and gloomy

gevel voor verbouwing:  Huizen door ddp-architectuur, Minimalistisch
ddp-architectuur

gevel voor verbouwing

ddp-architectuur

Though the backside featured large glass windows, not enough natural light entered the home. The white window frames looked drab as well.

After: Magic of glass

buitenaanzicht gevel:  Huizen door ddp-architectuur, Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

buitenaanzicht gevel

ddp-architectuur

Now, wall to wall transparent glazing set in sleek black metal frames lends a whole new stylish edge to the backside of the property. This has enhanced the openness and airiness of the house as well.

After: Sunny and serene retreat

buitenaanzicht pui:  Ramen door ddp-architectuur, Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

buitenaanzicht pui

ddp-architectuur

The neatly paved backyard patio is now a sunny and serene space for lounging, sunbathing, reading books and relishing elaborate teas. The glass doors allow the interiors to visually connect with the exteriors, besides offering adequate ventilation when left open. The tall hedge offers privacy to the inhabitants even while they are relaxing inside or cooking.

After: Bathed in light

zicht vanuit keuken:  Keuken door ddp-architectuur, Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

zicht vanuit keuken

ddp-architectuur

The interiors are now bathed in sunlight, whether it’s the open kitchen or the lounging corner at the far end. Everything seems cheerful and airy and clean.

After: Sun-kissed cooking

zicht vanuit eetkamer:  Eetkamer door ddp-architectuur, Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

zicht vanuit eetkamer

ddp-architectuur

We love how the sunlight floods the open kitchen with brightness and positivity. With a sleek grey countertop and smooth white cabinets, the kitchen not only reflects light generously, but also looks perfect for whipping up happy meals.

After: Elegant dining

zicht over eettafel:  Eetkamer door ddp-architectuur, Minimalistisch Metaal
ddp-architectuur

zicht over eettafel

ddp-architectuur

A long wooden table flanked by trendy white chairs make the dining area truly elegant. The sunlight filtering through the glazing lends its brightness to this space as well, while a large spherical and arty lamp livens up the evenings.  

Hope this makeover inspired you for your own project. Letting in natural light has not only made this old home brighter, but it also looks more spacious now. For more ideas, read another story - An awful attic apartment gets an amazing makeover

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!