Atelier 010: Garden House B | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Atelier 010: Garden House B

Stoa. Stoa.
Garden House B. Moderne huizen van Atelier 010 Modern
Loading admin actions …

Vandaag leren we je Atelier 010 kennen, een klein Rotterdams ontwerp- en productiestudio voor architectuur en meubels. Het werk van de studio komt steevast tot stand door middel van een creatieve relatie tussen de klant en de ontwerpers van de studio. De studio bestudeert het leven van de klant en past daar nieuwe ruimte op aan: ¨We willen geen producten die persoonlijk gemaakt kunnen worden, we willen producten die persoonlijk zijn¨, een mooi motto dat aansluit op de nieuwe trends binnen de architectuur- en designwereld.  Het is niet verwonderlijk dat een echtpaar uit Bilthoven Atelier 010 in de arm genomen heeft, want ze hadden een zeer persoonlijke wens, namelijk een tuinhuis achter in de tuin, dat als atelier, lees- en logeerruimte gebruikt kan worden. Er werd een tweetal ruimtes gecreëerd die dertig vierkante meter beslaan. In deze gebouwen bevinden zich een badkamer, een toiletruimte en een werkruimte met boekenkast. Ook zo benieuwd hoe het resultaat er uitziet? Kijk dan met ons mee! 

Luxe

Garden House B. Moderne huizen van Atelier 010 Modern
Atelier 010

Garden House B.

Atelier 010

Dit luxe tuinhuis is een unicum te noemen. Atelier 010 maakt hiermee een prachtig statement. Heb je ooit zo'n stijlvol huisje gezien? De houten gevel is gemaakt van WRC-delen die horizontaal in drie verschillende hoogtes op het exterieur bevestigd zijn. Zo ontstond een natuurlijk ogende structuur die schitterend geïntegreerd is in de natuurlijke, bosrijke omgeving. De wilde natuurlijke tuin rond het huis geeft je direct het gevoel dat je in de vrije natuur bent, met wat fantasie zelfs een beetje jungle-achtig. 

De study

Garden House B. Moderne studeerkamer van Atelier 010 Modern
Atelier 010

Garden House B.

Atelier 010

We treden het gebouw binnen en voelen direct een comfortabele sfeer. De huiselijke uitstraling maakt dit een geschikte kamer om goed in te werken. De zwarte stoel is je comfortabele plek om je boeken te lezen, of gewoon om in weg te dromen. De boekenkasten zorgen voor een erudiete sfeer en bieden je veel opbergruimte om diverse soorten literatuur neer te zetten die je bij het werken nodig hebt. Het natuurlijke hout past perfect bij het sfeervolle kleed. Het topstuk van deze studeerkamer, een schitterend idee van Atelier 010, is de gaskachel in de houten wand, dit zorgt voor zowel een visuele als een thermisch genoeglijke sfeer.

Als de avond valt

Garden House B. Moderne huizen van Atelier 010 Modern
Atelier 010

Garden House B.

Atelier 010

Na een werkdag is het tijd om te ontspannen. In dit tuin huis is dit absoluut geen probleem, want de sfeer leent zich er goed voor. Een glas whiskey, cognac en een goed gesprek zijn de juiste ingrediënten voor een gezellige avond. Vanuit de tuin ziet het tuinhuis er betoverend uit. Het licht schijnt door de wilde tuin heen en is tot in de huiskamer te zien. Het huisje is een plek van afzondering, maar ook van sociale interactie. Kortom, een multifunctioneel vertrek waar je jaren van kunt genieten. Tot zover het door Atelier 010 schitterend ontworpen tuinhuis. We hebben nog een toetje voor je bewaard, kijk even met ons mee naar de kast hieronder…

Boekenwurm

Bookworm: modern  door Atelier 010, Modern
Atelier 010

Bookworm

Atelier 010

Atelier 010 is dol op design en kennis. Waarom dan niet een prachtige manier creëren om kennis in op te slaan. De Boekenwurm is een sculpturale organische boekenkast, deze is in opdracht ontworpen en gemaakt. Naast de opslag van boeken is het een modieuze zitplaats. Wanneer heb je voor het laatst in de boekenkast gezeten? Het betreft een zelfdragende vorm en het bestaat uit drie delen. De kast is gemaakt van MDF en buigplex, deze materialen worden langs een mal gebogen en krijgen zo hun excentrieke vorm. De kleuren op de buitenwanden zijn op het hout gespoten, terwijl de binnenkant helder wit is. Er hangt zelfs een lamp aan de bovenkant van de kast, waardoor in de avond goed kunt lezen. Heb je zelf wensen voor bepaalde kleuren? Dat is allemaal in overleg mogelijk! De kast is in verschillende kleuren verkrijgbaar.   

Tot zover dit schitterende design van Atelier 010. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. 

In een oude fabriekshal is een prachtige loft gemaakt. Hier zie je de resultaten!

Op het forum kun je vragen stellen aan onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!