Architectenbureau Vroom: negentiende-eeuwse woning aan het Sarphatipark te Amsterdam | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Architectenbureau Vroom: negentiende-eeuwse woning aan het Sarphatipark te Amsterdam

Stoa. Stoa.
Sarphatipark te Amsterdam Moderne huizen van Architectenbureau Vroom Modern
Loading admin actions …

Vandaag stellen we je Architectenbureau Vroom voor. Het bureau is een goed op elkaar ingespeeld team dat vakkundige restauraties, renovaties en transformaties in en om Amsterdam verzorgt. Zowel Rijksmonumenten en andere interessante ruimtes vormen het werkveld van het architectenbureau. We nemen je mee naar een bijzonder project, namelijk de renovatie van een negentiende-eeuwse woning aan het Sarphatipark te Amsterdam. We zullen een prachtige integratie zien tussen oude en nieuwe architectonische elementen, waarvan de som meer is dan zijn delen. Dit huis kan weer decennialang mee. Laten we niet langer wachten: ga mee op tour door het huis! 

De woonkamer

Sarphatipark te Amsterdam Moderne huizen van Architectenbureau Vroom Modern
Architectenbureau Vroom

Sarphatipark te Amsterdam

Architectenbureau Vroom

In de negentiende eeuw waren de huizen verre van transparant en helder. Het was de eeuw van de grote industrialisatie, die positieve maar ook veel negatieve aspecten met zich mee bracht, zoals vervuiling van de steden en de daarmee gepaard gaande erbarmelijke leefomstandigheden, vooral voor de arbeiders van de fabrieken. In Amsterdam leefde destijds een man die oog had voor deze omstandigheden en talloze initiatieven aandroeg om de situatie van de arbeiders en hun gezinnen te verbeteren, door te zorgen voor een goede leefruimte en volwaardig onderwijs. Deze man was de arts en sociaal denker Samuel Sarpathi (1813-1866). Het mag dan ook geen toeval heten dat dit transparante en heldere huis aan het Sarpathipark ligt. Het stamt uit de negentiende eeuw en was dan ook volgens de standaarden uit die tijd gebouwd, waardoor het niet meer paste bij onze huidige tijd, waarin we meer helderheid, transparantie en vooral veel leefruimte wensen. We bevinden ons nu in de woonkamer en zien een ongekende transparantie, want wanneer kun je door de vloer de kelder in kijken? Deze kelder was er voor de renovatie niet, maar was wel nodig om extra woonruimte te creëren in het relatief kleine woonhuis. Een prachtige aanpassing door Architectenbureau Vroom. Voor ouders is dit type vloer ideaal om een oogje in het zeil te kunnen houden. Let ook even op de sfeervolle boekenkast links, het mooie dressoir rechts en de comfortabele sofa's bij de authentieke open haard. Sfeer alom in deze kamer!

Afdaling

Sarphatipark te Amsterdam Moderne kinderkamers van Architectenbureau Vroom Modern
Architectenbureau Vroom

Sarphatipark te Amsterdam

Architectenbureau Vroom

We dalen vanuit de woonkamer af via een sfeervolle trap richting de kelderverdieping. Onderweg passeren we de gigantische ramen waardoor het heilzame daglicht het interieur binnenvalt. Door deze ramen ontstaat er een sfeer waarin binnen en buiten lijken te versmelten. Ruimtelijkheid is hier het sleutelwoord!

De kelderverdieping

de trap vanuit de keuken naar de kinderkamer en study Moderne kinderkamers van Architectenbureau Vroom Modern
Architectenbureau Vroom

de trap vanuit de keuken naar de kinderkamer en study

Architectenbureau Vroom

We zijn de trap afgedaald en bevinden ons op de kelderverdieping, hier bevinden zich de studeerruimte en de kinderkamer. Zo kun je heerlijk werken en zijn de kinderen dichtbij. De vormgeving van deze verdieping is strak, modern en minimalistisch. Het kleurenpalet is overwegend: staal, wit en grijs. De oranje wand en de lamp ernaast zorgen voor de nodige kleur die deze ruimte gezellig en fleurig maakt. Ook de kleine stoeltjes zorgen voor een beetje kleur. Het is leuk om in een kamer met een ingetogen kleurenschema, fel gekleurde decoraties en accessoires te zetten. Dat maakt het vertrek levendig.

De keuken

Waar zou een modern huis zijn zonder hedendaagse topkeuken? Het antwoord laat zich raden. Deze keuken is het toppunt van industrieel en minimalistisch design. Het keukeneiland heeft een prachtige vormgeving en is daarnaast ook erg praktisch, want als jij met vrienden lekker wilt koken, dan kan dat heel eenvoudig. Meerder koks kunnen hun kunsten laten zien in deze keuken. Let ook even op de moderne keukenkasten aan de wand. Ook qua keukenapparatuur is deze keuken state of the art. De woonruimte die door de kelderverdieping gecreëerd is verhoogt de prijs van het huis vele malen. Daarnaast is het comfort in het huis verveelvoudigd, waardoor het helemaal toegesneden is op de eenentwintigste eeuw! 

Tot zover dit schitterende huis gemaakt door Architectenbureau Vroom. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan houden we je op de hoogte van de Nederlandse toparchitecten. 

Caan Architecten laat de schoonheid zien door een essentiële vormgeving. Bekijk hun werk hier.

Op ons forum kun jij aan experts je vragen stellen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!