Studeerkamer 2.0: Hollands design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Studeerkamer 2.0: Hollands design

Stoa. Stoa.
Eigentijdse bungalow Moderne studeerkamer van Lab32 architecten Modern
Loading admin actions …

Vandaag laten we studeerkamers zien die op en top Hollands zijn. Strak, sfeervol en praktisch. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet van topstudio's, zoals Atelier 010, Bricks Studio, Studio ZIPP en Lab32 Architecten. Ze maken mooi en innovatief design dat veel levendigheid en creatieve energie uitstraalt. We willen je met deze voorbeelden inspireren. Kijk dus met ons mee, laat het op je inwerken en be creative! 

Comfortabel en huislijk

Moderne studeerkamer van homify Modern

Deze studeerkamer is ontworpen door Atelier 010 , een Rotterdamse ontwerp- en productiestudio
voor architectuur en meubels. Het werk van de studio komt tot stand door middel van de creatieve relatie tussen de klant en de ontwerpers. In feite staat het leven van de klant centraal, daar wordt de kamer voor gemaakt. Het motto van Atelier 010 is: we willen geen producten die persoonlijk gemaakt kunnen worden, we willen producten die persoonlijk zijn Ook deze studeerkamer is in overleg met de klant volledig ingericht. De comfortabele sfeer en huiselijke uitstralingen maken dit een geschikte kamer om in te werken. De divan-achtige stoel doet denken aan de beroemde divan van Sigmund Freud. De boekenkasten versterken deze gedachte. Er is voldoende ruimte om literatuur neer te zetten. Het natuurlijke hout past perfect bij het sfeervolle kleed. Het topstuk van deze studeerkamer is natuurlijk de haard in de houten wand, deze zorgt voor een thermisch genoeglijke sfeer. 

Fotografie

Garage Loft Industriële studeerkamer van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

BRICKS Studio weet telkens op een subtiele en sfeervolle wijze een interieur in te richten. Ook bij deze studeerkamer laten ze zien uit welk hout ze gesneden zijn. Het relatief kleine interieurbedrijf gevestigd in Amsterdam genereert een enorme creativiteit. De studio is gespecialiseerd in eclectische projecten, voor zowel haar particuliere als zakelijke klanten. Geheel in overeenstemming met de hedendaagse trends in de designwereld mixen ze diverse stijlen, kleuren en texturen, die telkens een visueel krachtig en harmonisch geheel vormen. In de eenvoud schuilt vaak de esthetiek, dit principe zien we ook terug in het ontwerp van de studeerkamer die we hier op de afbeelding zien. De gebruiker van deze kamer is een fervent fotograaf en studeert en bewondert het werk van collega fotografen in deze studeerkamer. De inmiddels klassieke camera's zijn tentoongesteld op de zwarte plank boven het bureau. Op het bureau staan diverse persoonlijke memorabilia uitgestald, zoals foto's, een miniatuur globe, een ouderwetse wekker en diverse sierstenen. De kleuren van deze studeerkamer zijn ingetogen, deze keuze maakte BRICKS Studio niet willekeurig, ze zorgen namelijk voor een bepaalde rust, zodat de eclectische mix van persoonlijke spullen mooi uitkomt.   

Studio Zipp

interieur- en kleuradvies Eclectische studeerkamer van studio zipp Eclectisch
studio zipp

interieur- en kleuradvies

studio zipp

Studio Zipp staat bekend om hun bijzondere meubelstoffering, kleur- en interieuradvies, textielkunst, sierkussens op maat en uniek behang, deze studeerkamer heeft een artistieke vibe, de schildersezel is daar mede voor verantwoordelijk. Ook de schrijftafel heeft een bijzondere invloed op het ontwerp, je waant je al snel een schrijver in de negentiende eeuw. Misschien schrijf je hier wel een meesterwerk! De setting is er in ieder geval goed voor. We omschrijven deze studiekamer als eclectisch, omdat er overduidelijk diverse stijlen uit verschillende periodes in te vinden zijn. Let alleen al op de moderne stoelen met de bijzondere meubelstoffering en je weet waar we het over hebben! Studio Zipp durft te experimenteren en weet zo een prikkelend en innovatief interieur te creëren.

Modern minimalisme

Eigentijdse bungalow Moderne studeerkamer van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijdse bungalow

Lab32 architecten

Lab32 Architecten is verantwoordelijk voor deze moderne studeerkamer. De vormgeving kenmerkt zich door een puur minimalisme, dat geheel past in het design van de 21ste-eeuw. Let op de monitor en de prachtige bureaustoel, dan weet je direct waar het in deze studiekamer om draait: functionaliteit en stijl. De glazenwand zorgt ervoor dat je in alle rust kunt werken, maar ontneemt het interieur de ruimtelijkheid niet. Lab32 Architecten is dynamisch, gepassioneerd en werkt als een geoliede machine samen om ideale interieurs te verwezenlijken. Dit gedreven team staat onder leiding van architect Loek Stijnen. Architectonische kwaliteit staat hoog in het vaandel bij het bureau, en dat zie je direct aan hun ontwerpen. Het bureau levert maatwerk, dat betekent dat de opdrachtgever ten alle tijden wordt betrokken bij het ontwerp en de realisatie van de interieurs en gebouwen. Dus veel persoonlijk contact, altijd bereikbaar zijn en midden op de werkvloer staan, zijn kernbegrippen die passen bij de stijl van Lab32 Architecten

Tot zover deze schitterende ontwerpen van deze Hollandse topontwerpers! We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij zijn. Houd ons magazine in de gaten, zo blijf je op de hoogte van de nieuwste trends in de wereld van design en toparchitectuur. 

Architectenbureau Vroom heeft een prachtige negentiende-eeuwse woning uitgebreid met een kelderverdieping, waar een studeerkamer en een kinderkamer gerealiseerd konden worden. Kijk mee naar dit prachtige huis.  

Ons forum is de plek om je vragen te stellen aan onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!