CAAN Architecten: de essentie is schoonheid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

CAAN Architecten: de essentie is schoonheid

Stoa. Stoa.
Minimalistische huizen van homify Minimalistisch
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een bijzonder project: een splinternieuwe woning die gebouwd is in een oude kasteeltuin. Het huis wordt omgeven door hoge bomen, waardoor er een fantastische sfeer rond het huis te vinden is. Twee grote tuinen bieden je comfort en plezier. Het is een groot huis geworden met veel kamers die stuk voor stuk prachtig ingericht zijn. Het exterieur van het huis, de geveldelen, zijn gebouwd van mooie langwerpige grijze bakstenen, die mooi neutraal en vlak gevoegd zijn, waardoor de gevelvlakken, en niet de individuele stenen benadrukt worden. Het is echt een prachtige gevel geworden die mooi contrasteert met de glanzende strakke ramen. Laten we samen eens langs en door het huis lopen!

Eerste blik

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch

Omringt door strakke moderne architectuur groeit een jonge boom in een strak minimalistisch gazon. Dit groene vlak contrasteert prachtig met de geometrische vormgeving van het huis. De boom is het natuurlijke tegenwicht voor de kunstmatigheid van het gebouw. Deze binnenplaats biedt je veel ruimte om te recreëren, vooral in de zomer is het hier goed toeven. Het huis oogt transparant door de grote raampartijen. Het moet wel heel helder binnen zijn. Het is een groot huis dat het vakmanschap van CAAN Architecten demonstreert. Als je de buitenkant al mooi vindt, wacht dan maar tot je de binnenkant te zien krijgt!

Vanuit een andere hoek

Minimalistische huizen van homify Minimalistisch

Toen bleek opeens dat de tuin veel groter was! We keken zojuist op het terras dat grenst aan een enorm gazon. Wij staan hier achter een boom en hebben goed zicht op de woning. Deze laatste is bijzonder groot en past perfect bij het strakke gazon en het terras. Het huis is verdeeld in twee delen die door hun vele ramen een mooi uitzicht op de tuin hebben, hierdoor ontstaat er binnen een helderheid waarvan je heerlijk kunt genieten. Het gebouw bestaat in feite uit gestapelde rechthoeken die op een speelse wijze in de ruimte liggen, waardoor het gebouw een bijzondere visuele dynamiek krijgt. Laten we naar binnen gaan om het interieur te bekijken!

De keuken

Minimalistische keukens van homify Minimalistisch

Eenmaal binnengekomen valt het op dat CAAN Architecten de geometrische stijl van buiten ook binnen aangehouden heeft. Het aanrecht heeft een robuust uiterlijk dat we nog kennen uit de jaren '70, hoewel deze antracietkleur typisch eigentijds is. De keuken krijgt er een ingetogen ambiance door. Het is leuk om op een ingetogen kleurenschema felle accessoires los te laten. In dit geval is het fleurig fruit dat voor de nodige kleur in de keuken zorgt. De minimalistische eettafel biedt je voldoende ruimte om als stel of familie heerlijk te genieten van het ontbijt in de ochtendzon, of van een diner bij zonsondergang.

De hal

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch

We bevinden ons hier in de hal. Het zwart-wit kleurenschema dat CAAN Architecten hier realiseerde, zorgt voor de visuele balans die resulteert in een behaaglijke visuele sfeer. Vanaf de eerste verdieping kijk je op de hal, dit zorgt voor de nodige transparantie. 

Grote ramen

Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch

Een huis zonder daglicht kun je geen thuis noemen. Daarom werd deze woning voorzien van grote ramen, die het pand laten baden in daglicht. We voelen ons gewoon goed als er voldoende daglicht in huis aanwezig is. De grote ramen strekken zich uit lang de wand en voorzien zo meerdere ruimtes van daglicht. Op diverse plekken in het huis vinden we deze ramen, die vanaf de vloer tot aan het plafond reiken. Er ontstaat natuurlijk ook een ruimtelijk sfeer in huis, waardoor het lijkt alsof binnen en buiten versmelten. Een mooi design van CAAN Architecten!

De badkamer

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

Elk modieus huis moet een excellente badkamer hebben. De bewoners hebben gekozen om een watervaldouche in deze badkamer te installeren, waardoor douchen een geheel nieuwe dimensie krijgt. Een transparante glazen wand zorgt ervoor dat de transparantie behouden blijft en de badkamer droog blijft. De strakke minimalistische wastafel is een toonbeeld van eenvoud en delicate schoonheid. Er is zit geen franje of bewerking te veel aan. Let ook op de schitterend ontworpen roestvrijstalen kranen.  De beton of graniet look, die we ook al in de keuken zagen, komt in de douche terug. De ruimte krijgt zo een industriële sfeer en oogt daarmee rustgevend. In deze badkamer kom je helemaal tot jezelf. 

Tot zover de rondleiding in dit schitterende huis. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends!

Meer mooie badkamers zien? Bekijk het werk van Baden Baden Interior

Op ons forum kun jij je vragen aan onze experts stellen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!