Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Voor & Na: Van kleine nok tot moderne loft

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Diegene onder ons die het voorrecht hebben om te wonen in een historisch pand zullen vast weten dat de zolderruimte niet altijd optimaal gebruikt wordt. In tegenstelling tot sommige moderne woningen, waarvan de ruimte direct onder het dak gebruikt wordt voor isolatie en het wegwerken van elektronica, hebben oudere panden vaak nog ruimte voor een extra verdieping. Zo zullen we bijvoorbeeld ontdekken dat dit prachtig vrijstaande Victoriaanse huin in Walton-on-Thames in Engeland een geheime schuilplaats herbergt. Laat u niet misleiden door het exterieur van het pand want de dames en heren van A1 lofts & extensions hebben de woning op verrassende wijze vernieuwd en verbouwd. Lees met ons mee en ontdek hoe de benauwde nok van deze woning is verbouwd tot luxueuze loft! 

Na: De voorgevel

 Huizen door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

Exterior – Before and After Side dormer

A1 Lofts and Extensions

De gevels van historische panden zijn vaak lastig te renoveren, tijdsgebonden elementen maken het moeilijk om bijvoorbeeld de gevel een compleet nieuw gezicht te geven. Het is daarom verstandiger om subtieler te werk te gaan, zoals het geval is geweest bij deze gevel. Donkerblauwe details worden afgewisseld met grijstinten en vormen een mooie aanvulling op het herkenbare rode metselwerk. 

Na: De achtergevel

 Huizen door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

Modern double side dormer

A1 Lofts and Extensions

De achtergevel kent een aantal mooie contrasten. Zo steekt de vierkante vorm van het nieuwe dakkapel mooi af tegen de driehoekige vormen die we daarvoor kunnen zien. De kleur van het dakkapel combineert fraai met de kleuren van de overige dakranden. Doordat het gebouw slechts in de breedte is uitgebreid en niet in de hoogte, blijft het een eenheid vormen met de overige gebouwen in de straat. 

Voor: Opslagruimte

We gaan nog even terug naar de situatie voor aanvang van de renovatie en verbouwing. We bevinden ons hier in de nok van de woning. Hier bewaarden de bewoners veelal ongebruikte spullen. Opgestapelde dozen en andere prullaria voeren de boventoon in deze ruimte die waarschijnlijk geen andere functie kende dan opslagruimte. 

Voor: De zolderruimte

Het is gissen waar deze ruimte voor bedoeld was. Zien we hier een ruimte waar een kind kan spelen of is dit een ruimte die gebruikt werd voor het laten overnachten van gasten? Het kleurenpalet en de inrichting van de kamer laat ook te wensen over. 

Vóór: De nok voor plaatsing van de dakkapel

  door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

Before loft conversion

A1 Lofts and Extensions

We zien hier andermaal nog de situatie voor aanvang van de renovatie en voor het plaatsen van de dakkapel. We zien hier tevens dat de ruimte gebruikt werd voor het opslaan en bewaren van vergeten spullen, wellicht bouwmateriaal van vorige verbouwingen? In het midden ontwaren we iets dat lijkt op een oude airconditioning-installatie. In het vervolg van deze fotoserie zullen we ontdekken wat de experts van A1 lofts & extensions met deze ruimte wisten te doen. 

Na: Een multifunctionele ruimte

 Slaapkamer door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

Modern living area transformation

A1 Lofts and Extensions

We kunnen op deze foto eindelijk zien op welke manier de ruimte is omgetoverd en herkennen nog maar nauwelijks de oude woning terug. Voorheen was deze ruimte donker en benauwd, nu is deze licht en ruim, het totaal tegenovergestelde van wat het ooit was. Zowel de structurele als esthetische veranderingen die het dakkapel teweegbrachten kunnen we hier terugzien. Het totale oppervlakte is aanzienlijk vergroot en het dak kent geen puntvorm meer. Het slonzige blauwe tapijt is verwijderd, de bakstenen muren zijn prachtig afgewerkt en de oude houten balken zijn aan het zicht onttrokken. De ruimte is uniform en evenwichtig, van de zorgvuldige gepleisterde muren tot de gepolijste houten vloerdelen.

Na: Een oase van neutrale kleuren

 Slaapkamer door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

Large Modern bedroom / studio

A1 Lofts and Extensions

Het nieuwe kleurenschema is fris en strak. Waarbij groen en bruin de boventoon voeren. Het open karakter van de ruimte wordt handig in tweeën gedeeld door de L-vormige bank. Deze bank vormt een subtiele afscheiding tussen de slaapkamer en het woongedeelte. Op de achtergrond zien we de contouren van het oude dak, een prachtig eerbetoon aan de historie van het pand. Voor de bewoners was deze toevoeging één die zowel voortkwam uit emotionele afwegingen als uit esthetische overwegingen.

Na: Badkamer en suite

De architecten en interieurontwerpers grepen deze verbouwing gelijk aan om ook de badkamer en de hoofdslaapkamer aan te pakken. Zo werd er een inloopkast en een nieuwe badkamer toegevoegd aan de hoofdslaapkamer die op de eerste verdieping is gelegen. De bewoners waren dus niet alleen een prachtige nieuwe loft rijker, ook de bestaande vertrekken kregen een behoorlijke update. 

Na: Een serene slaapruimte

 Slaapkamer door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

A Classic Natural bedroom

A1 Lofts and Extensions

Ook de hoofdslaapkamer heeft een grondige renovatie gekregen, zodat deze in stijl en uitstraling overeen zou komen met de nieuwe loft. Eigentijdse  kleuren, prachtige texturen en serene decoratieve elementen wisselen elkaar in deze hoofdslaapkamer af.

Voor nog meer renovatieprojecten verwijzen wij u graag door naar ons magazine

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!