Voor en Na: van verouderd appartement naar moderne stadswoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van verouderd appartement naar moderne stadswoning

Laura ter Meer Laura ter Meer
Moderne slaapkamers van Germano de Castro Pinheiro, Lda Modern
Loading admin actions …

Een oud interieur kan op twee verschillende manieren geïnterpreteerd worden: mooi oud in de zin van antiek en daarnaast oud als in verouderd. De laatste situatie beschrijft dit project, althans voordat er zeer grondig verbouwd is! Dit appartement in de Portugese stad Porto was hopeloos verouderd en kon wel een grondige opknapbeurt gebruiken. Gelukkig heeft een slimme interieurarchitect dit project ter hand genomen en is een prachtige stadswoning ontstaan die in geen enkel opzicht meer lijkt op de eerdere situatie. Kijk mee hoe goed een verouderde woning in een modern juweeltje kan veranderen!

Voor: bloemetjestegels

Je kent ze misschien wel van de keuken die je oma vroeger had: tegels met bloemetjesmotief. Dertig jaar geleden was het misschien leuk om zoiets in een keuken aan te brengen, maar tegenwoordig is dit heel erg uit de mode. En al zouden dergelijke tegeltjes wel mooi zijn, combineer ze dan zeker niet met de kleuren zoals hier ooit gebeurd is. In het geval van deze keuken was er maar één oplossing: slopen en vervangen door een mooie moderne keuken.

Na: minimalistisch wit

Je herkent de keuken na de grondige verbouwing nauwelijks meer terug. Een mooie moderne en strakke keuken met minimalistische elementen heeft de ruimte op stijlvolle wijze in beslag genomen. En dat is toch een stuk beter dan die vreselijke oude tegeltjes…

Voor: iets teveel open haard

We kunnen gerust stellen dat de woonkamer helemaal zo slecht nog niet was. Het zag er dan wel niet heel modern uit, maar er zijn zeker woonkamers die veel lelijker zijn. De ruimte heeft zelfs een pluspunt in de vorm van een open haard. Best een luxe in een appartementje midden in de stad! Toch nam deze open haard iets teveel ruimte in.

Na: een moderne woonkamer!

Met alleen een wat rigoureuzere verbouwing van de open haard was het grootste werk aan deze woonkamer al verricht. Een nieuw kleurtje op de muur, een nieuwe vloer en als finishing touch een paar nieuwe meubels: deze ingrepen hebben ook van de woonkamer een ruimte gemaakt die er weer jaren tegenaan kan.

Voor: antiek bed

Een antiek bed kan heel mooi zijn. Zeker als je een groot en oud huis hebt! Maar een antiek bed in een appartement als dit is toch een beetje de bekende vlag op de modderschuit. Zeker als je ziet hoe de rest van de ruimte is ingericht.

Na: bed in stijl

Direct is zichtbaar hoe de ruimte opknapt door er een ander bed in te plaatsen. Zelfs de vloer is in dit geval gewoon blijven liggen. Een bed met een hoofdbord in manchesterstijl geeft de kleine slaapkamer de nodige allure. En het bijpassende houten nachtkastje maakt het beeld helemaal compleet!

Voor: deprimerende badkamer

Al hadden de bewoners er voor gekozen dit huis in originele staat te laten dan hadden ze alsnog wat aan de badkamer moeten doen. Er is eigenlijk maar één woord geschikt voor de sanitaire ruimte en dat is 'deprimerend'. Een toiletbezoek of een douche in deze ruimte is voor niemand een pretje!

Na: kleine badkamer met grootse uitstraling

Uit deze foto blijkt dat zelfs de kleinste badkamer er groot en ruim uit kan zien. Het geheim is hier vooral gebruikmaken van veel wit en daarnaast het plaatsen van een hele grote spiegel. De spiegel is hier niet alleen boven de moderne wastafel geplaatst, maar loopt door naar het bad. Een geweldig ruimtelijk effect is daarvan het resultaat. De simpele hangende wc-pot neemt weinig ruimte in beslag en is strategisch geplaatst tussen de royale wastafel en het mooie bad.

Dit Ideabook laat zien dat een verbouwing van een verouderd appartement een schitterend resultaat kan opleveren. Als je op zoek bent naar een vergelijkbaar project moet je ook zeker hier even een kijkje nemen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!