homify 360°: Villa Nuland in Kerkdriel

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Villa Delphia is een architectenbureau uit Kerkdriel en wordt geleid door Paul Sloven. Villa Delphia begeleidt zijn klanten van begin tot eind. Het kopen van een projectmatige nieuwbouwwoning is namelijk een ander verhaal dan een woning die in eigen beheer wordt gebouwd of verbouwd. Aldus Villa Delphia. Het architectenbureau neemt met u de mogelijkheden, risico's en kosten door en geven daarna een advies op maat. Gezamenlijk komt men tot ideeën, ontwerpen en wordt er uiteindelijk een technisch ontwerp gemaakt. Wanneer het nodig is wordt ook de hulp van interieur- en tuinarchitecten ingeschakeld. Vandaag bekijken we één van de ontwerpen van Villa Delphia, Villa Nuland in Brabant.

Voorgevel

voorgevel: moderne Huizen door Villa Delphia
Villa Delphia

voorgevel

Villa Delphia

Villa Nuland is ontwikkeld aan de rand van de dorpskern van Nuland en is onderdeel van een inbreidingslocatie waar drie vrijstaande woningen zijn gerealiseerd. Voor alle woningen gold dat de bewoners op zoek waren naar eenzelfde beeldkwaliteit: eigentijdse architectuur en terugkerende materialen en kleuren. De opdrachtgevers van Villa Nuland verzochten de architecten om extra aandacht te besteden aan de thema's licht en zicht en privacy en vrijheid. Eén van die kernwaarden zien we op deze eerste foto meteen al terug. De voorgevel aan de straatzijde heeft een vrij gesloten karakter, terwijl de raampartijen de bewoners wel het nodige uitzicht bieden. 

Woonkamer

woonkamer: moderne Woonkamer door Villa Delphia
Villa Delphia

woonkamer

Villa Delphia

We zien hier een foto van de woonkamer voor aanvang van de inrichting. De ruimte wordt gedomineerd door strakke lijnen en witte oppervlakken, en krijgt daardoor een moderne en minimalistische uitstraling. Al eerder hebben we kunnen zien dat de architecten aandacht hebben besteed aan de thema's licht en zicht en privacy en vrijheid. Deze thema's komen we hier op microniveau in de woonkamer ook tegen. Getuige bijvoorbeeld de overvloedige lichtinval. De keuze voor een vide in de woonkamer vergroot tevens het gevoel van ruimtelijkheid die men in dit vertrek ervaart.

Woonkamer II

woonkamer: moderne Woonkamer door Villa Delphia
Villa Delphia

woonkamer

Villa Delphia

Vanuit een ander perspectief kunnen we zien dat de glazen panelen niet alleen heel veel zonlicht binnenlaten, maar dat zij de bewoners ook een groot gevoel van vrijheid geven door het uitzicht op de achtertuin van de woning. Merk ook het contrast op tussen de voorgevel die we op de eerste foto hebben kunnen zien en de raampartijen die we vanuit de woonkamer kunnen zien. De gesloten voorgevel biedt de bewoners privacy, terwijl de open achtergevel de bewoners vrijheid, licht en zicht biedt. 

Achterzijde

aanzicht vanaf lounche:  Terras door Villa Delphia
Villa Delphia

aanzicht vanaf lounche

Villa Delphia

De woning is opgebouwd uit drie bouwvolumes, die we op deze foto goed kunnen onderscheiden. Doordat de architecten hebben gekozen voor een verdeling over verschillende bouwvolumes oogt de woning licht en subtiel in plaats van zwaar en massief. Op deze foto wordt andermaal duidelijk hoe open en transparant de achterzijde van de woning is. De oriëntatie van het huis en de grote transparante elementen aan deze zijde stelden de architecten tevens instaat om de woning zo energiezuinig mogelijk te maken. De grote hoeveelheid ramen laten veel zonlicht binnen en verwarmen de woning, doordat de woning aan de andere zijdes een meer gesloten karakter heeft blijft deze warmte goed behouden. 

Achterzijde

achterzijde: moderne Huizen door Villa Delphia
Villa Delphia

achterzijde

Villa Delphia

De tuin biedt plaats aan een zwembad, lounche en veranda. Het zwembad stond hoog op het verlanglijstje van de opdrachtgevers en neemt daarom een centrale plek in. Wanneer de zon in de winter laag staat, zorgt de reflectie op het water voor extra licht en warmte in de woning. De architecten weten op creatieve wijze goed gebruik te maken van de combinatie esthetiek en duurzaamheid. Van de drie bouwvolumes is het volume aan de rechterkant het laagste, het dak van de veranda loopt vanaf dit volume door tot aan het centrale bouwvolume en geeft de woning een bepaalde dynamiek. 

Knipoog

In 1929 werd het Barcelona-paviljoen, of het Duitse-paviljoen, van de wereldberoemde architect Ludwig Mies van der Rohe in Barcelona tentoongesteld. Het paviljoen diende als ontvangstruimte voor de wereldtentoonstelling van dat jaar. Nadat het paviljoen na afloop van de wereldtentoonstelling werd afgebroken, is het vanwege zijn architecturale en monumentale kwaliteiten door een groep van architecten tussen 1983 en 1986 weer herbouwd. De gepolijste, roestvrijstalen kolom die we hier op de foto zien, is een subtiele knipoog naar dit paviljoen. 

Achtergevel

achtergevel avondsituatie: moderne Huizen door Villa Delphia
Villa Delphia

achtergevel avondsituatie

Villa Delphia

Deze foto is later in het seizoen gemaakt. De bomen hebben hun bladeren verloren en de hemel vertoont een kleur die ons gelijk aan de winter doet denken. De woning is inmiddels ingericht en op deze koude nacht wordt duidelijk dat de woning niet alleen een modern en strak uiterlijk heeft, maar dat de vertrekken binnen er warm en gezellig uitzien. 

Voor nog meer homify 360º-projecten kunt u ons magazine raadplegen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!