Relaxkamer: media, muziek en zingeving | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Relaxkamer: media, muziek en zingeving

Stoa. Stoa.
Woonvilla Blaricum Moderne mediakamers van Kabaz Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we je laten zien hoe jij je eigen relaxkamer kunt inrichten. Steeds vaker verkiezen we de veiligheid en het comfort van de eigen woning boven de uitgaansgelegenheden. Veel zaken die je buitenshuis kunt bezoeken, zoals de bioscoop, repetitieruimtes voor muzikanten of meditatiecentra, zijn nu ook binnenshuis te realiseren. Natuurlijk is het fijn om zo nu en dan je onder de mensen te begeven in dergelijk gelegenheden, maar soms wil je thuis ook uit de voeten kunnen met je hobby en oefeningen. Hieronder laten we je een aantal ruimte zien, om je te inspireren. Kijk met ons mee naar de schitterende ontwerpen van Nederlandse topontwerpers!

Thuisbioscoop

Stolpboerderij in Noord - Holland Moderne mediakamers van Decoussemaecker Interieurs Modern
Decoussemaecker Interieurs

Stolpboerderij in Noord – Holland

Decoussemaecker Interieurs

Decoussemaecker, ontwerper van deze thuisbioscoop, mogen we wel omschrijven als architect of poëet van de ruimte. Zijn motto is: Wie ruimte voelt, voelt zich rijk, een uitspraak waar je op kunt blijven mediteren. We nemen deze mee in onze gedachten terwijl we zijn ontwerpen bekijken. Deze topontwerper creëert interieurs waarin symmetrie en horizontale lijnen de rode draad zijn. Door deze eigen stijlkenmerken te combineren met jouw ideeën, ontstaat er een interieur dat authentiek en levendig is. Decoussemaecker voert ook een eigen meubellijn, waardoor de meubels perfect passen bij ruimte.

Muziekkamer

Stolpboerderij in Noord - Holland Eclectische mediakamers van Decoussemaecker Interieurs Eclectisch
Decoussemaecker Interieurs

Stolpboerderij in Noord – Holland

Decoussemaecker Interieurs

Muziek wordt wel omschreven als de taal van de ziel. Het is een goede manier om jezelf zonder woorden te uiten. Veel mensen genieten op een diepe manier van muziek en willen haar graag voortdurend bij zich hebben. Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van geluidsisolatie, waardoor een muziekkamer ook binnenshuis een goede optie is. Deze kamer is ontworpen door Decoussemaecker en geeft een totaal nieuwe dimensie aan het concept van een muziekkamer. De voorstelling op de wanden geeft de kamer een ruimtelijke sfeer, de vloerbedekking ligt als een rode loper op de grond, alvast ter voorbereiding op de Grammy Awards wellicht. Het plafond is bedekt met geluidsabsorberend materiaal, waardoor er geen geluidsoverlast kan optreden. De kroonluchter verspreidt een sfeervol licht over het plafond en laat de bijzondere structuur mooi uitkomen. De muziekinstrumenten wachten tot de band terug is van de pauze, waarna de ruimte hier weer vol levendige muziek is.

Opnamefaciliteiten

Stolpboerderij in Noord - Holland Eclectische mediakamers van Decoussemaecker Interieurs Eclectisch
Decoussemaecker Interieurs

Stolpboerderij in Noord – Holland

Decoussemaecker Interieurs

Een volwaardige muziekkamer heeft goede opnamefaciliteiten. Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van digitale opnameapparatuur. Had men vroeger nog een grote ruimte nodig die speciaal voor het maken van opnames gebouwd was, kun je tegenwoordig volstaan met computersoftware die deze ruimtes virtueel nabootst. De opnamedesk vind in de rechterbovenhoek van deze afbeelding.

Zingeving

Woonvilla Blaricum Moderne mediakamers van Kabaz Modern
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

Deze kamer laat zien dat media, muziek en zingeving heel goed samen gaan. Het gerenommeerde (interieur)architectenbureau Kabaz ontwierp deze prachtige kamer. Al ruimt twintig jaar creëert het bureau hoogwaardige architectuur met de ontwerpfilosofie: de kern van architectuur is de bewustwording van onze alledaagse zoektocht naar ruimte… om ons heen en in ons zelf. Hun ontwerpen zijn geïnspireerd door verhalen van toekomstige gebruikers van deze kamers, zodat de laatste op de eerste is afgestemd. Het is geen wonder dat de ontwerpen een internationale allure uitstralen, want Kabaz heeft opdrachtgevers van het Gooi tot aan Suriname en Ibiza. Deze ruimte straalt de rust en luxe uit die je mag verwachten bij een topontwerp. We zien verschillende elementen terugkomen: de Boeddha voor een Oosterse look, de comfortabele sofa's om te ontspannen en de prachtige verlichte wandmeubels, waar heerlijke dranken en een schitterende verlichting, sfeer verhogend werken. 

Tot zover deze schitterende relaxkamers. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends! 

Inez Burvenich richt zich op de ultieme luxe: plezierjachten. Kijk naar de prachtige inrichting door Interieurvormgeving Inez Burvenich.

Op ons forum kun jij advies vragen aan onze experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!